Domácí mlékař
Klára Hadašová
Rádi byste si doma vyrobili tvaroh, máslo, různé druhy sýrů? Chcete zpracovávat doma mléko a nevíte jak na to? Kniha domácí mlékař, která má 256 stran, tištěných na recyklovaném papíře, provede každého výrobou velkého množství mléčných produktů. Najdeme v ní recepty na mléčné výrobky, které běžně konzumujeme – tvaroh, jogurt, kysaná mléka, máslo, ale i na složitější výrobky. Na své si přijdou nejen zapálení nadšenci, kteří věnují mlékaření mnoho času, ale také ti, kdo si nechtějí pořídit žádné dojné zvíře, mléko si kupují a přesto by si rádi vyrobili doma tvaroh, jogurt, máslo a celou řadu jednoduchých sýrů.... celý text
Přidat komentář
Jasné, srozumitelné, přehledné zpracování tématu. Postoj ke zvířatům je velice etický, vstřícný, to se mi líbí a považuji to za moc důležité. Ze mě žádný velký domácí mlékař nebude, ale na knihu jsem byla zvědavá a pár těch nejjednodušších receptů časem vyzkouším, s tak názornými recepty to určitě půjde samo. Je skvělé, že autorka si své sýrařské úspěchy nenechává pro sebe, ale že se ochotně dělí s ostatními a značně jim ulehčí práci tam, kde ona sama si musela vyšlapávat cestičku.
V současné době moje bible. Je napsaná velice přehledně a srozumitelně. Své si v ní najde naprostý začátečník i mistr sýrař. Obdivuji práci Kláry Hadašové, na této knize odvedla profesionální práci.
Blog Kláry ( cosedejenakopci) jsem před lety objevila úplnou náhodou. Už od samého začátku jsem obdivovala nasazení a vstřícnost autorky, která se neváhala podělit se svými znalostmi a zkušenostmi. Pro mě tehdy byla doslova zjevením. Ochotná, milá a šikovná. Její knihy jsou neskutečné, plné informací a hlavně jsou psané pro všechny. Nestalo se mi, že bych jejím pokynům nerozuměla. Takže za mě jednoznačně pět hvězd za kupu práce odvedené s láskou a s chutí se podělit. Děkuji.
Pečlivě sestavená kniha Kláry Hadašové, kterou jistě všichni znáte z jejího skvělého blogu s názvem Co nového na kopci, mě uchvátila šíří záběru a dokonalým zpracováním. Já sama už sice nějaký čas mléko ani mléčné výrobky v kuchyni nepoužívám, ale kniha je nepostradatelná pro všechny, kteří omezují nákup mléčných výrobků v běžné obchodní síti a pokoušejí se vyrábět doma sýry a další delikatesy. Je to veliké dobrodružství! Knihu vřele doporučuji.
Autorovy další knížky
2014 | Domácí mlékař |
2018 | Domácí pekař, aneb, Jak přijít vlastním přičiněním k dobrému pečivu |
2019 | Domácí mlékař II |
Není co dodat, top! Mám ho už 3 roky a stále s ním pracuji.