Populární knihy
/ všech 10 knihNové komentáře u knih Alena Vlčková
99 národních specialit sovětské kuchyně
„Kniha byla vydaná jako neprodejná členská prémie nakladatelství LN. Skvělý 30 stránkový úvod, žádná vyčpělá agitka od gurmána a spisovatele M. Švandrlíka s ilustracemi Neprakty ( J. Wintera). Recepty z ryb a masa, jako rybář jsem knihu ocenil, Rusové ryby připravit umí . V knize nejsou recepty jen ruské kuchyně , ale i gruzinské, uzbecké, běloruské, tatarské, litevské, prostě států bývalého SSSR.“... celý text
— vvikingg
Rybářův rok
„Jako vášnivý rybář jsem zklamaný. Ryby jím málo, takže nehodnotím recepty, které tvoří velkou část knihy. Zbytek jsou nějaké úvahy, či povídky o rybaření v tom kterém měsíci. U nás bohužel nereálné, protože naprosto ignorují rybářský řád. (Lov dravců v lednu a podobně.) Není se co divit, protože kniha popisuje rybaření na sovětských vodách. Pro mne je kniha naprosto zbytečná a opravdu nevím, komu bych ji doporučil.“... celý text
— pepa4081
O koření
„Roztomilá a užitečná záležitost. Základní info o koření a bylinkách, obohacené recepty a vtipnými ilustracemi. Mám ji tak dlouho, že jsem na ni už skoro zapomněla. někdy se úklid vyplatí. Recepty jsou z oblastí teď už bývalého SSSR, ale jak známo, tam se umí zpracovat všechno, a to velmi chutně.“... celý text
— Atanone
3x 99 specialit sovětské kuchyně
„Zajímavý průvodce skoro všech kuchyní bývalého Sovětského svazu.“
— Kontryhelka
3x 99 specialit sovětské kuchyně
„Sovětský svaz není jen Rusko, a právě tak v této kuchařce nenajdete jen samé ruské recepty. Jsou tu nejrozmanitější jídla gruzínská, tatarská, uzbecká, litevská, estonská, ukrajinská, běloruská, arménská, moldavská i kazašská, každému podle chuti a nálady.
Kniha zahrnuje tři samostatné celky: 99 studených předkrmů a polévek, 99 teplých pokrmů a 99 moučníků a nápojů. Recepty v první části doprovází zajímavosti ze sovětské gastronomické historie a slovníček málo známých přísad a pokrmů (od "adžiky" po "žur"). Recepty v druhé části jsou proloženy kulinárními frky Miloslava Švandrlíka. Sladkou třetí část pak doprovází - zcela v duchu osmdesátých let - návody na zdravá cvičení.
Samotné recepty jsou stručné, jednoduché a nepříliš popisné, předpokládají ale základní znalosti běžných kuchyňských postupů.“... celý text
— pohrobot
Alena Vlčková knihy
1999 | Čínská kuchyně - dr.Oetker |
1987 | Koření, houby, víno |
1986 | 3x 99 specialit sovětské kuchyně |
1981 | 99 národních specialit sovětské kuchyně |
1990 | Chatařův rok |
1986 | O koření |
1989 | Myslivecký rok |
1988 | Rybářův rok |
2003 | Slovník pobaltských spisovatelů |
1980 | 99 specialit sovětské kuchyně |
Štítky z knih
kuchařky víno houby Sovětský svaz koření čínská kuchyně gastronomie o světové literatuře
Vlčková je 0x v oblíbených.