3nitka komentáře u knih
Pre ilustráciu a inšpiráciu, prečo siahnuť po tejto knihe:
Sejdu k potoku a umyju si nohy,
vzhlédnu k horám a projasním si zrak.
Už nesním o světě slávy a hany.
Co víc si mohu přát?
Útla knižka, o to viac krásna. A krásne ilustrácie.
Občas sa zastaviť a zamyslieť sa, nad sebou, nad životom. Tieto básne sú k tomu stvorené.
"V tomto životě sklízíte, co v minulém jste zaseli. A už jste si zařídili příští. Přesto se staráte jen o okamžité blaho, a nemáte hruzu z utrpení dalších životu."
Pridávam k jeho lepším knihám. Začiatok super, a ten koniec mňa osobne prekvapil. Taký som nečakala.
Výborné čítanie, napínavé a ten záver! Určite sa k nej ešte raz vrátim.
Pútavá kniha, ktorú neodložíte. Výborná spisovateľka, od ktorej si určite prečítam všetko dostupné. Rebecca to síce nie je, ale za dva strávené večery určite stojí.
Je vidieť, že ide o prvé poviedky tejto skvelej autorky, ale oplatí sa prečítať.
Kniha na jedno popoludnie, psí pohľad na nás ľudí. Čakala som viac humorné rozprávanie, ale kniha určite neurazí.
Kniha ma nesklamala, veľmi dobre sa čítala. Užila som si v poslednej časti vypočúvanie dedičov, presne tak, chcú sa súdiť, tak nech trpia. Grisham to jednoducho vie.
Úžasná kniha. Vrelo odporúčam. Ľahko sa číta, ale núti k zamysleniu. Kiežby sa dostala k veľa čitateľom.
"Rostliny a zvířata vyhlášky nepotřebují a přesto vědí, jak mají žít."
Veľmi som sa na Cormorana a Robin tešila a som spokojná. Dobre sa číta a nie sú tam žiadne hluché miesta. Rýchlo ďalšiu prosím.
Sladučký a predvídateľný príbeh na oddych. Chcem jesť čokoládu.
Nezvyčajné, vtipné a niektoré aj vlastne pravdivé. Určite sa k nej vrátim a vrelo doporučujem.
No naozaj neviem, divná kniha.
Áno, je pravda, že Kerouaca milujem. A viem, že nie som objektívna pri udeľovaní hviezdičiek pri jeho knihách. Ale objavila som ho v čase, keď som to potrebovala a ovplyvnil ma na celý život. Túto knihu som dostala ako darček od mojej sestry a dlho som plakala od šťastia.
Život je nanic,
klíšťata koušou,
knihy lžou,
mravenci létají,
sbohem a naschledanou.
Krásne texty, haiku, chaos, budhizmus, erotika. Všetko.