Zemědělská výroba v 11.-14. století na území Československa hodnocení
Magdalena Beranová
Na základě mnohdy mezerovitého archeologického materiálu, paleobotanických, osteologických a jiných přírodovědeckých rozborů se autorka pokouší stanovit rozdíly v charakteru zemědělské výroby na území Československa v době hradištní a za vrcholného středověku. Všímá si přípravy půdy, pěstování, sklízení, skladování a mletí obilnin, pěstování ovocných stromů, vinné révy a chmele. Seznamuje s druhy chovaného dobytka, celkovým využíváním.... celý text
5 |
|
0 x |
4 |
|
1 x |
3 |
|
0 x |
2 |
|
0 x |
1 |
|
0 x |
|
0 x |
Hodnocení knihy Zemědělská výroba v 11.-14. století na území Československa: 80 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 1
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení v grafu nahoře, se všemi hodnotícími níže. Ti, jejichž hodnocení se zatím nezapočítává, mají za svou přezídvkou označení (n).
Autorovy další knížky
2011 | Jídlo a pití v pravěku a ve středověku |
1988 | Slované |
2000 | Jak se jedlo ve starověku - Římská kuchařka |
2009 | Slované v Čechách: Archeologie 6. - 12. století |
1997 | Jídlo a pití za Rudolfa II. |