Dvůr křídel a zmaru

Dvůr křídel a zmaru
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542288/bmid_dvur-kridel-a-zmaru.jpg 5 3082 3082

Třetí díl bestsellerové YA fantasy série Dvůr trnů a růží s novou obálkou. Feyre se vrací zpátky na Jarní dvůr, aby získala informace o Tamlinově armádě a odhalila plán krále, který hodlá království Prythian napadnout a zničit. K tomu všemu musí předstírat lásku k muži, kterého ve skutečnosti ze srdce nenávidí. Její život tak visí na vlásku a nemůže si dovolit udělat jedinou chybu, jinak to bude stát život nejen ji, ale způsobí zkázu celého království.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , CooBoo

A Court of Wings and Ruin, 2017

Evule114
17.06.2018 5 z 5

Nechci tady kazit nikomu dojmy, ovšem musím přiznat, že po druhém díle jsem čekala velký bum a on nepřišel. Nevím, na to kolik kniha má stran, tak mi nějaké věci přišly utnuté, nebo nedořešené. Třeba ja Feyre získala zrcadlo.. Taky mi vadilo, co Sarah provedla s Tamlinem.. Bylo mi líto, že tam nebylo více Luciena a na závěr... od konečné bitvy jsem čekala zkrátka něco jiného, přišlo mi to prostě nenacházím slov :-(.. Přes všechny negativa jsem se u knihy smála i brečela, takže svůj účel splnila a to že mě vtáhla do jiného světa a kdo ví, co nás čeká příště..

katallinka
16.06.2018 4 z 5

Bohužel o kousek slabší než předchozí díly. Opět samozřejmě velmi čtivé, ale místy moc zdlouhavé a nepatrně překombinované. Domnívám se, že pokud by knížka byla o nějakých 300 stran kratší zasloužila by si lepší hodnocení. Nicméně mi bude Feyre a Rhysand moc chybět.

JustMe....
15.06.2018 odpad!

Nudné, nezajímavé, neoriginální........ Celá série mě nebavila.

Petra38
14.06.2018 5 z 5

Skvela,jako cela serie. Tuhle spisovatelku obdivuji,vazne trida:-)

teri1003
14.06.2018 5 z 5

Tak další úžasný díl! Tenhle díl ve mě vyvolal tolik emocí a dost mě i autorka nechala napínat a nenechala odložit knihu. Rhyse a Feyre tyhle hlavmí postavy prostě miluju a milovat budu. Casian a Nesta u nich jsem podle všech ohlasů okolo čekala větší love story ale nic proti tomu nemám a vztah mezi Lucienem a Elein bylo pro mě na jednu stranu ano a na druhou ne. Chtěla jsem aby se Elein více otevřela Lucienovi, ale taky jsem chtěla vidět pohromadě Azriela a Elein. Celý dipl byl úžasný. A i když si vždycky u knihy říkám... 700 stránek, to už ten příběh bude natahovaný a stát o ničem, tady se to toho vůbec netýká. Přečetla jsem to mnohem rychleji, než někdy 300 stránkovou knížku. Za mě prostě úžas.

Sakuhina
10.06.2018 5 z 5

Naprosto skvělá kniha. I když to má být poslední díl série, v poděkování je malá zmínka o tom, že by mohly přibýt i další díly. Tak uvidíme :)

Anagythlin
07.06.2018 3 z 5

Sarah J. Mass patří mezi mé nejoblíbenější spisovatelky (snad to nebude tím, že tak rychle dokáže vydávat další a další díly). Tenhle díl po tom minulém byl vážně slabší. Nějak u mě vymizelo takové to napětí mezi Rhysem a Feyre, které mě nenechávalo chladnou, teď se to ale naopak přeměnilo v něco úplně jiného a hlubšího. Celý příběh se táhl pomalým tempem a napětí bylo opravdu až na posledních padesáti stránkách. Ale já jí to musím zkrátka odpustit, protože i přes tyhle nedostatky mě vtáhla do děje, vytvořila neuvěřitelné obrazy v mé hlavě a já stejně musela číst dál a dál, abych co nejvíce času strávila v tom jejím dokonale vymyšleném světě. Takže ano..díl to byl průměrný, ale úžas v mých očích nezmizel.

Airin
05.06.2018 5 z 5

Stejně jako u prvního a druhého dílu mě i tento zcela a úplně pohltil. Pokaždé, když jsem příběh četla, tak jsem své okolí vůbec nevnímala a soustředila se jen na knihu, její postavy a dokonale promyšlený a sepsaný příběh. A to vše vypovídá o úžasném, nevšedním, jedinečném a okouzlujícím stylu autorčina psaní! NAPROSTO JEDINEČNÝ! Jinými slovy její knížky nejdou vyjádřit.
Autorka v tomto díle více rozvíjela vztahy, ať už milostné či přátelské. Moc jsem si užila politikaření, intriky, jejich válečné schůze, ale především cca 200 stránek plné války a bojů proti hybernskému vojsku...a ten konec! :))))
Neuvěřitelná série! Neuvěřitelná...

AloneJane
05.06.2018 4 z 5

Kniha se četla hezky, ale přiznám se, že mi cosi chybělo, asi i proto jsem ji četla déle než je u mne zvykem...těžko popsat co, možná menší prostor ostatním postavám? ...ale i přesto se mi líbila.

jitka3235
05.06.2018 5 z 5

Za mě kniha malinko slabší než druhý díl, kde bylo o něco více zvratů. Na druhou stranu se mi líbilo, že dle anotací jsem si myslela, že to bude jen o intrikaření na jarním dvoře, a nakonec z toho bylo celé vyřešení války. Co mi vadí je, že se tím příběh uzavřel a jenom tři díly z tohoto světa je sakra málo :( Doufám, že v další triologii bude taktéž hodně dvojice Feyre a Rhysanda, i když to vypadá, že časem se změní hlavní postava...

zuzka9645
04.06.2018 4 z 5

Já Vám nevím. Jo, bylo to příjemné čtení, co vám budu povídat. Ale když ono se to tak strašlivě táhlo... Knihu jsem četla cca 2 měsíce. Začátek mě ale vůbec nebavil. Chvílemi jsem si říkala, jestli knihu neodložit. Jsem ale ráda, že jsem to neudělala. Posledních asi 250 stran se četlo samo, bylo pěkné, plynulé, tajemné... A ten konec. To je kapitola sama o sobě. Nebudu spoilerovat, bylo by to na dlouhé povídání.

Jsem ale ráda, že jsem si tuto sérii mohla přečíst. Celkově mě bavila. Za mě je nejlepší 2. díl.

Tucaka
04.06.2018 5 z 5

Co dodat. Posledních 150 stránek jsem přečetla jedním dechem. Možná souhlasím s názorem některých z Vás, že plánování války a popisování bylo velmi zdlouhavé, avšak ani to mě neodtáhlo od čtení.

Horselen
03.06.2018 5 z 5

Když se mnou ke konci knihy opět prudce zmítaly emoce, věděla jsem, že se Maasová zase překonala. Její knihy se čtou samy. Během tohoto dílu jsem si o hodně víc oblíbila Amren, Cassiana a Azriela. Druhý díl se mi sice líbil o něco víc, ale tenhle je těsně za ním. Akce a zvraty rozhodně nechyběly.

Asheen
02.06.2018 3 z 5

Plynulejší a vyrovnanější než druhý díl, ne tak skvěle zahrané, přesto se to četlo hezky a ve výsledku to bylo asi nejsilnější, i když v mnoha ohledech pořád ploché a očekávatelné. Užila jsem si to.

sd1992
31.05.2018 5 z 5

Úžasný, úžasný, úžasný... Ano, druhému dílu se to nemůže vyrovnat, ale i přesto to bylo úžasný. Mám depku, že jsem na konci. Těším se na další trilogii Dvorů a věřím, že bude aspoň z poloviny kvalitní tak, jako tahle. Pokud ano, tak bude všechno opět úžasný. :-D

Slůník
26.05.2018 5 z 5

Moc ráda bych četla nějakou další autorčinu knihu umístěnou do tohoto světa, umím si představit rozvinutí spousty jen naznačených motivů...

Siu83
25.05.2018 5 z 5

Jedním slovem nádhera. Celá série přečtená jedním dechem.

Monika82
25.05.2018 5 z 5

Co dodat celá série byla super.

Defiiiii
24.05.2018

Uprimne pokracovani dalsiho dilu po tomhle ( A Court of Frost and Starlight ), mne tato serie dosti znechutila. Lidi co si serii oblibily by radsi mely timhle dilem koncit.
! Mensi spoiler ze 4dilu !
Po 4 dilu, to uz nejspise bude hlavne o sestrach feyry, hlavne pak o neste a casovi.
Z nesty se stane, slusneji receno coura, bohuzel doslova. Spadne do hodne velke spiny.
Taky nesta casovi prevelice ublizi.
Spoiler z 5 dilu (jeste neni znan ani nazev ale na konci 4 je uryvek z 5)
Kvuli spine do ktere spadla, bude v dalsim dilu vyslana s casem do hor, do vycvikovych taboru pro ilirijce(nwm zda to pojmenovani mam spravne).

Bohdana11
24.05.2018 5 z 5

Super, celá série.žadná kniha mě tolik nedostala jako tato, přečteno před týdnem a ještě ji mám v hlavě.je fakt že ten konec války byl už moc plný náhod (divné).ale huráá všichni přežili.