Trůn padlých by Nikola

recenze

Trůn padlých (2024) / obedova.pauza
Trůn padlých

“Do you believe I´m a gentleman, Miss Antonius? I´d wager your heart is beating so wildly because deep down you hope I´m not."

Hříšný dvůr prince Envyho se hroutí...jeho poddaní jeden po druhém padají za oběť neznámému “šílenství a jemu už nezbývá mnoho času, aby vše napravil. Pokud totiž padne ZÁVIST, nastane v Sedmi kruzích chaos, který by mohl způsobit veliké problémy v celém Podsvětí. Poslední možností na záchranu je vyhrát hru, kterou si pro něj připravil záludný vílí král.

Jeho zatím posledním úkolem je přimět Camillu Antonius, umělkyni a dědičku malé rodinné galerie ve Waverly Green, aby pro něj namalovala jeden z takzvaných prokletých objektů. Bude mít Camilla dost rozumu, aby se nezapletla s pekelným princem? Nebo to bude sám Envy, kdo se neudrží? A podaří se mu nakonec zachránit jeho dvůr?

Ano, ano a ještě jednou ano! Na novinku ze světa hříšných princů jsem se těšila už od jejího oznámení a Envy v žádným případě nezklamal. Chemie mezi ním a Camillou byla skvělá, děj plynulý, dialogy vtipné a celkově se kniha četla tak nějak sama. Až mě mrzí, že je příběh u konce. Sama autorka už však oznámila, že se do světa pekelných princů ještě podíváme. Takže nezbývá než se těšit na to, čí osud budeme sledovat příště.

(SPOILER ZONE ->)

Evny je v háji. Jeho poddaní totiž trpí zvláštními výpadky paměti a díky tomu nejsou schopni podněcovat v sobě závist, což je “palivem pro pekelného prince a celý je dvůr. Ten se tak pozvolna rozpadá a sám Envy přichází o moc. Protože je ale “tvrďák, tak to samozřejmě přede všemi tají.
K nastolení opětovné rovnováhy mu může pomoci jen magický předmět, který má však v držení podlý vílí král Lennox. Ten, jak už bývá u víl zvykem, je pěkně slizký úhoř a tak vymyslí hru. Pokud ji Envy vyhraje, získá předmět a zachrání svůj pekelný kruh.
A tak se Envy ocitá ve světě smrtelníků, konkrétně v “ospalém městečku Waverly Green, kde má přesvědčit jistou mladou majitelku galerie Camillu, aby mu namalovala obraz. Ne ale ledajaký...Camilla má namalovat jeden z “prokletých objektů.
To se však malířka zdráhá udělat. Tuší totiž, že podobné věci by se měli nechat raději spát.
Evny je však neoblomný. A když navíc zjistí, že Camillu drží v šachu jistý šlechtic, který jí vydírá, neb mu naše “poctivá malířka v minulosti prodala falzifikát, uzavře s ní dohodu. Ona mu namaluje obraz a on ji pomůže od otravného vévody.
To však ještě náš pekelník netuší, že Camilla není zcela obyčejným děvčetem.
Nicméně obraz princi skutečně namaluje a samozřejmě, že se to zvrhne. Pekelný “uřknutý trůn, který je tématem obrazu totiž není něco, s čím by si měl člověk zahrávat. A obzvláště, pokud máte dar přivádět malby k životu, což naše malířka naneštěstí má. Během incidentu s “obživlým trůnem je tak Camilla zatažena do hry, neb je připravena o svůj talent. Chce-li jej získat zpět, musí společně s princem začít hrát hru vílího krále.


Vzhůru dolů! Naši hrdinové se tedy společně vydávají do Podsvětí...Envy sice netuší, že se Camilla stala součástí hry, ale další instrukce byly jasné, on musí na dvůr prince Lenosti a ona má jít s ním....a tak jdou. Jako v předchozí sérii Emilia, tak ani Camilla není ušetřena Koridoru hříchu. K obrovskému překvapení na ní ale tamní síly nepůsobí.
A tady už začínáme “čuchat nějakou tu zradu. Respektive, pokud jste byli bystří, tak vám došlo hned v úvodu knihy, že se slečnou Antonius není něco v pořádku. Ona totiž milá zlatá Camilla není tak úplně člověk...což se přiznám, že je fakt, který mne osobně malinko zklamal. Těšila jsem se totiž na “obyčejnou hrdinku, která se bude měřit s závistivým princem. Místo toho jsme ale dostali ženštinu, která se nejprve vydává za člověka...pak kápne božskou a přizná, že je asi tak trochu víla...ale samozřejmě “ta dobrá víla....no a nakonec se z ní vyklube dcera vílího krále Lennoxe.
Což samozřejmě našeho prince vcelku tvrdě zasáhne. Do Camilly se totiž navzdory všem svým snahám a přesvědčením zamiloval a Lennox je jeho úhlavním nepřítelem už celá staletí.
Ještě před tímto odhalením se ale naší dvojici podaří onu zákeřnou hru vyhrát. Pro Envyho to znamená, že získá kalich, který potřebuje k obnovení svého dvora a Camilla je zpět v říši víl. Na dvoře svého otce, který ji nyní hodlá “exemplárně potrestat za to, že mu tak dlouho vzdorovala a snažila se ukrývat mezi smrtelníky.

A že na dvoře krále Lennoxe jsou tresty výjimečně kruté, je asi všem jasné. Když tak Envy při přebírání kalichu najde Camillu v železné kleci nad rozpáleným ohněm, ztratí nervy. I když mu princezna lhala, nemůže ji ponechat svému osudu. A tak v záchvatu vzteku zabije Lennoxe...Tradá, příběh konči. A naši hrdinové se nakonec přeci jen dají dohromady...a kdo je na řadě teď? No přece Pýcha...je totiž na čase vyrazit na Pohyblivé ostrovy a přivést domů ztracenou manželku...

Více recenzí naleznete i na našem Instagramu: @obedova.pauza


Trůn padlých Trůn padlých Kerri Maniscalco

Hříšník. Padouch. Darebák. Princ Invido nikdy netvrdil, že je svatý. Ale když dorazí tajemný vzkaz, který značí začátek smrtící hry, ví, že bude potřeba víc než jen náznak hříchu, aby vyhrál a zachránil svůj upadající démonický... více


Komentáře (0)

Přidat komentář