Alena Vlčková

česká, 1942 - 2011

Populární knihy

/ všech 10 knih

Nové komentáře u knih Alena Vlčková

99 národních specialit sovětské kuchyně 99 národních specialit sovětské kuchyně

Kniha byla vydaná jako neprodejná členská prémie nakladatelství LN. Skvělý 30 stránkový úvod, žádná vyčpělá agitka od gurmána a spisovatele M. Švandrlíka s ilustracemi Neprakty ( J. Wintera). Recepty z ryb a masa, jako rybář jsem knihu ocenil, Rusové ryby připravit umí . V knize nejsou recepty jen ruské kuchyně , ale i gruzinské, uzbecké, běloruské, tatarské, litevské, prostě států bývalého SSSR.... celý text
vvikingg


Rybářův rok Rybářův rok

Jako vášnivý rybář jsem zklamaný. Ryby jím málo, takže nehodnotím recepty, které tvoří velkou část knihy. Zbytek jsou nějaké úvahy, či povídky o rybaření v tom kterém měsíci. U nás bohužel nereálné, protože naprosto ignorují rybářský řád. (Lov dravců v lednu a podobně.) Není se co divit, protože kniha popisuje rybaření na sovětských vodách. Pro mne je kniha naprosto zbytečná a opravdu nevím, komu bych ji doporučil.... celý text
pepa4081


O koření O koření

Roztomilá a užitečná záležitost. Základní info o koření a bylinkách, obohacené recepty a vtipnými ilustracemi. Mám ji tak dlouho, že jsem na ni už skoro zapomněla. někdy se úklid vyplatí. Recepty jsou z oblastí teď už bývalého SSSR, ale jak známo, tam se umí zpracovat všechno, a to velmi chutně.... celý text
Atanone



3x 99 specialit sovětské kuchyně 3x 99 specialit sovětské kuchyně

Zajímavý průvodce skoro všech kuchyní bývalého Sovětského svazu.
Kontryhelka


3x 99 specialit sovětské kuchyně 3x 99 specialit sovětské kuchyně

Sovětský svaz není jen Rusko, a právě tak v této kuchařce nenajdete jen samé ruské recepty. Jsou tu nejrozmanitější jídla gruzínská, tatarská, uzbecká, litevská, estonská, ukrajinská, běloruská, arménská, moldavská i kazašská, každému podle chuti a nálady. Kniha zahrnuje tři samostatné celky: 99 studených předkrmů a polévek, 99 teplých pokrmů a 99 moučníků a nápojů. Recepty v první části doprovází zajímavosti ze sovětské gastronomické historie a slovníček málo známých přísad a pokrmů (od "adžiky" po "žur"). Recepty v druhé části jsou proloženy kulinárními frky Miloslava Švandrlíka. Sladkou třetí část pak doprovází - zcela v duchu osmdesátých let - návody na zdravá cvičení. Samotné recepty jsou stručné, jednoduché a nepříliš popisné, předpokládají ale základní znalosti běžných kuchyňských postupů.... celý text
pohrobot