Tommyknokeři – sci-fi

recenze

Tommyknockeři (2024) 5 z 5 / Msomaji
Tommyknockeři

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Beta

Bobbi je spisovatelka a poklidně si žije na farmě se svým psem Peterem. Chodí spolu na obchůzky a jednoho dne, když se vracejí zpět, Bobbi o něco zakopne. Nebylo by to nic divného, kdyby Bobbi doslova neposedla touha tu věc, o kterou zakopla, vykopat. Možná to bude jen stará plechovka...

Je ještě mnoho knih, které jsem od Kinga nečetla, a právě tohle byla jedna z nich. Jak já byla zvědavá!

Tommyknokeři je napínavý sci-fi příběh, kterému nechybí ani hororový podtext. Není to kniha na jeden krátký večer, protože má 700 stran, ale i tak jsem doslova slupla za den a půl. Asi je vám to už jasné – naprosto mě to pohltilo a můžu vám říct, že tu rozhodně není nouze o nepříjemné pocity.

Příběh vezme čtenáře na návštěvu do malebného městečka jménem Haven, kde se všichni znají, dobře spolu vycházejí a přijali mezi sebe i samotářskou Bobbi. Jejím nejlepším přítelem je, kromě psa, spisovatel Gard. Ten za ní jednoho dne přijede, jenže Bobbi je prostě nějaká jiná.

Celý příběh, který je provázaný s dětskou říkankou, je nejen napínavý, ale také občas ne úplně přívětivý. A ano, je také krvavý a v některých okamžicích i vysloveně nechutný. (Zajímalo by mě, jaký je průměrný počet „namátkové kontroly“ zubů od každého čtenáře při tomhle čtení:) )A protože to píše S. King věřte, že v těch nechutnostech se lehce vyžívá. Ale kdo by to nečekal!

Tommyknokeři je kniha, která vás rozhodně nenechá si vydechnout a musím se přiznat, že mě velmi překvapila v podstatě uzavřeným koncem. Čekala jsem, že budu mít po dočtení v hlavě zmatek, budu křičet proč nevím co bylo dál. Jediné na co jsem však myslela byl fakt, že jsem to už bohužel dočetla, a že už nic víc nebude.
Ano, mne kniha nadchla, i když byly okamžiky, kdy jsem autora nenáviděla (taky jsem měla bígla – to se dělá Stephene?). Občas jsem slyšela, že tenhle příběh je nic moc – já s tím tedy nesouhlasím, protože se mi dostal pod kůži a už dlouho jsem neměla takové ty „nepříjemné“ pocity.

Rozhodně mohu říct, že tohle je fakt... ne boží, tohle je mimozemské! A jen tak mimochodem – nové vydání má skvělou nejen obálku!


Tommyknockeři Tommyknockeři Stephen King

Další napínavý román proslulého mistra hororu, tentokrát o městečku sužovaném mimozemskými silami. Bobbi, spisovatelka žijící poklidným způsobem na své farmě, jednou v lese zakopla o kus kovu. Poháněna nevysvětlitelnou zvědavostí ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář