Životopis
17. 12. 1951 - 2. 6. 2018
Mgr. Karina Havlů vystudovala Filozofickou fakultu UK a mimořádné studium filmové a televizní produkce na FAMU.
Překládala knihy pro děti i dospělé a divadelní hry amerických a italských dramatiků.
Ráda se také věnovala kulinářství, vydala cca 30 knih s kuchařskou tématikou - v nakladatelství Vyšehrad jich vyšlo 18.
Na základě vlastních zkušeností napsala úspěšnou Italskou kuchařku, která vyšla v roce 2007.
K jejím nejůspěšnějším titulům přeloženým a vydaným i v zahraničí patří : Velká domácí kuchařka (Slovensko 2004), Těstovinová kuchařka (Slovensko 2004), Makrobiotická kuchařka (Litva 2001), Velká domácí kuchařka (Polsko 2005), Vaříme v remosce (Velká Britanie 2004).
Karina Havlů knihy
2007 | Pánev wok, pokrmy nejen asijské |
2009 | Vaříme v remosce |
2003 | Luštěninová kuchařka |
2004 | Bílé maso na talíři: drůbež, králík, ryby |
2003 | Jak připravit party |
2008 | Vegetariánská kuchařka |
2008 | Domácí sušení |
2009 | Vaříme v titanovém nádobí |
2000 | Bramborová kuchařka |
1998 | Makrobiotická kuchařka |
Havlů je 0x v oblíbených.