Ti druzí

Ti druzí
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545467/bmid_ti-druzi.jpg 4 1370 1370

Martiiiik
04.01.2021 4 z 5

Je vidět, že už autorka pochopila, že velký chaos je trochu kontraproduktivní a konečně to nebylo tak zmatené.. :-) Hlavní téma knihy mi přišlo velmi zajímavé, i to, jak se všechno postupně propojovalo a zapadalo do sebe :-) Občas se zde sice najdou drobné nelogičnosti, ale autorka jistě míří správnou cestou a už se těším na její další počiny :-)

esfinge
04.01.2021 5 z 5

Tak za mě spokojenost. Ostatně mně se zatím četly od autorky i obě předchozí knihy výborně.
Mám ráda prolínání dějů, návraty do minulosti a příběhy, kde nakonec vše do sebe skvěle zapadne.

kanitsuj
04.01.2021 5 z 5

Knížka Ti druzí pro mne byla milým překvapením pod stromečkem. Četla se velmi dobře, ocenila jsem především krátké kapitoly, které na sebe krásně navazovaly a vždy obsahovaly nové informace, které posouvaly příběh dál. Zpočátku možná překvapí více postav a komplikovanější začátek, ale v závěru do sebe vše zapadne. Nevadila mi ani mysteriózní linka s dívkou v kómatu, protože vytvářela zvláštní znepokojivou atmosféru a psychologický thriller doplnila nečekaným přesahem.

Zmitko.m
03.01.2021 5 z 5

Další parádní dílo C.J.Tudor. Byl jsem opravdu napnutý, jak to celé nakonec skončí. Z příběhu mne hodně zaujalo to doslova "živé vězení" pro Gabea, kdy jako mladý nešel do vězení, ale musel každé pondělí na dvě hodiny navštěvovat dívku v kómatu, co kdysi srazil. Doslova dokonalý trest. Být volný a přitom nebýt...Příběh opět parádní, Tudor umí celou zápletku úplně "vyšroubovat" až do nejmenších niancíí...Rozhodně dobrá kniha. Je dobře, že její knihy vycházejí před svátky, vždy je do Nového roku stihnu přečíst :-)

Čtenářka73
03.01.2021 5 z 5

Výborně napsaná detektivka s filozofickým přesahem týkajícím se viny a trestu. Má člověk právo na spravedlivou pomstu? Je možné potrestat jen skutečného viníka, aniž by to zasáhlo ostatní?

irefir
03.01.2021 5 z 5

Po přečtení Kříďáka a Jámy jsem si říkala, že už další autorčinu knihu nemusím, ale kladné ohlasy mě přesvědčily, že si mám přečíst Ti druzí. A musím říct, že jsem nelitovala...

mmmisulka.r
03.01.2021 5 z 5

Nejdříve jsem si myslela, že dám knize jen 4*. Pak mi došlo, že jsem vlastně spokojená, tak proč strhávat tu jednu. Hodně dlouho se mi nepovedlo přečíst knihu takhle rychle. Chápu, ta nadpřirozená linka nebude pro každého, ale mě teda bavila a to moc. Přišlo mi, že příběh nemá žádná hluchá místa a plyne svižným tempem plným zvratů. Ok, některé zvraty se daly prohlédnout lépe, jiné hůře, či vůbec. Ale neubralo to knize na čtivosti, napínavosti a originalitě. Bavilo!

Anet2106
02.01.2021 5 z 5

Hodně zajímavé téma. Moc mě to bavilo. Jen mi tam trochu vadily určitě nadpřirozené prvky. Určitě ale nejsem zklamaná. Všechny knihy tohoto autora jsou super.

Delira
02.01.2021 3 z 5

Kniha se dobře čte, je napínavá, ale osobně jsem čekala víc, konec pro mě trochu zklamání. Linka s nadpřirozenem je dle mě absolutně nevyužitá, nedávající smysl a rušící.

Anna 13
02.01.2021 5 z 5

C. J. Tudor... ta, která mě každou svou knihou někam unese. Na pár hodin. Na pár dní.
Pak se vrátím, čtu jiné knihy, ale její stopy ve mně neblednou. Naopak. Nosím si ji stále s sebou. Tuhle neuvěřitelnou spisovatelku, která se mi přichytila k mozkovým zakončením jako klíště, které nemá dost.
A zase mě vysála.

KŘÍĎÁK byla kniha, u které jsem pochopila, že se zrodila nová hvězda thrilleru a hororu.
JÁMA byla kniha, u které jsem oželela všechno, co jsem měla ráda, všechno, co jsem potřebovala (a měla) dělat a věnovala se jen jí. Stahovala mě hloubš a hloubš a já ji milovala tolik, že jsem si nebyla jistá, že ještě budu nějakou knihu milovat tolik, jako právě ji. Samozřejmě, že mé srdce neobsadila celé...
A teď přišli TI DRUZÍ. A já byla v pozoru. Nechápala jsem, jak autorka dokáže to klubko tragédií rozmotat. Samozřejmě, že se jí to povedlo. S tou největší možnou elegancí. S nádechem tajemna, a s příslibem pokračování... i kdyby se mělo rozjet jen ve vaší hlavě.
TI DRUZÍ jsou rozhodně jedna z nejúžasnějších knih žánru thrilleru a hororu.

Stephen King je král.
C. J. Tudor je jeho královna. Jeho následovnice.
Vůbec si nemyslím, že to jsou silná slova. Oba dva jsou dobří stejně, ale zároveň jinak. Oba dva vytvářejí napětí, snoubí svět lidí s tím druhým světem a uvádějí čtenáře v úžas. Způsobují strach i potěšení a nenechávají své obdivovatele vydechnout. Vždycky překvapí. Vždycky mají v rukávu něco dalšího, pořád přicházejí s něčím novým.
Jejich příběhy miluju, žiju v nich, čerpám z nich. Jejich příběhy potřebuju.

TI DRUZÍ mě nesmírně bavily.
Ten noční život na dálnici.
To probouzení se s oblázky v dlaních.
Ten dark web.
Ten strach.
Ten Samaritán. Bože, ten mě dostal.
Ta bledá dívka v bílém pokoji.
Ta bolest.
Ta ztráta.
Ta lidská nelidskost.
To autorčino filozofování o krutostech našeho světa, o smrti a tragédiích.

Všichni bychom si měli přečíst příběh o těch druhých. Protože jsou mezi námi. Protože nemohou být sami.
Protože... prostě nedokážu naleznout jeden jediný důvod, proč byste po téhle knize neměli sáhnout.
Odmítnout tuto knihu je jako odmítnout něco, co vás dělá šťastným a co milujete.
Neváhejte... Ti druzí nepočkají.

Já se do knihy vrhám znovu - právě teď. Pár hodin po jejím dočtení...

Anna27
01.01.2021 5 z 5

Tentokrát budu k autorce milá a odpustím jí i toho Sandmana a dávám 5*, protože tento příběh hodnotím jako nejlepší z jejích dosavadních knih. Nebylo to přeplácané všemi možnými fantasmagoriemi, i když ty scény se zrcadly bych klidně vypustila, autorka to mohla nechat např. jen jako čistě telepatickou záležitost, ale oceňuji tu detektivní linku, takže za mě určitě výrazný posun v autorčině psaní. Je to zajímavé, napínavé, čtivé - přečteno během odpoledne. Jediné, co mi nepřijde je to, že by to bylo děsivé. Ani u jedné knihy jsem neměla náznak adrenalinu, strachu, nervozity. Přijde mi, že to napětí ještě neumí pořádně uchopit a je v začátcích. Bude fajn, až se najde ve vlastním stylu, jak čtenáře postrašit a nebude jen kopírovat své vzory. Vidím to s ní nadějně.

Tess33
01.01.2021 5 z 5

Ze začátku mi jedna dějová linka trochu připomínalo seriál Castle Rock, který je podle knižních předloh Stephena Kinga...Nakonec se z toho ale vyklubal parádní napínavý příběh. Kříďáka to nepřekonalo ale Jámu ano.

kachnat
30.12.2020 5 z 5

Já naopak mohu říct, že se mi kniha zatím líbila nejvíc. I to zakončení zcela mimo detektivní realitu. Přečetla jsem ji za 2 večery...

Epes
30.12.2020 4 z 5

Autorka jde zcela jistě ve stopách Stephena Kinga, je však otázka, jestli je pohádkovo-hororová detektivka žánrový pelmel, nebo inovativní autorský styl. Já osobně to neupřednostňuji, v detektivním příběhu má autor čtenáře překvapit rozkrytím skutečností a souvislostí, které měl celou dobu před očima. Snaha o mystično mi proto přijde v příběhu rušivá a nadbytečná. Místy jsem ztrácel přehled, kdo je kdo, je nutné se dobře soustředit na rodinné mezigenerační vazby. Kniha se posouvá vpřed rychle, ale některá kapitoly vnášejí do záhady příliš mnoho světla najednou.

Anduli.
30.12.2020 3 z 5

Ti druzí vůbec nebyla špatná kniha, ale určitě bych ji neoznačila za "mrazivou, děsivou či neodložitelnou", jak uvádí popisek. Osobně mě více bavil Kříďák. Přítomnost nadpřirozeného prvku by sama o sobě nevadila, muselo by to ale být lépe propracované. Palec nahoru ale dávám za originální námět. A místy byl příběh správně napínavý.

cornetka
29.12.2020 3 z 5

Musím říct, že tahle autorčina kniha mě moc nezaujala - nejpovedenější byl pro mě Kříďák. Děj se mi zdál až moc zamotaný, některé části rozuzlení se mi moc nezdály. Místy to pro mě byla skoro až duchařina.

Monika848
29.12.2020 4 z 5

(SPOILER) Občas se čtenář ztrácel v dějových linkách, jelikož kniha vypráví 4 dějově linky rozdílných lidí zároveň, jako film. Všechny linky se ale později začnou prolínat. Skvělé počtení. Jediné, co se mi na knize nelíbilo, byla scéna v pokoji Izzy na konci, spolu s Miriam a Issabellou. To nadpřirozenou mi přišlo nepatřičné a věřím tomu, že by se kniha obešla i bez tohoto prvku.

katasokolov
29.12.2020 4 z 5

Začnu asi tím, že se mi tahle kniha od Tudor, ze všech zatím u nás vydaných tří, líbila nejvíc ! Je na ní vidět, že se autorka někam posunula a dala do toho víc sebe (a ne třeba Kinga, jako tomu bylo u Jámy). Kniha se zabývá palčivými tématy ztráty, pomsty a vykoupení. Hlavní zápletka se točí okolo Gabriela, kterému lupič zabije ženu a dcerku. Hlavní protagonista ale nevěří, že je jeho dcerka Izzy mrtvá a všude ji hledá, a to i po třech letech od její “údajné” smrti. Ovšem nebyla by to klasická Tudor, aby tam v samém závěru knihy nepropašovala nějaké to tajemno a nadpřirozeno‼️ Délka knihy i krátké kapitoly byly super. Pokud chcete vědět čemu se některé pasáže a části tohoto dílka podobají, tak tady je výčet filmů, televizních sérií a knih, na které jsem si při čtení vzpomněla: film Fractured, kniha Devátý spolek, film Contratiempo, film Na křídlech vážky a ten samotný závěr byl jako z Věřte nevěřte (taky jste tak rádi hádali, jestli byl daný příběh pravdou, nebo výmyslem a taky Vám přišlo, že ty nejméně uvěřitelné příběhy byly skoro vždycky pravdivé ?). “Jestliže však dojde k ublížení, musíš dát život za život, oko za oko, zub za zub. (Exodus 21:23-24).” Co všechno je člověk ochoten udělat a obětovat při svém tažení za spravedlností ???

karaliene
29.12.2020 5 z 5

Dokonale propracovaný a dokonale podaný příběh. Reálný, s prvkem tajemna, které nerušilo, postavy se svými strachy, slabostmi, sobeckostí též odrážely složitou povahu lidského pokolení...
Po předchozích autorčiných knihách, které jsem hodnotila jako lepší průměr, jsem velmi příjemně překvapená a ráda dávám 5*.

Jido
28.12.2020 5 z 5

Zatím nejlepší kniha autorky. Čtivá a napínavá až do konce.