Někdo z nás

Někdo z nás
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535936/bmid_nekdo-z-nas-66143655d7bbe.jpg 4 630 630

Sourozence Herelovy od dětství pojí silné pouto, a přestože už jsou všichni dospělí, nedají na sebe dopustit. Rodinnou idylku jim však jednoho dne naruší hrůzný nález na zahradě matčina domu, jenž spustí lavinu nečekaných událostí. Minulost se probouzí k životu a spolu s ní i mučivé tajemství, které nikdy nemělo spatřit světlo světa. Jak snadné je ztratit důvěru v někoho, koho známe celý život? A opravdu víme, co jsou naši nejbližší vlastně zač?... celý text

Přidat komentář

Kopretina_aku
včera 3 z 5

Autorka píše čtivě, ale její knihy jsou pro mne velmi brzy předvídatelné a přicházím tak o momenty překvapení. Začátek a seznamování s postavami velmi rozvláčný, až třetí část knihy nabrala spád.

Kaja1
25.09.2024 3 z 5

Která matka tohle dopustí? Myslela jsem, že to nedočtu. Pořád jsem si říkala, je to jenom kniha, ale musím říct, že ke konci se mi v jednu chvíli udělalo špatně. Bylo to napsáno dobře, pořád jste byli v napětí kdo? Rozuzlení bylo překvapivé....


Knihomura
24.09.2024 4 z 5

Slušná, čtivá, česká detektivka. Přečetla jsem všech 5 jejích samostatných knih a teprve teď jsem si všimla, že jí je teprve 28 let!

tittanie
18.09.2024 5 z 5

Za mě je to super čtení. Od autorky taková jinačí než jsem čekala. Knihu jsem četla docela dlouho, ale o to pozorněji, takže mi zápletka došla ještě před dočtením knihy. Ale i tak se mi kniha líbila a rozuzlení mi přišlo super a překvapivé.
Bezprostředně po dočtení knihy jsem nutně potřebovala další díl, protože by mě zajímalo, jak dopadl třeba příběh Violy nebo Lukáše.

Dáma s hrnstjm
18.09.2024 3 z 5

Jízda poslední části knihy nedohnala rozvláčnost všech předchozích částí. Je to hodně nevyrovnané čtení. Jestli bylo autorčiným úmyslem od začátku stupňovat napětí, tak to na mě vůbec nepůsobilo. Postavy neurčité, byly mi až protivné, snaha o vylíčení semknuté rodinky na začátku nefungovala, přišlo mi to spíš jako nesourodá směsice po celou dobu. Čekala jsem napínavou jednohubku, ale knihou jsem se vyloženě prokousávala. Ani z jazykového hlediska nemůžu pochválit... jako by to bylo psáno ve spěchu.

Miro67
17.09.2024 5 z 5

"Ale vždyť to byla moje vina! To já ho vyprovokovala.."
Základní kámen každého domácího násilí, kdy oběť hledá chybu jen u sebe. Doprovází je pak nevšímavost okolí a bohužel stále ještě nedostatečné potrestání tyrana. Takže kdo dokáže z tohoto kolotoče utéci, zaslouží si metál za statečnost.
A nebo... Ta jímka je také řešení.
Příběhu by možná pomohlo trochu zkrátit začátek, ale s koncem oslavy začíná super čtenářská jízda. A epilog pozvedl už tak dobrou knihu ještě o stupeň víc.

fle.urinka
17.09.2024 4 z 5

(SPOILER) Na to, že se jedná o českou detektivku musím říct, že pro mě kniha byla velkým překvapením. Oproti jiným knihám, které jsem od českých autorů četla (např. Michaela Klevisová) byla tato velmi čtivá a děj pěkně plynul.

Po pomalejším začátku se kniha začala pěkně rozvíjet. Osudy jedné rodiny spokojeně plynou do doby, kdy se na jejich zahradě (v jímce) najde mrtvola - tělo jejich roky pohřešovaného otce. V tu chvíli se začíná rozkrývat jedno děsivé tajemství. Každý z nich má určité informace, co se onoho večera stalo, avšak každý z nich se je bojí vyslovit nahlas. Všichni se snaží ochránit nejmladší sestru, což se jim ale bohužel nepodaří. Nakonec se jejich cesty nadobro rozejdou...

hodna.postacka
13.09.2024 4 z 5

Zajímavá a čtivá detektivka na pomezí s psychologickým thrillerem. Jednu hvězdičku dolů dávám za některé nelogičnosti a nejasnosti.

mcabr
11.09.2024 5 z 5

Opět super čtení, autorka umí. Ten konec byl zajímavý a velké překvapení. Je smutné co někteří lidé musí prožít a nezlomí je jít dál.

ZuzkaPapežová
09.09.2024 4 z 5

(SPOILER) Četlo se mi to výborně. Nedokázala jsem se od toho odtrhnout. Trochu zklamání na konci, kdy příběh jedné z postav je zbytečně překombinovaný. Celé rozuzlení je velmi rychle na pár řádcích na konci, což mi přišlo také škoda.

jaste
08.09.2024 5 z 5

Vynikajici detektivka, jedna z nejlepších českých. Rozhodne doporucuji

beruska
31.08.2024 4 z 5

Smutné téma domácího násilí... Dobrá detektivka, která zaujme...

cori
26.08.2024 3 z 5

(SPOILER) Pět sourozenců a jejich matka slaví pětadvacáté narozeniny nejmladší dcery. Při zahradní party je na zahradě objevena kostra. Začne pátrání po její totožnosti a odkrývání dávného tajemství spojeného s násilnickým otcem rodiny a terorem, který od něj museli všichni snášet. Během vyšetřování pevná rodinná pouta vlivem vzájemného podezírání praskají a rodina se rozpadá. Zajímalo by mě, jak dvojčata Tea a Lukáš mohli žít tak dlouho v klidu se svým tajemstvím. Nela po zjištění pravdy musela skončit na práškách nebo v blázinci. Drsné psychologické drama o domácím násilí a děsivém tajemství.

Kuci12
25.08.2024 4 z 5

Ani nevíte, jak a jste v půlce knížky. Celou dobu si říkáte, tak kdo z nich to byl a už jsem si byla celkem jistá, abych potom zjistila, že jsem byla kompletně mimo. Je to svižné, má to děj a obrátku na konci. Za mě spokojenost.
"Až protrhne se ticha hráz, břehy až strhne proud, poznání zkáza čeká nás, naděje vyblednou."

AlbionFoxyFox
19.08.2024 3 z 5

Z knihy mám smíšené pocity, první kapitoly připomínaly nereálné rozhovory konverzace seriálů TV Nova, v druhé polovině dej nabral na obrátkách, ale hlavní zápletka se dala vyvodit na prvních 30 stranách. Naopak se mi líbilo, že byl dán zhruba stejný prostor všem různorodým osudům postav.

Danago
18.08.2024 5 z 5

Už jsem od autorky četla tři knihy a líbily se mi a líbila se mi i tato.
Čtení to bylo bolestné a trpké, ale mělo napětí , které graduje. Některé souvislosti mě osobně napadly, ale konec se nedá předvídat. Přesto určité pasáže mi připadaly šokující , samozřejmě jsem se s "pachateli" nemohla ztotožnit. To co se stalo bylo nervy drásající.
Kniha popisuje především alkoholismus , který plodí domácí násilí .
Popravdě ještě jsem nečetla nic , kde by se stalo něco takového, co zde. Hodně to se mnou zamávalo.
Kniha nebude pro citlivé povahy.

Ivka14
17.08.2024 4 z 5

Velká rodina a jedno velké, temné tajemství.

Bylo to moje první setkání s autorkou a jsem mile překvapena. Jen škoda, že jsem zápletku odhadla skoro na začátku, ale jinak to bylo fajn čtení, kde se pomalu odkrývala rodinná tajemství a ne jen to.

BaPe895
16.08.2024 2 z 5

Zatím pro mně nejslabší autorčina kniha. První polovina trochu postrádala tempo.To se potom zlepšilo,ale vzhledem k tomu,že závěr se dal vytušit,chyběl tomu ten správný moment překvapení.

EmillyT
13.08.2024 4 z 5

Autorka je velmi talentovaná a umí čtenáře zaujmout. Příběh byl velmi napínavý a dobře se četl. Postupně do sebe zapadaly jednotlivé souvislosti a některé věci byly snad předvídatelné. Výjevy z domácího násilí jsou místy velmi realisticky popsány až z toho člověku zatrne. Závěrečné rozuzlení v epilogu bylo překvapivé a opět se potvrdilo, že se tato autorka nebojí neočekávaných závěrů.

veronika9761
11.08.2024 3 z 5

Podle me nejslabsi kus autorky.