3nitka komentáře u knih
Páčila sa mi postava Bernarda, aj keď dostala priestor až na konci. Enzovi dám šancu v druhej časti série.
Krásna rozprávka o psíkovi Roverovi. Tá autorova fantázia je neuveriteľná aj v takom krátkom príbehu.
Celkom dobré čítanie, ale neviem či sa pustím aj do ďalšieho príbehu Kate Burkholder.
Túto knihu som chcela, čítala som rozhovor s autorom. Zvládla som ju za jeden deň, nedá sa odložiť. Nie je taká brutálna a plná násilností ako Kepler, ale napínavá a akčná . Určite siahnem aj po Sove. V závere som bola trocha jednou dejovou líniou prekvapená a nepochopila som ju. Možno sa k nej vrátim. Ako celok je kniha výborná a páchateľa neuhádnete.
WAW. Čoraz lepšie. Som vcelku rada, že nežijem v tej dobe.
Výborná séria, dobre sa číta, dej má spád, postavy sú dobre vymyslené a dobre prepojené.
Knihu som začala čítať s tým, že ide o detektívku. Ale je to oveľa viac, má hĺbku. Opisy prírody, živlov sú veľmi podrobné. Začiatok trocha pomalý, kniha celkovo je dosť smutná, napriek tomu ma pohltila.
Výborná detektívka z "domáceho" prostredia. Vraha som samozrejme vôbec netipovala a do poslednej chvíle som bola napätá. Rada sa pustím aj do ďalšej knihy od tejto autorky.
Súhlasím s názorom, že ide o priemernú detektívku a komisár nie veľmi sympatický. Skúsim ešte jednu.
Moja prvá skúsenosť s komisárom Wallanderom. A veľmi príjemná. Starší policajt s intuíciou a zdravým rozumom. Téma tiež dobrá, určite si prečítam aj ďalší príbeh.
Stein, Barbarič, Jaroš, Praha, výborná zápletka. Prečítané za jeden večer. Čítam v češtine, je to lepšie.
Vynikajúce, napínavé. Krásne navnadí na ďalšie diely. Určite treba čítať postupne jednotlivé diely série.
Dicka Francisa môžem čítať stále. Výborne vykreslené postavy. Odporúčam.
No teda, pre mňa veľké sklamanie. Hlavná hrdinka nesympatická, hlúpa, ukričaná a naivná. Liezla mi neskutočne na nervy. Michael zamilovaný, dobre beriem. Jediný príjemný hrdina - pre mňa bol Robert. A ten koniec, no čo ja viem.
Keplera čítam na preskáčku, a je to chyba. Ale nedalo sa inak. Stalker je výborná kniha, napínavá, menej prekombinovaná ako Písečný muž, dej svižne beží a zrazu sú dve hodiny po polnoci. Joona aj Erik sú dobre vymyslené postavy. Našťastie ešte dve mám neprečítané.
Nemala som potuchy, do čoho idem, knihu mi požičala kamarátka. Zo začiatku taký pomalý rozbeh. Ale potom bomba. Nedá sa odložiť, každú stránku priam hltáte. A postavy vymyslené dokonale. Chcem ďalšiu.
Opäť dosť drsné čítanie. Ale páči sa mi štýl písania, nemôžete knihu odložiť, aj keď niečo je dosť prehnané. Ale stačí si následne oddýchnuť pri niečom ľahšom a už sa tešíte na ďalšieho Joonu.
Moja prvá kniha od tohto autora, čítala som v češtine. Výborná, akčná, občas vtipná. Drsná - ale primerane dobe, v ktorej sa odohrávala. Určite neostanem iba pri tejto jednej. Hlavné postavy sú dobre vymyslené a sú sympatické.
Knihu som prečítala kôli čitateľskej výzve a som rada, že som sa k nej dostala. Veľmi drsné čítanie. Trinásťročná, hrozné.