3nitka komentáře u knih
Spočiatku som nechápala o čo ide:)
V Jablůňkove som sa už začala orientovať a ako klesala teplota v Ostrave, čítala som rýchlejšie a rýchlejšie.
Mimochodom, Micumi nemá chybu:)
Výborná zbierka poviedok. Akcia za akciou, vtip a všetci obľúbenci pokope.
A Rogan, Gorja, "ogaři" Metod a Konštantín spolu? To si môže dovoliť iba Červenák :)
Volám trikrát sláva.
Syna som dostala ako darček. Áno, severské detektívky sú populárne a dobre sa predávajú. Tiež som zopár čítala. Ale táto mi prišla dosť nudná a rozvláčna. Neverím, že by Sonny dokázal všetko to, čo v knihe zvládol. Priveľa postáv a žiadna nedostala väčší priestor. Ešte séria s HH je čtivá. Ale priznávam, že Nesba na dlhú dobu odkladám.
No. Prvé poviedky výborné. S niektorými som sa veru trochu trápila. A posledné opäť výborné. Je to asi údel všetkých poviedkových zborníkov. Niektoré sú na hviezdičku, niektoré slabšie.
Páčil sa mi Dům na vršku a Lesní spravedlnost.
Pokračovanie ale už čítať neplánujem.
King a detektívka? Netradičná kombinácia. Ale výborná.
Bachatel je desivý, br.
O tejto knihe som sa dozvedela z jedného časopisu, v ktorom bola naznačená pár vybranými ukážkami. A určite to nie čítanie pre každého. Ľudí, ktorí poskytli rozhovor, obdivujem. A závidím. Že našli odvahu odísť. Opustiť všetko. Fyzickej práce ani nepohodlia by som sa nebála. Príroda, zvieratá, sloboda a pokoj sú dostatočnou odmenou. Ale urobiť to rozhodnutie, a uskutočniť ho, na to treba odvahu.
Ps. Moc ďakujem K.
Nápad výborný, prelínanie príbehov, postáv a časových období zaujímavé. A pravdaže materská láska je silná, až za hrob. Ale spracovanie všetkého je také … slabšie. Rozhodne to nie je triler, z ktorého by chodil mráz po chrbáte. Možno sa autorka inšpirovala Kingom a jeho Řbitovem zviřátek.
Film som nevidela a po prečítaní knihy sa pri najbližšej možnej príležitosti na Jacka Nicholsona rada pozriem. Od Kinga som čítala iba pár kníh a páči sa mi na ňom ako vie navodiť temnú a mrazivú atmosféru.
No tak som sklamaná. Prvých 400 strán som sa poriadne nudila. A čo ten záver? Nie veru, viac ako dve nemôžem dať.
Adina Mandlová patrí/patrila moje obľúbené herečky. Obdivujem ju za to, ako zvládla svoj neľahký život aj za to, ako sa so všetkým postupne dokázala vysporiadať.
A ako píše na konci svojej knihy, "Modré nebe nad hlavou, dům se zahradou a přítomnost milovaného člověka…" to je viac ako sláva a čokoľvek iné.
Na Povídky podivných som sa tešila, sériu Sirotčinec mám prečítanú.
Vzala som si ju na nedeľné popoludnie na hojdačku do záhrady, čo len umocnilo pekný čitateľský zážitok. Krásne ilustrácie. A teším sa, že som ju dostala ako darček, a môžem sa k nej vrátiť.
A navyše som sa dozvedela, ako vznikla katedrála Svatého Pavla a prečo je dôležitá rodičovská láska.
ps. ďakujem Karle...
Pokračovanie rovnako vydarené, napínavé. Rozuzlenie a lúčenie.
Asi si znova prečítam Knihu hřbitova.
"Mezi Teď a Pak je Život."
ps. Moc ďakujem Karle :)
Kniha hřbitova bola moja prvá od Gaimana. A bola to láska na prvé prečítanie. Komixové spracovanie je výborné. A rôzni autori kresieb - zaujímavý a dobrý nápad.
ps. ďakujem Karle :)
Niečo podobné ako "Kniha přítel člověka, Člověk přítel knihy", tá bola o uznanie lepšia, preložená aj citátmi.
To je dnešná doba. Tlak na výkon, na predaj. A všetko je málo. Smutné čítanie.
Prečítala som kôli výzve a nie, knihy takéhoto typu nemusím.
Remarque - pri jeho knihách si vždy uvedomím, v akom blahobyte žijeme. A mrazí ma z toho, ako si to nevážime.