Lži o masu zajímavosti
Hans-Ulrich Grimm
Podtitul: Živočišná výroba jako zdroj nemocí Maso je bohaté na bílkoviny, minerály a další důležité látky, které naše tělo potřebuje. Totéž platí pro mléko, vejce a ryby. Ale příliš mnoho masa je nekvalitního a znehodnoceného jeho výrobou. Rakovina, Alzheimerova choroba nebo diabetes – to jsou jen některé nemoci, které mohou být vyvolány konzumací masa. Důvodem k nadměrné spotřebě masa je jeho nízká cena. A to není ten hlavní problém. Tím hlavním je, že většina masných výrobků pochází z průmyslové výroby. Chov zvířat je ovlivňován chemicky obohaceným krmivem a farmaceutickým průmyslem, což přispívá k rychlejšímu růstu zvířat. Hans-Ulrich Grimm odsuzuje tyto praktiky výrobců masa, které používají k dosažení maximálního zisku a nikomu nevadí, že se k nám dostává nekvalitní a zdravotně závadné maso.... celý text
Zajímavosti
Zatím zde není žádná zajímavost.
Štítky knihy
člověk a zvíře potraviny vepřové maso
Autorovy další knížky
2013 | Kočky by kupovaly myši |
2017 | Lži o masu |
2001 | Sojovka vám lže! aneb víte, co jíte? |
2006 | Víš, co jíš? Co se skrývá v potravinách |