Suopan: Stezka stromů – český mysteriózní román

recenze

Suopan: Stezka stromů (2024) 4 z 5 / Kizuizi
Suopan: Stezka stromů

Za recenzní výtisk moc děkuji autorovi

Přišel čas a on to ví, proto se Suopan vydává na dalekou cestu, na jejímž konci má najít nového lámu. A mezitím se Bára těší na víkend s přítelem na chatě v horách...

Jan Mašata pro mne už dávno není neznámým autorem, proto když mi nabídl k přečtení tento svůj nejnovější počin, velmi ráda jsem souhlasila.

Suopan: Stezka stromů je útlounká kniha, která však obsahuje celkem hutný příběh o životě, lásce, smrti, usmíření, ale také o vztahu k přírodě. Autor se nebál do příběhu zapracovat i ožehavé téma rasismu, kdy se zde projeví skupinka tzv. „nafoukaných machříků“.

Už první kapitola mě náramně nadchla – čiší z ní taková mysterióznost, že jsem si přála, aby byla celá kniha v tomto duchu. Úplně to tak není, ale postupně se ten nádech vrací právě v kapitolách, kde je mnich Suopan, a ty pro mne zde byly stěžejní. Kapitoly s Bárou (hlavně ty první), se zdají, že sem možná ani nepatří – ale chápu, že pro příběh byly potřeba. Mě osobně by vůbec nevadil příběh pouze Suopana, nechat víc působit to mysteriózno... (Ano, já vím, nikdy jsem nic nenapsala, nebudu tedy radit!)

Z toho co jsem od autora četla, se mi tohle dílko líbilo nejvíc. Nejlépe na mne působilo a i jsem měla pocit, že na mne některé kapitoly působí vyloženě uklidňujícím dojmem.
Ještě musím zmínit, že kniha obsahuje i ilustrace – ty sem tak parádně sedí! Opravdu jsem velmi spokojená a doufám, že Honza půjde dál tímto směrem.

P.S.: co bych malinko vytkla jsou občasné chyby, které drobně kazí zážitek ze čtení (ale naštestí to není nic fatálního).


Suopan: Stezka stromů Suopan: Stezka stromů Jan Mašata

Honza Mašata, zajímavý český autor, který již obohatil náš knižní trh knihami "Můj pes Joe a tanec šamanů, "Hra žlutých loutek nebo "Jazz, kočky a potkani, přichází nyní s novinkou, knihou "SUOPAN - stezka stromů. Autor zde rozehr... více


Komentáře (0)

Přidat komentář