Vášeň a frustrace: Po stopách démona zanechává hořkosladkou pachuť

recenze

Po stopách démona (2024) 3 z 5 / KočkomilkaJana
Po stopách démona

Jako nová fanynka Cami Wolf jsem se po přečtení Po stopách vlka nemohla dočkat, až se ponořím do druhého dílu šestidílné série Po stopách démona. Bohužel, tato kniha mě odkopla s pocitem, že jsem právě prožila intenzivní, ale neuspokojivý flirt.

Jess a Damian, naši hlavní protagonisté, do toho skočili po hlavě rychlostí, která by zahanbila i Usaina Bolta. Chybělo mi to sladké napětí, to pomalé budování touhy, které dělá kinky romanci tak vzrušující. Místo toho jsem měla pocit, že jsem právě nastoupila do vagónku horské dráhy bez bezpečnostních pásů.

Kniha je nabitá krizovými scénami, jako by autorka chtěla napsat akčňák místo romantického příběhu. Jess a Damian se potýkají s tolika problémy, že jsem se začala ptát, kdy vlastně mají čas na nějakou tu vášeň (Nadsázka! Prostoru bylo dost, ale stále málo…). Jejich minulost je tak temná, že by se za ni nemusel stydět ani Batman.

Co mě ale opravdu zklamalo, bylo to neúplné spárování. Cami nás na začátku nalákala na hluboké propojení, které mělo být cítit až do morku kostí (a dalších zajímavých míst). Místo toho jsem měla pocit, že mi něco uniká.

A pak tu máme celý zástup nových postav, které se cpou do děje jako návštěvníci na výprodejovou akci. Chvílemi jsem si říkala - proč by mě to mělo zajímat, když chci číst o Jess a Damianovi!
A ten cliffhanger na konci? To je jako kdyby vám někdo sebral čokoládu přímo před nosem. Tohle není fér! Teď budu muset čekat na další knihu, abych zjistila, jak to dopadne.

Celkově? Po stopách démona je jako divoká jízda na horské dráze - vzrušující, ale trochu chaotická. Přesto musím přiznat, že i přes všechny výtky jsem knihu zhltla za pár hodin. Cami Wolf má talent vytvořit svět, ze kterého se nechcete odpoutat, i když vás občas frustruje. Budu číst další díl? Samozřejmě! Ale budu doufat, že příště bude méně chaosu a více té kinky romantiky.


Po stopách démona Po stopách démona Cami Wolf

Jsem ten, kterého každá chce. Nikdy jsem se nemínil usadit. Na co taky? Všechny ženy rozevřely pro mě nohy, jen co mě spatřily. Otec to chtěl jinak. Měl jsem se oženit a přivést na svět dědice. Nikomu jsem to neřekl, a od... více


Komentáře (0)

Přidat komentář