Temnoty hlubin - temnější než Vaše duše

recenze

Temnoty hlubin (2024) 5 z 5 / Airelle
Temnoty hlubin

Komu byste přinesli živou vodu?

Po přečtení prvního dílu Přízraky noci jsem v zápětí otevřela druhý díl, přeci jen jsem chtěla vědět, jak osudy mých oblíbených postav pokračují.

Příběh je tentokrát vyprávěn z pohledu pouze dvou postav a ohromně mu to prospělo.

Autorka nás hned hodila do děje, což je naprosto skvělé. Sledujeme tedy osudy Noy a Jaela, kteří se doslova perou s následky svých činů. Každý z jiných důvodů se vypraví pro živou vodu a jejich cesty se opět protnou.

Líbilo se mi sledovat jejich cestu, ač mě většinou cesty jako takové na zadek neposadí, tady se toho během cestování stalo tolik, že jsem se ani chvíli nenudila.

K fantasy jako takovému patří často zdlouhavé popisy. Ani tady nechybí, jsou svým způsobem poetické, ale opravdu si člověk musí dát pozor, aby se tzv. neztratil v ději.

Trochu mi vadilo, že nebyli nějakýcm způsobem odlišeny flashbacky. To chtělo hodně, hodně pozornosti. Už v prvním díle jsem se kolikrát musela vracet a vždy mě to vykoplo z flow.

Co musím jednoznačně vyzdvihnout, je to jakým způsobem umí autorka předat emoce. V jednu chvíli jsem měla pocit, že šílím jako jedna z hlavních postav! To byl naprosto jedinečný zážitek. Nevěděla jsem, jestli blázním já, postava, anebo došlo k tak výjimečnému zvratu.

Romantickou linku tu sice najdete, ale jen velmi okrajově, čemuž dávám ve fantasy přednost. Přeci jen, když mám náladu na romantiku ve fantasy, přečtu si romantasy.

Knihu doporučuji všemi dvaceti! Propojení fantasy a slovanské mytologie očividně funguje skvěle, ale moc se neobjevuje. Doufám, že si od autorky brzy přečtu něco dalšího a že jsem Vás minimálně přesvědčila k přečtení téhle skvělé dilogie.

Moc děkuji @humbook a @humbook.blogeri za možnost si obě knihy přečíst.

Hodnocení: 5/5*
Žánr: YA, fantasy
Počet stran: 368
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2024


Temnoty hlubin Temnoty hlubin Kateřina Ševčíková

Volné pokračování slovanské fantasy Přízraky noci. Na rugijském knížecím dvoře si všichni myslí, že Noyiným posláním je bavit hudbou vybranou společnost. Nikdo netuší, že ve skutečnosti pracuje jako špeh pro odboj. Noa ví, že by ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář