Léto - Recepty ze zralého ovoce a čerstvé zeleniny
kolektiv autorů
Vařte z čerstvého ovoce, zeleniny a bylinek! Ve třetím dílu nové řady kuchařek z kuchyně časopisu Apetit najdete více než 100 receptů na měsíce červen, červenec a srpen. Jako hvězdy v nich září všechny letní suroviny, které tolik milujeme – třešně, meruňky, rajčata, cukety… Máme pro vás tipy na jídla, jež pohodlně sníte venku, ale i na pokrmy hodné sváteční tabule nebo zálesácké kuře v jámě. Nechybějí ani dezerty včetně mražených a konzervování nasladko i naslano. Díky našim receptům si budete přát, aby léto nikdy neskončilo!... celý text
Přidat komentář
Štítky knihy
ovoce zelenina zeleninové recepty ovocné recepty
Kniha je dobře zpracovaná, je rozdělená na tři letní měsíce, má krásné fotografie a dobré grafické zpracování. Ke každému měsíci je povídání o zvycích, co právě dozrává a další. Pak jsou recepty. Ne vždy je jednoduché sehnat všechny ingredience, ne vždy bych to nazvala letním receptem ( například dvojctihodný koláč). Ale jinak je tu hodně receptů na jídla, která opravdu nejlépe chutnají v létě: grilované maso, ovocné koláče, zeleninové saláty. Specialitou, kterou oceňuji, je Setonův hrnec. Recepty jsou psány dobře a lze podle nich v pohodě vařit.