Ti druzí

Ti druzí
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545467/bmid_ti-druzi.jpg 4 1358 1358

Přidat komentář

Roubas
24.08.2024 3 z 5

Připravoval jsem se na dost možná nejlepší příběh od C. J. Tudor, ale bohužel dostal ten druhý nejhorší.

Ti druzí jsou parádní oddechovka, stránky se otáčejí samy, dialogy fungují stejně jako hledání nových stop a děj sviští do finále stejně jako Gabe po dálnici. Bohužel příběh trpí nedopracovaností, která pramení z absence snahy se o různých problematikách dozvědět o trošku víc, než aby autorka mohla vyplnit pár řádek. Celý konstrukt zápletky tak působí naprosto nevěrohodně, ploše a trochu otravuje to, jak si patnáct stránek před koncem můžete s klidem říct, že ještě není konec, protože je potřeba tam nacpat ještě minimálně dva zvraty, aby se kolečko motivů uzavřel, byť logika křičí - „prosím, dost!"

hey123
21.08.2024 4 z 5

(SPOILER) Sice jsem od začátku tušila, jak to vše je, ale to nezměnilo nic na tom, jak krásně se kniha četla.
Bylo napínavé číst další a další ,,rozluštění" příběhu.
Jsem moc ráda, že nakonec Gabe zůstal i s Katie a jejími dětmi. A že se Izzy postupně zbavila ,,přeludů".
Jen mě mrzelo, že pořádně nebylo objasněno to nadpřirozeno.
Moc příjemná odpočinková kniha, s krátkými kapitolami, takže se čte sama.


LadaLil
02.08.2024 5 z 5

Velmi dobrá detektivka. Spletitá, zajímavá, napínavá až do konce. Také s poměrně originálním dějem. Velmi doporučuji.

essene
02.08.2024 5 z 5

Naprosto skvělá,moc pěkně napsané... doporučuji

fis.rena
01.08.2024 4 z 5

(SPOILER) "Všichni si myslíme,že tragédie potkávají jen ty druhé. Dokud nepotká nás. Jsme lidé jako vy."
Jsou skutečně Ti druzí lidé jako všichni ostatní?

Bolest s tragicky zemřelého člověka je obrovská,nepopsatelná a velmi bolestivá. Určitě by bylo velmi zajímavé,kdyby všichni ublížení reagovali na černou vizitku s číselným kódem a vše skutečně fungovalo systémem quid pro quo,žádost za službu. Trochu tuším,že by tady za chvíli nikdo nezbyl...

"Spí. Bledá dívka v bílém pokoji."

Kniha má náboj. Je tajemná,krapet nadpřirozená,ale ne nikterak násilně. Pocity Gabriela jsou pěkně popsány...žal,nicota,naděje, beznaděj,doufání,neutuchající přesvědčení a snaha.

Kdo se mi hodně líbil,byl ten,jemuž lidé dávají různá jména. Gabe ho mohl poznat jako Samaritána.

mirunda
29.07.2024 5 z 5

Tak tohle byla jízda. Bylo to velmi napínavé a čtivé. Mnohem lepší než jiné knihy autora. Dlouho jsem jí odkládala a jsem ráda, že na ní na dovolené přišel čas

Jiparis
29.07.2024 4 z 5

Je těžké vyrovnat se se skutečností, že zločin nebyl řádně potrestán. Má ale taková situace nějaké řešení?

Gargantua
16.06.2024 2 z 5

Rozmohl se nám tady takový nešvar: Súčasní autori thrillerov sa predháňajú v tom, kto vymyslí čo najbizarnejší námet, kto príde s najmenej očakávanými zvratmi a prekvapeniami a kto to zaklincuje samozrejme čo najšokujúcejšou pointou. Ale keď to nedokážu napísať tak, aby to všetko dohromady pôsobilo aspoň trochu dôveryhodne a príčetne, zostanú navždy iba výrobcami spotrebného tovaru, nie spisovateľmi.

evin84
10.06.2024 4 z 5

Tahle kniha mě bavila až tak od půlky do konce. Nějak mi nešlo se hned začíst,to nadpřirozeno mě v knihách moc nebaví. Nakonec ale hodnotím kladně i když je tato kniha pro mě asi jedna z těch slabších.

Barussat
29.04.2024 4 z 5

Knížky od Tudor znám, mám je ráda a vždycky se mi dobře četly. I tahle mě moc bavila, ale občas jsem měla pocit, že se nemůžu "dozačíst".. nadpřirozená linka mě upřímně moc nebavila a byla pro mě až moc z jiného světa. Celkově ale knihu hodnotím pozitivně a určitě to není poslední kniha od autorky..

Illaa
12.04.2024 3 z 5

Kniha se četla velmi dobře, dá se říct, že jsem ji měla za pár dní přečtenou. Musím ale říct, že celkově jsem měla problém s těmi nadpřirozenými pasážemi. To mi přišlo, že tam fakt být nemuselo a nějak to ubíralo knize na serióznosti.

sweeney
01.04.2024 3 z 5

Zajímavé téma. Ne jen vražda s "klasickým" pachatelem. Četlo se rychle, občas jsem se trošku ztrácela, ale celkově hodnotím pozitivně :)

Arev122
11.03.2024 5 z 5

Napínavá a trochu detektivní zápletka. Pěkné tajemné čtení až do konce.

mario.nette
11.03.2024 4 z 5

Četlo se to hodně dobře. Docela krátké kapitoly a střídání - to mě bavilo a nutilo číst dál, jak tohle všechno dopadne. Za mě super! Myslela jsem, že to bude mít nějaký nečekaný konec, překvapení. To sice nemělo, ale i tak skvělá kniha. A také plus za větší písmenka :)

konicekbily
23.02.2024 5 z 5

Pěkný námět, propracovaná zápletka, upalující děj, vše bez vaty: považuji zatím za autorčinu nejlepší knihu!

bumble
18.02.2024 4 z 5

Tentokrát jsem dal na Vás na čtenáře a Vaše hodnocení.
Vybral jsem tuto knihu od C. J. Tudor a musím říct, že jsem určitě neudělal špatně. Kniha měla náboj a prakticky od začátku byla napínavá a nenechala čtenáře vydechnout. Stále se něco dělo.
Každý z nás udělá v životě spoustu chyb a kopanců. Některé, které tolik nebolí, ale některé, které svojí neopatrností nebo laxností zaviní ublížení nebo v nejhorším případě i smrt někoho jiného. A to ....... to je problém. Tato kniha je toho důkazem.
Psychothriller, který mě bavil.

EliBla
14.02.2024 5 z 5

Kniha mě hodně překvapila. Ze začátku jsem měla rozporuplné myšlenky, ale postupem se kniha stávala zajímavější a napínavější. Ke konci jsem se nemohla odtrhnout. Zatím autorky nejlepší kniha.

Hall3006
07.02.2024 4 z 5

Třetí kniha od autorky a zatím nejlepší. O půl * lepší než Křídák. Příběh je napínavější díky tajnému spolku jenž pomáhá pomstít nespravedlnost. Nejsilnější poselství je, že msta se vždy vymstí. Že vzít spravedlnost do svých rukou znamená, že se stanete sami nespravedlivými. Příběh Gabea, který přijde při přepadení o svou ženu a dceru je velmi tíživý a jeho bloudění při pátrání po autě, kde si myslí, že viděl svou dceru v době, kdy se odehrává tragédie v jeho domě. Kdo je ta holčička a kdo byl zabit? Proč mu tchán nedovolí identifikovat těla? Velmi promyšlený příběh a ač jsem byl po Jámě rozhodnutý, že tohle bude poslední kniha od autorky a další si již nepořídím, Ti druzí zase trochu zvýšily zájem přečíst si další knihy. Takže tuhle knihu rozhodně doporučuji.

Leník95
06.02.2024 4 z 5

Tato kniha je pro mě prvním setkáním s autorkou a špatná rozhodně nebyla. Zprvu mi nic nedávalo smysl, což ve mě probudilo nutkání číst dál, abych věděla, jak to celé dopadne. Je to zajímavý příběh, který na čtenáře jistou mírou dopadne, avšak přece jen mi tam něco chybělo. Až příliš brzy jsem odhalila, jak to celé asi skončí a tak to napětí brzy opadá. Každopádně vše do sebe na konci zapadne a vy zjistíte, jak to bylo vše navzájem propojené.

Vendys
20.01.2024 4 z 5

Taky máte pocit, že dnešní autoři mají potřebu všechno čtenáři dovysvětlit?
Ani náznak něčeho, co si máme nebo můžeme domyslet a diskutovat nad tím?