Možná jednou

Možná jednou
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337291/bmid_mozna-jednou-SR1-337291.jpg 4 1847 1847

Maybe Someday série

1. díl >

Sydney žila v dokonalém světě – dobrá škola, práce, skvělá kámoška i úžasný přítel. Jenže pak zjistí, že její přítel ji podvádí a nádherná bublina perfektní idylky praskne. Naštěstí je tu záhadný soused a jeho hudba, který dá Sydney novou naději. Ale psát písně, stejně jako žít vlastní život, není nikdy snadné…

Literatura světová Dívčí romány
Vydáno: , Yoli (ČR)

Maybe Someday, 2014

anishta
13.06.2018 3 z 5

Asi jsem na tohle moc málo citlivá duše... Hlavní postavy si to moc komplikovali... Na mě moc citů.. Ale bylo to čtivé, Warren byl nejlepší postava.. :D

AjinQa
10.06.2018 3 z 5

Ačkoliv miluju Colleen Hoover, tahle kniha pro mě byla celkem zklamáním, což mě hodně mrzí. Podle recenzí tady jsem asi měla hodně velké očekávání, které se ale nevyplnilo. Jelikož se sama věnuju hraní na kytaru, hodně jsem se na to těšila. Neříkám že je to nějak velká blbost, ale Sydney pro mě nebyla moc sympatická, a asi jsem zjistila že romantika není nic pro mě. Připadalo mi to moc nereálné, a Ridge mě jeho chováním ke konci docela dost naštval.
I když byla kniha fajn napsaná, mě prostě neoslovila. To ale neznamená že by jste si ji neměli přečíst.

Etule
06.06.2018 4 z 5

Nádherná kniha. Ridge byl tak sympatická postava, že nebylo možné si ho neoblíbit. Často se mi pro ně svíralo srdce, hlavně pro Ridge, který měl pohnutý život, ale i přesto se nikdy nevzdal.
Moc se mi líbil nápad s vlastním soundtrackem písni, které spolu Ridge a Sydney skládali. Jen si myslím, že si ho více vychutná člověk, který si knihu přečte v originále. Když čtete píseň česky a posloucháte anglicky je z toho takový gulášek. :) Ale to není nic proti autorce, spíš je mi líto, že anglicky číst neumím.
Celkově se mi kniha moc líbila a rozhodně doporučuji. :)

Meluzínka
05.06.2018 5 z 5

Opet autorka nezklamala.Moc pekny poutavy pribeh

Kyta
13.05.2018 5 z 5

"Možná jednou" – další krásná romantická kniha od Colleen, ze které jsem úplně nadšená. Její knihy miluju – i přesto, že jsou to "jen" romantické knihy, autorka je umí udělat tak neobyčejné, že si je všechny čtenářky prostě zamilují. Nejde v nich jen o nějaký románek, na který všichni po čase zapomenou. "Možná jednou" je pro mě už čtvrtá přečtená kniha a stejně jako ty předchozí se mi i tato vryla do srdce.

Kniha je čtivá už od první stránky. Děj ubíhá tak rychle, že jsem to jen těžko zaznamenávala – to je další věc, kterou u této autorky mám ráda – děj vás chytne a dlouho nepustí.
Opět jsem se dokázala vcítit do pocitů obou hlavních postav, Sydney a Ridge; napomáhal tomu hlavně fakt, že příběh byl vyprávěn z pohledu jich obou. Sydney i Ridge jsem si zamilovala. Litovala jsem Sydney za to, jak se k ní její přítel zachoval – tohle by nechtěl zažít nikdo. Naprosto jsem chápala její pocity – obavy o to, jaký stereotypní život by ji s Hunterem čekal. V tomhle jsem s ní hodně sympatizovala. Ridge byl úplný opak Huntera, hlavně ve svém přístupu. Jeho nejlepší vlastnost byla loajalita. Balancoval mezi láskou k Maggie a láskou k Sydney. Ani jedné z nich nechtěl ublížit a chtěl udělat, co bylo správné, jenže co to vlastně bylo? Nejdůležitější pro něj bylo uvědomit si, proč je s Maggie. Byl to takový začarovaný trojúhelník; neměla jsem tušení, jak to nakonec dopadne. A závěr mě mile překvapil.
Líbilo se mi, jak autorka nepovažovala sluchové postižení jako nějakou překážku ve vztahu, ale ukazovala, že se vším se dá nějak bojovat.
Tato kniha je o síle svědomí, loajalitě, touze žít lepší život, o uvědomění si, co je pro vás v životě to nejlepší. A také o tom, že si nelze vybrat, koho milujete – srdce si zkrátka vybírá samo.
V neposlední řadě oceňuji krásné písně nazpívané pro tuto knihu. Když jsem si je pustila při čtení, celá kniha získala úplně jiný rozměr. Úžasný zážitek.

Váhala jsem mezi 4 a 5*. Nakonec dávám 5, protože když se nad tím zamyslím, je to skutečně krásná kniha, která v člověku zanechá nějaké pocity. Nelíbíla se mi ale tolik jako třeba "Bez naděje" nebo "Odvrácená tvář lásky", na které nejspíš žádná další kniha nedosáhne. Určitě ale i tato stojí za přečtení!

Pamima
10.05.2018 5 z 5

Nádhera. Miluju písničky, miluju knížky a k tomu mám ráda tuhle autorku. Z toho plyne jen jediné... po dočtení nemám slov :D. Úžasná knížka, která mě bavila od začátku do konce, vehnala mi slzy do očí a hned několikrát mě rozesmála. Texty písní, které mají hloubku, a bez nichž si knížku nedokážu představit. Touto knížkou jsem také zakončila můj cíl - přečíst veškerá díla od Colleen. A když udělám takový souhrn: nebylo žádné, které by mi nesedlo, nebo se četlo špatně. Každá knížka má své kouzlo. Určitě doporučuji nejen tuto, ale i veškerou tvorbu této autorky. Nádherné romantické romány pro všechny, kteří mají rádi happyendy :D

KnihomolkD
08.05.2018

Tak jo..
Možná Jednou mi tolik nesedlo jako třeba OTL nebo Bez Naděje.Hlavní hrdinka mi nesedla,ale spíš jsem si oblíbila Warrena,Riche nebo Maggie.
Děj ubíhal rychle.
Hodnocení: 3/5*,ale je to těžký průměr.
Pro mě bude nejlepší OTL a Bez Naděje,na ty dvě nemají.

*Oprava 11.5
Nakonec to dávám na 4/5*,když teda zakryju oči.Přemýšlela jsem o tom,četla se krásně.Ty pisničky,ale stejně hlavní hrdinka mi nebyla sympatická.

subisi
06.05.2018 5 z 5

Četla se jedním dechem! Krásný, romantický příběh.

PaniJani
02.05.2018 4 z 5

Pěkná, milá knížka při níž jsem měla pocit, že jsem se vrátila v čase tak o deset let zpět. Je to spíše young adult literatura, takže nic moc pro mě, ale i tak se to přečíst dalo a četla jsem to s chutí. Ačkoliv má knížka téměř 400 stran, čte se velmi rychle a to i díky textovým konverzacím mezi postavami.

jluky
27.04.2018 5 z 5

Pekná, milá, romantická ....

26.04.2018 3 z 5

26.04.2018 3 z 5

Pokud chcete neoficiálně vydané pokračování - koukněte na Wattpad na účet Colleen a ta píše “Maybe Now” i v češtině.
Píše to opravdu ona

Eleanor-ka
20.04.2018 3 z 5

Já vám nevím, Colleen má rozhodně skvělé nápady na náměty na tyhle romantické zápletky, ale při této knize si nepřipadáte jako někdo, kdo prožívá srdceryvný příběh, který by vás dostal do kolen. Ve srovnání s Odvrácenou tváří lásky, tohle bylo více teenage, na odreagování a běžné. Situace, která knihu doprovázela se stává dnes a denně, kdežto příběh v již zmiňované, dle mého úspěšnější knize od autorky, byl o dost vyjímečnější záležitostí. Ale lhala bych, kdybych řekla, že mě kniha nebavila. Četla se moc hezky a vzhledem k zápletce, ke které se stavím v běžném životě trošku frustrovaně, mi to ani nepřišlo nijak zvlášť nepříjemné. Naopak, autorka přesně věděla co dělá a jak čtenáře přimět, aby se vžil do kůže všech postav. Ovšem, co si budeme povídat, muži jako je Ridge už opravdu nejsou...:D

Evka3814
19.04.2018 5 z 5

No páni,nevim co dodat... jedna z mála dalších povedených knih. Ani k tomu neni co vytknout,čtivej děj. Nechala ve mně spoustu pocitů,určitě se k ní zase někdy ráda vrátím

sabina8042
17.04.2018 5 z 5

Dovolenkove cteni. Nic sloziteho, miloucky pribeh a uzasne pisnicky!

dreamertyna
11.04.2018

Ačkoliv už nejsem žádná teenagerka, tak mě příběh dostal i když byl celkem jednoduchý. Možná to bylo také tím, že milostných příběhů, kde je nějaké postižení, je opravdu málo nebo alespoň já mám zkušenost jen se dvěma knížkama, kde je hrdina hluchý a nebo nemluví a jen znakuje. Většinou je hrdina pohledný a bohatý štramák, co párkrát zamrká a už se na něj lepí kupa ženských včetně hlavní hrdinky. Takže jsem opravdu ráda, že tahle knížka je trochu z jiného soudku než jsem zvyklá.

wildXchos
09.04.2018 3 z 5

Tenhle příběh mě moc neuchvátil. Byla to jen obyčejná love story, příběh se posouval pomalu. Nejvíc se mi líbily písně.

08.04.2018 3 z 5

Jedna z nejdnudnějších knih co jsem za poslední dobu četla. Asi jsem knihu moc předcenila.
Miluji knížky od Colleen,ale ta to mne vůbec nezaujala.
Děj se prvních 330 stránek strašně táhl.. Těch posledních 50 už bylo v poohodě, ale to nedokáže ovlivnit celé hodnocení..

A po této zkušenosti nechci žádné romány alespoň tak na 2-3měsíce vidět..(Tedy, ne že by mi to vyrželo..)

Za mne moc nedoporučuji, zkuste raději „Život jedna báseň” nebo „Bez naděje”

lu13cie
31.03.2018 5 z 5

Miluju tu knihu.

Petra.M
31.03.2018 5 z 5

Skvělá kniha, přečtená jedním dechem. Velmi se mi líbil jednoduchý a výstižný autorčin styl psaní, žádná zbytečná slova a kudrlinky. A hlavně její schopnost přenést pocity postav na čtenáře. Příběh byl navíc opravdu takový, že by se mohl ve skutečnosti stát komukoliv z nás, nic nelogického nebo nereálného. "Možná jednou" se někomu stane :)