Štěpán Kozub: Klaun se zamáčknutou slzou

recenze

Štěpán Kozub: Klaun se zamáčknutou slzou (2024) 5 z 5 / Airelle
Štěpán Kozub: Klaun se zamáčknutou slzou

Co Vás jako první napadne, když se řekne Štěpán Kozub?

Jakmile se na letním bookstormingu poprvé zmínili o tom, že bude vycházet biografie Štěpána Kozuba, věděla jsem, že si jí přečíst chci. Můj muž má rád Štěpánův humor a není týden, aby se na nějaký pořad s ním nedíval. Vím, že už zná některé scénky nazpamět.

Mě ale vždy víc zajímalo, co se děje tzv. když se zhasnou světla. Narozdíl od některých totiž umím oddělovat role herců od jejich skutečných já.

Tahle kniha nabízí přesně to, co jsem hledala. Rozhovor se Štěpánem je veden velmi pěkně. Otázky se neopakují, Zuzana Burešová se ptá velmi dobře, nechybí empatie, přesto jde v mnoha věcech hodně do hloubky.

Otevře se nám nitro komika, který jde v humoru velmi rád za hranu, přesto je stále citlivým, leckdy smutným patriotem. Dost často mi bylo samotné těžko na duši, což ke správné biografii zkrátka patří.

Zmínit musím také to, že se kniha velmi dobře četla, nedala se odložit. Štěpán, ač je mladý, tak má spoustu odžito, dobrého i zlého. Bavilo mě jeho vyprávění od první do poslední strany, zanechalo ve mě nejednu emoci, a tak to má u správné knihy být.

Pokud Štěpána nemáte rádi, rozhodně to nevadí, i tak Vám knihu doporučím, otevře se Vám totiž jeho prostřednictvím svět plný divadla, herectví nebo hudby. Nakoukněte do hlavy Klaunovi se zamáčknutou slzou, určitě Vás překvapí, že je ve skutečnosti jiný než byste čekali.

Za recenzní výtisk moc děkuji @knihydobrovsky @kniznizavislaci

Hodnocení: 5/5*
Žánr: biografie, žurnalistika
Počet stran: 304
Nakladatelství: Talk, @nasenakladatelstvi
Rok vydání: 2024


Štěpán Kozub: Klaun se zamáčknutou slzou Štěpán Kozub: Klaun se zamáčknutou slzou Zuzana Burešová

Můžete ho obdivovat, i nemít rádi. Stejně vás ale vždycky překvapí šíří svého talentu. Štěpán Kozub je nezaměnitelný v herectví, bezbřehý v humoru a osobitý v písních. Jaký ale je ve své samotě bez scénářů a kostýmů? Možná je v ně... více


Komentáře (0)

Přidat komentář