Volání Kukačky

Volání Kukačky
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/195807/bmid_volani-kukacky-W9r-195807.jpg 4 4977 4977

Vzrušující detektivní román J. K. Rowlingové, napsaný pod pseudonymem Robert Galbraith. Když se slavná modelka Lula Landryová zřítí ze svého zasněženého balkonu v londýnské čtvrti Mayfair, dojdou vyšetřovatelé rychle k závěru, že šlo o sebevraždu. Případ se zdá být uzavřen. Lulin bratr má však stále jisté pochybnosti. A najatý soukromý detektiv má za něj odhalit pravdu. Cormoran Strike je válečný veterán, který si z Afghánistánu odnesl těžké zranění, i jizvy na duši. Během řešení případu proniká do světa distingovaných bohatých mužů a krásných svůdných žen, odhaluje skryté souvislosti a sám se ocitá ve smrtelném nebezpečí. Tento napínavý kriminální román působivě líčí atmosféru velkoměstského Londýna – od ospalého poklidu ulic ve čtvrti Mayfair po zapomenuté hospůdky v East Endu a čilý ruch v Soho. Volání kukačky je vysoce ceněný debut Roberta Galbraitha, v němž se poprvé setkáváme s detektivem Cormoranem Strikem a jeho sympatickou pomocnicí Robin, na jejichž další případy se můžeme těšit už nyní.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Plus

The Cuckoo's Calling, 2013

Rup
16.06.2016 4 z 5

Jazyk živý, styl, nechci říct mrtvý, ale řekněme barokní. Osobně mně to nevadí, neboť mám romantismus rád, leč, jak jsem postřehl v komentářích, jiným připadá děj zdlouhavý. Ovšem co mně vadí, je tisíckrát obehrané klišé trudnomyslného detektiva a krásné sekretářky. Proto, a také kvůli tomu, že se už ke knize nehodlám vracet, jedna dolů. Zkrátka se román nestal mou srdcovkou.

štuclinka
07.06.2016 3 z 5

Z knihy jsem trošku zklamaná, Cormoran Strike je sice sympaťák, ale kniha pro mě neměla ten správný šmrnc a atmosféra současného Londýna na mě také nijak extra nepůsobila.

Eeli
05.06.2016 2 z 5

Kniha mě zklamala. Podprůměrný detektivní příběh, kdy se najednou, ani nepostřehnete jak, dozvíte, kdo je vrah. Ani nevím, jak se autorce podařilo napsat bezmála pět set stran téměř o ničem, protože děj samotný by si vystačil tak s pětinou. Žádné napětí, akce, očekávání apod. Dvě hvězdičky za to, že se to překvapivě rychle četlo.

Vikina333
02.06.2016 4 z 5

Dokonale vykreslené postavy (ať už ty hlavní nebo vedlejší), mírně zdlouhavé a zápletka sice ne nějak úchvatná, ale zajímavá.. Znovu číst nehodlám, ale do Hedvábníka se časem pustím ráda.

Janeee
02.06.2016 3 z 5

Kniha nebyla úplně špatná, ale už ji znova číst nebudu... Přečetla jsem si ji, abych věděla, proč se o ní všude tak mluví. A za mě to rozhodně není takové terno. Mám raději akčnější detektivky. ;-) Ale určitě si své čtenáře našla u spousty lidí, kterým se kniha líbila... Pro mě měla dost pomalý spád...

bh69
30.05.2016 2 z 5

Poslouchal jsem to jako audioknihu a i když jsem to vydržel do konce, musím říct, že to je zoufalá nuda ... A časté používání slov, za které by se i dlaždič styděl, působí spíš trapně ...

pepa4081
27.05.2016 5 z 5

Trochu jsem se bál, co přijde po skvělém Harry Potterovi, ale rozhodně nejsem zklamaný. Cormoran Strike mi v něčem připomíná mého oblíbeného Harryho Bosche od Michaela Connellyho, takže komu se líbil, sáhněte i po něm. Je vidět, že skvělá detektivka se dá napsat i bez litrů krve. Už se moc těším na další detektivky od J. K. Rowlingové. Jen nevím, proč ten pseudonym, určitě se nemá za co stydět. Vrcholně uspokojivé - doporučuji.

haluz
26.05.2016 5 z 5

Milé překvapení. Ze začátku mi to hodně připomínalo staré dobré "árčrovky". Těším se na další díl.

Efča59
24.05.2016 1 z 5

Musím říct, že už dlouho jsem nečetla něco tak nudného. Děj vůbec neměl spád, člověk od začátku tak trochu tušil,kdo je vrah. S touto knihou jsem bojovala několik měsíců a dočetla jsem ji asi jen z důvodu sympatií k autorce.

Marla
22.05.2016 5 z 5

Další série, u které se mi podařilo nejprve přečíst druhý díl...Nicméně nevadí, já jsem nadšená, do knihovny mi přibyla další kniha, u které jsem nelitovala investice. Trochu mrazivé čtení o tom, že známá tvář, peníze ani popularita nemusejí zákonitě znamenat štěstí a že jizvy na duši se hojí hůře, než jizvy na těle. A že má kniha 480 stran? Tak to mi vůbec nevadilo. Při čtení, jako bych procházela dějem....A vraha jsem opět neuhádla!:-)))

sabca
22.05.2016 4 z 5

Napínavá detektivka, která se moc dobře četla. Cormoran celkem sympatické soukromé očko, který se pouští do nebezpečného vyšetřování i přes svůj hendikep. Asistentka Robin, která se snažila pomáhat. Já oproti jiným zde, jsem konečné rozuzlení nečekala a překvapilo mě. Doporučuji

Space.Junkienka
13.05.2016 3 z 5

"Nový" autor, nový dektektiv, nový styl. První díl Cormorana mě více bavil díky tomu, že jsem měla možnost poznat detektiva a jeho novou asistentku, než díky samostnému příběhu. Jak už to tak bývá, tak jako vždycky jsem si po pár stránkách tipla vraha, a asi poprvé jsem jej opravdu uhádla. Tento fakt mě při rozuzlení poněkud zklamal, jelikož u severkých krimi vždycky přichází odhalení vraha v podobě velkého překvapení. Krimi dobré, ale stejně asi budu vždycky milovníkem vražd ze Skandinávie.

jiri77
10.05.2016 3 z 5

Detektivka ve které se mi střídali napínavé,čtivé a pak nudné a zbytečně popisné úseky. Detektiv Cormoran se svou sekretářkou (pomocnicí) Robin ve mě vzbudili sympatie a další pokračování si určitě přečtu. Co mně v knize vadilo bylo nepřeberné množství ulic,co u čtení mělo až rušivý účinek.

MarketysBrno
10.05.2016 5 z 5

Skvělý detektivní příběh. Mohu jen doporučit.

kratyna
05.05.2016 4 z 5

postupně to hezky gradovalo :)

sadlo
05.05.2016

skvělá kniha.Prázdná místa od tétoa utorky je kniha, kterou jsem nedočetla.

Marcela52
04.05.2016 5 z 5

Moc mě potěšilo, že známá autorka Harryho Pottera i pod pseudonymem Robert Galbraith dokáže psát tak, že se od knihy nemůžete odtrhnout. Ocenila jsem nejen svižný a zajímavý styl vyprávění, ale především sugestivně popsanou atmosféru dnešního Londýna. Města, které někteří z nás znají z vlastní zkušenosti, ale do tak exkluzivního prostředí, do jakého nás autorka zavádí, se málokdo dostane. Zaujala mě také postava detektiva Cormorana, "normálního" chlapa, který je výborný detektiv, ale jinak muž, který má mnoho problémů a který je čtenáři sympatický právě proto, že to není žádný "superman". Určitě doporučuji k přečtení.

Toldist
02.05.2016 3 z 5

První detektivka od autorky Harryho Pottera dopadla pro mě průměrně. Hodně se mi líbil vztah mezi Comoranem a jeho asistenkou, ale co se mi hodně nelíbilo byly rozsáhlé popisy prostředí a tolik popisů postav, až se v tom člověk ztratil. Myslím si, že si zde autorka chtěla vyzkoušet jestli takový žánr dokáže, ale bohužel ho moc překombinovala. Doufám, že pokračování bude o něco lepší, ale z Volání Kukačky mi zůstane v paměti jen těch pár zábavných momentů, místy napínavého děje a zajímavých vyšetřovacích postupů. Velká škoda, že jsem se trošku ztrácel.

marketa8129
01.05.2016 4 z 5

Zkraje to byla trochu nuda, ale postupně to dostávalo spád. Sem tam lehce klišé, ale příjemná věc.

Antoaneta
25.04.2016 4 z 5

Velmi příjemná a čtivá detektivka určitě stojí za přečtení.Za sebe mohu jen doporučit.Cormoran Strike i asistentka Robin jsou mi sympatičtí, už se těším na další díl .