aannyy aannyy komentáře u knih

Betonová zahrada Betonová zahrada Ian McEwan

Tahle knížka je hodně úchylná. Ale pořád jsem to čekala horší vzhledem k anotaci. Nicméně je to knížka, která vás nenechá odejít. Sebevíc úchylná - ale přiková vás k příběhu a neodejdete, dokud ho nedočtete.

08.02.2015 5 z 5

Jatka Jatka Lee Child

Ze začátku mi to přišlo trochu zvláštní a nemohla se začíst. Nakonec to ale byla skvělá kniha, které nechybí děj a napětí :-)

05.02.2015 5 z 5

Co je tvoje, je i moje Co je tvoje, je i moje Tess Stimson

Ze začátku jsem měla trochu problém se začíst, ale nakonec jsem se do toho dostala a nepřestala, dokud jsem knihu nedočetla. Obě sestry byly občas na pár facek, nevěděla jsem, komu mám zrovna držet palce. Konec mě moc nepřekvapil, ale i tak doporučuji :-)

01.02.2015 4 z 5

Cujo Cujo Stephen King

Zase jedna skvělá a napínavá kniha od Kinga :-)

22.01.2015 5 z 5

Němý svědek Němý svědek Agatha Christie

Jako obvykle skvělý příběh z pera Agathy Christie. Do konce jsem nevěděla, kdo je vrah :-)

27.12.2014 5 z 5

Kamenná opice Kamenná opice Jeffery Deaver

Jako obvykle skvělá Deaverova kniha plná napětí i nečekaných zvratů.

19.12.2014 4 z 5

Na ostrově Na ostrově Tracey Garvis Graves

Tahle kniha mě vtáhla už od počátku.

27.10.2014 5 z 5

Človíček Tom Človíček Tom Barbara Constantine

Skvělá kniha, ale Joss by si zasloužila titul Matka roku :-)

15.10.2014 4 z 5

Závist Závist Sandra Brown

Zatím nejlepší kniha, co jsem od Sandry četla. V půlce se mi děj zdál trochu roztahovaný, ale konec mi to vynahradil. Skvělá kniha.

24.09.2014 5 z 5

Po strništi bos Po strništi bos Zdeněk Svěrák

Milá jednohubka na deštivé páteční odpoledne.

12.09.2014 5 z 5

Dva krůčky po mokrém písku Dva krůčky po mokrém písku Anne-Dauphine Julliand

Tahle knížka byla moc smutná. Kolikrát jsem se neubránila slzám. Moc obdivuji hlavně mámu, ale můj velký obdiv má i táta, Gaspard a zbytek rodiny. Byli silní a zvládli to jak nejlíp uměli. Kdybych prožila to, co oni, nevím, jestli bych se z toho někdy dostala. Ale ano, dostala, kvůli dětem.

12.09.2014 5 z 5

Lékařka Lékařka Noah Gordon

Pěkný román z lékařského prostředí současnosti. Ač je to třetí díl dynastie Coleových, už to postrádá kouzlo, co měl Ranhojič a z části i Šaman. Kouzlo, kdy Robert cestuje z Londýna až do Persie, aby se stal opravdovým lékařem a nebyl jen "obyčejným" mastičkářem nebo kdy se hluchý kluk snaží dostat na lékařskou fakultu, aby dostál tradici Coleů. Už je to moc skutečné. Ale i tak je to plnohodnotné zakončení a mě se to líbilo. Noah Gordon je opravdu spisovatel s velkým S, má velký rozhled, co se týče lékařství a téma krize ve zdravotnictví USA byla velmi zajímavá. Jediné, co bych vytkla, je to sáhodlouhé vyprávění jedné z postav ke konci, i když to, co si prožila, bylo velmi smutné.

09.09.2014 4 z 5

Zapomenuté šaty Zapomenuté šaty Riikka Pulkkinen

Příběh byl moc pěkný. I nápad, že celé to vyprávění začaly zapomenuté šaty ve skříni. Ale mám k tomu i výhrady. Hodně mi vadilo, že autorka předbíhala děj. U postav napsala, co se bude dít a pak k tomu připsala, že to postava ještě neví. A také mi vadilo, že autorka nenapsala víc o finské krajině a celkově více o Finsku, musí tam být krásně. Proto 4 hvězdy.

07.09.2014 4 z 5

Ztracena v dobré knize Ztracena v dobré knize Jasper Fforde

Na začátek musím říct, že mě první díl bavil trochu víc. Tohle bylo takové utahané, ale i tak to byl opět pěkný příběh. Konec byl skvělý, i když ne takový, jak jsem si ho představovala.

04.09.2014 4 z 5

Vánoční říše Vánoční říše Joe Hill (p)

Nedočetla jsem - únosy dětí a celkově celý ten příběhy byl na mě trochu silné kafe.

24.08.2014

Holčička a cigareta Holčička a cigareta Benoît Duteurtre

Geniálně napsaný a vymyšlený příběh. Občas mi z toho i mrazilo.

19.08.2014 5 z 5

Temný cypřiš Temný cypřiš Agatha Christie

Další skvělý díl s Herculem. Sice mě trochu zklamalo, že tam Poirot přišel až skoro v půlce děje a chyběla mi taky závěrečná konfrontace s pachatelem, ale i tak to bylo skvělé čtení.

14.08.2014 5 z 5

Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Jelikož jsem nejdřív viděla seriál a až poté jsem se pustila do knihy, trochu jsem se bála, že to nebude nic moc. Ale bylo to skvělé, četla jsem od prvního do posledního písmena a už se moc těším na další díl.

13.08.2014 5 z 5

Dopisy z ostrova Skye Dopisy z ostrova Skye Jessica Brockmole

Příběh o velké lásce za války. Pěkná kniha psaná v dopisech, ale občas mi to přišlo trochu přeslazené.

07.08.2014 4 z 5

Malér Eyrová Malér Eyrová Jasper Fforde

Tohle byla fakt skvělá kniha. Středa mi byla moc sympatická, jistým způsobem i hlavní padouch. Některé vynálezy strýčka Mycrofta bych ocenila v našem světě :-) a jsem moc ráda za konec, jaký kniha měla.

27.07.2014 5 z 5