Trosečníci - recenze

recenze

Trosečníci (2022) 5 z 5 / ctupredspanim
Trosečníci

Na tenhle thriller jsem si brousila zuby už docela dlouho. Ráda sleduji dokumenty o leteckých katastrofách a filmy o ztroskotání na ostrově, takže když jsem narazila na tuhle knihu, která mi toto slibovala v jednom z mých nejoblíbenějších žánrů, byla jsem rozhodnutá, že si ji prostě musím přečíst.

Sledujeme dvě dějové linky, přítomnost, kterou vypráví Erin - sestra, která do letadla nikdy nenastoupila a svým způsobem si to ani nikdy neodpustila a minulost, do které nás pouští Lori - sestra, která do letadla bohužel nastoupila a zkouší přežít.

Ke všem postavám, které se v příběhu nachází, jsem si vytvořila nějaký vztah, což mě překvapilo, protože to u thrillerů obvykle takhle nemám (u thrillerů se o to většinou autoři ani nesnaží). Fandila jsem Lori, doufala, že pro ni vše dopadne dobře a zároveň jsem fandila Erin, aby si spojila dohromady všechna možná vodítka.

Kniha je velmi napínavá - čtete dál a dál, protože se prostě potřebujete dozvědět, co se tam stalo. Co to vlastně vše způsobilo a jak to nakonec dopadne? Tohle napětí je prostě pro thriller klíčové, aby vás to donutilo otáčet jednu stránku za druhou. Knihu jsem přečetla v podstatě na dva dechy.

Abych to shrnula, četlo se to skvěle, mělo to vše, co od thrilleru očekávám. Jo a ty barevné popisy ostrova? Na okamžik jsem se přistihla, že přemýšlím, že bych tam chtěla ztroskotat taky. Doporučuji všem milovníkům thrillerů.


Trosečníci Trosečníci Lucy Clarke

Přáli byste si tam být? Dobře si to rozmyslete… Vzbudíte se na překrásném, odlehlém ostrově. Obklopuje ho třpytivé modré moře, září nad ním zlaté zapadající slunce a do bělostného písku ještě nevstoupila lidská noha. A přes... více


Komentáře (0)

Přidat komentář