1v8na 1v8na komentáře u knih

Zbožňuju Londýn Zbožňuju Londýn Lindsey Kelk

Kniha byla sice vtipná, trochu mi ze začátku připomínala Deník Bridget Jonesové. V knize však byla hluchá místa a měla jsem problém se začíst do knihy a vydržet u ní.
Nevím, jestli to bylo tím, že jsem nečetla předchozí dva díly a začala jsem až od třetího, nicméně tato kniha mě neoslovila.

19.12.2018 1 z 5

Krvavá vášeň Krvavá vášeň Peter Debnár

Kniha byla čtivá, měla spád, bohatá na zvraty, neměla hluchá místa. Zápletka byla promyšlená a dotažená do všech detailů. Prolínání minulosti a přítomnosti dodá knize na zajímavosti, poutavosti i čtivosti.
V knize je sice více postav a vy se na ně musíte soustředit. Vše však do sebe přesně a ve správný okamžik zapadá.
Zhruba od poloviny knihy jsem začala tušit, kdo by mohl být pachatelem - chtěla jsem však pokračovat dál, abych si svoje domněnky potvrdila či vyvrátila.
Kniha má vše, co správný detektivní román má mít - akci, napětí, dobrodružství, intriky, ale i city, lásku, pomstychtivost a vášeň.

16.12.2018 5 z 5

Veselé Vánoce Veselé Vánoce Walt Disney

Další z knih, ke které jsem se dostala díky čtenářské výzvě tady na databázi knih. Kniha obsahuje devět pěkných pohádek, které jsou čtivé a bohaté na přenádherné ilustrace. Navodí ve vás vánoční atmosféru a naladí vás na pohádkovou náladu.
Velmi se mi líbila pohádka inspirovaná Vánoční koledou od Charlese Dickense.
Co mi trochu vadilo bylo přejmenování postav - strýček Skrblík byl Dagobert, Kačer Donald byl Kristián, Kulík, Bubík a Dulík byly Tick, Trick a Track. To mi trochu kazilo čtení.
I přesto se mi kniha líbila.

14.12.2018 4 z 5

Těhotenství v otázkách a odpovědích Těhotenství v otázkách a odpovědích Christoph Lees

Kniha byla poučná. Dozvěděla jsem se nové informace, které mi byly podány volnou a jednoduchou formou. V knize byly i otázky, které mě pobavily a překvapily.
Na jednu stranu mám k dispozici informace a novinky, které jsem chtěla vědět. Na druhou stranu se trochu bojím, jak péči o dítě zvládnu.
Budu doufat, že vše bude v pořádku a já to zvládnu a vydržím a vymyslím.

03.12.2018 3 z 5

Kresba jako nástroj poznání dítěte Kresba jako nástroj poznání dítěte Roseline Davido

Kniha je čtivá a poučná.
Díky kresbě můžeme zjistit, jak se dítě cítí a co prožívá. Kniha je psaná jednoduše a jasně - umožní nám nahlédnout do této problematiky a zasvětí nás do ní. Je doplněna vhodnými vysvětlivkami a obrázky.

30.11.2018 4 z 5

Píseň zimy Píseň zimy S. Jae-Jones

Z knihy mám rozporuplné pocity. Na jednu stranu byla kniha čtivá, na druhou v ní byla hluchá místa a některé pasáže jsou natáhnuté a zbytečně dlouhé a překombinované.
V knize byla větší písmena, je tedy psaná již pro mladší čtenáře, než jsem já.
Líbily se mi nové informace o hudbě, které jsem získala.
Fascinoval mě vymyšlený svět Krále duchů.
I když mám smíšené pocity, chci si i přesto přečíst druhý díl.

29.11.2018 3 z 5

Ginny Napořád Ginny Napořád Benjamin Ludwig

V knize mi nesedl styl, kterým kniha byla napsána. Chápu, že autor se snažil přiblížit co nejvíce myšlení hlavní hrdinky, nicméně mi tento styl nesedl.
Nedokázal mě udržet u knihy a hodně krát jsem ji odkládala.
Kniha je psaná formou deníku a snaží se být autentická. Sám spisovatel se svou manželkou se staly pěstouny a adoptovali autistickou teenegerku.
Píše i z vlastních zkušeností.
i když tato kniha nebyla můj šálek kávy, fascinuje mě Ginnyino přemýšlení a myšlení - "musím zavřít pusu, aby mi nikdo neviděl do mozku."

21.11.2018 3 z 5

Suši v duši Suši v duši Eva Urbaníková

Možné SPOILERY!
Příběh byl čtivý, poutavý a ze života. Oceňuji podrobný popis Japonska, Japonců i jejich kultury.
V knize však byly popsány až neuvěřitelné životní změny - otec alkoholik a poté milující dědeček.
Přišlo mi, že v prologu Denisa svádí to, že si svým způsobem zkazila život, na to, z jakého přišla prostředí a z jaké pochází rodiny a jaké měla dětství - v tom vidím výmluvy.
Shige mi byl nesympatický a protivný hned od začátku.
Denisa mi místy přišla velmi naivní.
Jsem velmi zvědavá na 2.díl a co v něm bude a jak bude příběh pokračovat.

18.09.2018 4 z 5

Ostrov Ostrov Victoria Hislop

Příběh se mi velmi líbil. Byl velmi emotivní a uvěřitelný- Částečně byl inspirován skutečností. Na ostrov Spinalonga se opravdu převáželi lidé nakažení malomocenstvím.
Celkem mi trochu vadilo, že příběh, který byl vyprávěn, se stihl odvyprávět během dvou dnů - byl velmi citový a silný a hodně inspirativní.
Člověk až žasne nad tím, jak lidi v jedné rodině dokáží být odlišní a každý by se v určité situaci zachoval úplně jinak.
Kniha byla čtivá a velmi se mi líbila.
Doporučuju ji.

12.09.2018 4 z 5

Poslední navěky Poslední navěky Soman Chainani

Kniha byla čtivá, dobrodružná, napínavá, romantická, záživná. Měla krásné ilustrace. Líbila se mi kombinace klasických pohádek s tou o Agátě a Sofii.
Vadily mi trochu delší kapitoly, nerozhodnost Sofie, žárlivost Agáty, ufňukanost Tedrose a protivný nevypočitatelný Školník.
I přesto byla kniha celkem fajn a rozhodně nelituju, že jsem si ji přečetla. Byla lepší než druhý díl.

13.08.2018 4 z 5

Na lovu Na lovu Meagan Spooner

Kniha má krásnou obálku. Oceňuji grafickou úpravu kapitol z pohledu Krásky a Zvířete. S knihou jsem však měla velký problém - nedokázala jsem se začíst, některé stránky jsem přeskakovala. Asi jsem z knihy už vyrostla.

27.06.2018 2 z 5

Třetí stříbrná kniha snů Třetí stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Kniha byla opět čtivá a svižná, tentokrát oproti druhému dílu již od samého začátku. Přišla mi záživnější než druhý díl. Stále se mi velmi líbí postava Graysona. Liv byla také sympatická, jen její lež Henrymu a způsob, jakým to pak chtěla vyřešit, se mi nelíbil.
Série byla pěkně zakončena.
Teď se chci vrhnout na sérii Drahokamy.

31.05.2018 4 z 5

Druhá stříbrná kniha snů Druhá stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Opět šlo o svižný a čtivý příběh. Kniha mě nezklamala. Má úžasnou obálku. Grayson byl opět super - zůstává pro mě ten nej, dokonce víc než Henry.
Mii mi bylo celkem líto.
Konec knihy byl famózní.
Jediné, co mě trochu rozčilovalo, byla nedotažená komunikace mezi Liv a Henrym.
Ovšem těším se na třetí díl.

20.05.2018 4 z 5

Mary Poppinsová Mary Poppinsová Pamela Lyndon Travers

Kouzelný, neobyčejný a velmi čtivý příběh s krásnými ilustracemi. Velká písmena umožňují čtením všem čtenářům - i těm začínajícím.
Jediné, co mi vadilo, byla občasná protivnost a nesnesitelnost Mary Poppins.

13.05.2018 4 z 5

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Na to, že povídky nečtu se mi kniha líbila. Seznamujeme se v ní s Geraltem, který je velmi sympatický a neobvyklým hlavním hrdinou. Český překlad je vyloženě fantastický a rozvíjí moje fantazii.
Ilustrace jsou přenádherné.
Svět Zaklínače jsem si oblíbila.

27.04.2018 4 z 5

Přežila jsem Hitlera. Mladá žena v Berlíně 1940–1945 Přežila jsem Hitlera. Mladá žena v Berlíně 1940–1945 Marie Jalowicz Simon

Oceňuji, že šlo v knize o osobní zpověď, byla v ní upřímnost a pro dokreslení i fotografická příloha.
měla jsem však problém se do knihy začíst a musela jsem do ní nutit, což je u mě velký problém.
Proto hodnotím knihu jako průměr.

23.04.2018 3 z 5

Spálená křídla Spálená křídla Karla Kubíková

Kniha mi přišla taková jako na houpačce. Chvíli mě bavila a chvíle ne. Měla jsem ohromný problém se do ní začíst.
Líbilo se mi, že byla psaná z pohledu několika desítek let. Měla jsem však problém s přeskakováním časových rovin a poskládat si to, jak šlo vše po sobě.

06.04.2018 3 z 5

Rubínový kruh Rubínový kruh Richelle Mead

Příběh je akční již od první kapitoly. Kniha je velmi čtivá. Opět oceňuji kapitoly jak z pohledu Sydney tak i z pohledu Adriana.
Co mi však vadilo, bylo zase poukázání na to, jak je Adrian občas fakt jak rozmazlený spratek, který se však v průběhu knížky změnil.
Byla jsem trochu zklamaná i z toho, že už je tohle poslední díl, ve kterém si něco přečtu o Dimitrijovi - velmi jsem si ho oblíbila.
Docela bych uvítala ještě dodatkovou knihu o Declanovi, o jeho životě se zmínkou o Rose a Dimkovi. A také by se mohlo rozvést téma děti a dhampýři.

22.03.2018 5 z 5

Tábor ve stínu Osvětimi Tábor ve stínu Osvětimi Břetislav Ditrych

Líbilo se mi, že čtu fakta a skutečnost - zároveň mě to děsilo a ta zvěrstva mě znechucovala. Bylo mi Krakovanů dost líto. Kniha má krátké kapitoly - některé jsou velmi čtivé a některé mi ovšem přišly zmatečné. Fotografická příloha mi pomohla utvořit si obrázek o tom, jak to vypadalo.

14.03.2018 3 z 5

Stříbrné stíny Stříbrné stíny Richelle Mead

Možné SPOILERY!!
Na této knize oceňuji opět kapitoly jak z pohledu Sydney, tak i Adriana. Kniha byla čtivá, měla spád, ale Adriana jsem v první polovině knihy totálně nenáviděla a měla chuť ho zabít a přiškrtit!!! Ty jeho deprese a nálady byly jak na houpačce - přišlo mi to už ohrané a vadilo mi dost to, že se nesnažil najít řešení, jak z toho ven. Dost mě taktéž rozčilovalo jako chování u královského dvora.
Na druhou stranu velmi oceňuji kapitoly z nápravného centra - to, čím si Sydney prošla je naprosto nepochopitelné a Sydney u mě stoupla v ceně a oblíbila jsem si ji ještě víc.

04.02.2018 3 z 5