Tajemství výrobců potravin
Vít Syrový
Příručka zákazníka, kterému není lhostejné, co všechno přijímá se svou stravou. V knize se dozvíte, jaké chemické látky se přidávají k průmyslově vyráběným potravinám, proč se vyhýbat některým éčkům a další zajímavosti. Její součástí jsou soupisy u nás užívaných přídatných látek a praktický tahák s hodnocením přídatných látek. Jsou v ní uvedeny i výjimky, které vychytralým výrobcům umožňují nedeklarované užití některých chemikálií. V dodatcích se mimo jiné zabývá i zdravotními přínosy bioproduktů. Čtvrté rozšířené vydání s doplněním o kosmetice.... celý text
Literatura česká Literatura naučná Učebnice a slovníky Zdraví
Vydáno: 2014 , Vít Syrovývíce info...
Přidat komentář
Skvělá příručka pro každého,kdo chce mít kontrolu nad tím, co vloží do nákupního košíku
Užitečná příručka pro zákazníka, kterému není lhostejné, co všechno přijímá společně se svou stravou ( jak uvádí nadtitul útlé knížečky ). K původnímu povídání o přídavných látkách v potravinářství jsou v dalších 3 vydáních postupně přidáváné další kapitoly. V tomto, 4. tedy doplněk o dusitanech, o bio produktech, o kosmetice. Na předsádce - barevný semafor "éček". V 7.kapitole tabulky E tříděných abecedně i podle vzestupneho číslování s uvedením známky ( viz semafor).
Jelikož se jedná o seriózní publikaci , je v 6. kapitole uvedena základní použitá literatura i odkaz na internetové stránky.