Červené zlato recenze
Tom Hillenbrand
Šéfkuchař Xavier Kieffer / Kulinárska krimi série
< 2. díl >
Po kulinárskej krimi Diabolský plod, ktorú kníhkupectvo Martinus zaradilo medzi knihy roka 2021, sa šéfkuchár-vyšetrovateľ Xavier Kieffer vracia s novým prípadom. Na honosnej večeri v Paríži má slávny suši majster očariť miestnu smotánku, no ešte pred hlavným chodom padne na zem mŕtvy. Príčina smrti: otrava rybím mäsom. Luxemburský kuchár Xavier Kieffer má pochybnosti o tom, že by išlo len o nešťastnú náhodu, a tak sa pustí do pátrania. Stopy ho privedú na zaujímavé miesta – z prepychového života parížskeho starostu cez úplne nový svet japonskej kuchyne až do rybárskej lode talianskych lovcov tuniakov. Pri vyšetrovaní na vlastnú päsť zistí, že niektoré ryby sú drahšie než zlato, a dokonca cennejšie ako ľudský život.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2021 , mamašOriginální název:
Rotes Gold, 2012
více info...
Velká tuňáčí exkurze jadwiga
Druhý díl kulinářské krimi nás zavedl do světa tuňáků. Mně osobně nalákala nádherná obálka knihy a láska k suši a rybám všeobecně. Po přečtení tét...celý text recenze
Záhadná smrt Jenda744
Znáte německého autora Toma Hillenbranda? Pokud ne: určitě nastal čas to napravit! Pusťte se do jeho série s šéfkuchařem Xavierem Kiefferem, která vyc...celý text recenze
Autorovy další knížky
2023 | Ďábelské ovoce |
2021 | Červené zlato |
2022 | Ukradnutá úroda |
2024 | Smrtiace olivy |