Abikk Abikk komentáře u knih

Pevnost devíti věží Pevnost devíti věží Qais Akbar Omar

Hezká knížka o tom jak to v Afghánistánu bylo před tím vším zlem, kdy děvčata chodila po ulici v minisukních, na každém rohu byl salón krásy, ..... Pro mne poutavé čtení.

13.03.2018 5 z 5

Noční zrůdy Noční zrůdy Austin Wright

Tuto knihu jsem si potřebovala přečíst poté, co jsem zhlédla film Noční zvířata, na jejíž motivy byl natočen. Film mne moc nezaujal a asi mi v něm i něco chybělo, což tato kniha doplnila. Většinou to dělám naopak - nejdřív kniha, potom film. Tady se mi opět potvrdilo, že kniha je (skoro vždy) lepší než film. Děj byl napínavý až dokonce, mám ráda psychologické thrillery s tak trochu nejasným koncem ... :o)

13.03.2018 4 z 5

Psi z Rigy Psi z Rigy Henning Mankell

Knížka se mi líbila. Byla to prní kniha s detektivem Wallanderem a teším se na další. Miluji tyto detektivky ze severu a příběh byl zajímavý.

13.03.2018 3 z 5

Bouře nad savanou Bouře nad savanou Hana Hindráková

Kniha se mi líbila, děj byl napínavý a opět přečteno za dva dny :o) Díky krátkým kapitolám, které mne nenechají zapomenout po desítkách minut čtení na děj, či osoby v kapitolách předchozích, musím číst dál a dál. Nesmrtelná Nora se mi líbí čím dál víc. Romatickou linku nehodnotím, ale nevadila :o)

26.08.2021 4 z 5

Všechny barvy nebe Všechny barvy nebe Amita Trasi

Knížka se mi moc líbila. Dojemný, krásný ač smutný příběh z indického prostředí, kde se bohužel stává realitou.

12.07.2021 5 z 5

A nevěsta zavřela dveře A nevěsta zavřela dveře Ronit Matalon

(SPOILER) Veliké zklamání. Izraelské spisovatele mám ráda, ale toto bylo hrozné. Tam, kde kniha začala, tak i skončila. Žádné rozuzlení, proč se tak stalo, jen tlachy a tlachy. Postavy nesympatické. Možná neumím docenit. Ještě, že je to tak krátké. Hvězda jen za to, že jsem dočetla.

06.07.2021 1 z 5

Případ Amelia Případ Amelia Kimberly McCreight

Na knížku jsem se strašně těšila a nezklamala. Skvěle napsané. Jen škoda, že opět reálné.

02.07.2021 5 z 5

101 způsobů, jak použít mrtvou kočku 101 způsobů, jak použít mrtvou kočku Simon Bond

Jako majitelce kočky mi občas svrbí prsty zalistovat v knížce znovu a znovu :o))) Vtipné ač morbidní.

18.01.2021 4 z 5

Labyrint z ledu Labyrint z ledu Buddy Levy

Mrazivě skvělá knížka o dobývání Arktidy. Pro mne celkem neuvěřitelný příběh o odvaze a vytrvalosti expedice v těch nejdrsnějších podmínkách.

18.01.2021 5 z 5

Na Seně Na Seně Vojtěch Rauer

Jako jooo. Bylo to opravdu zajimave cteni. Vyborny pribeh od tak mladeho autora. Klubovna - jako opravdu? Ja myslela, ze je to minulost a dnesni teenageri travi cas spise na "tom sene" nebo v hospode. O to vice me to bavilo :o)

10.11.2020 3 z 5

Ostrov Ostrov Roy Jacobsen

Pro mne to bylo utrpení. Nesedl mi žánr a postavy, přestože mám ráda příběhy z končin. Těšila jsem se na základě hodnocení na příběh, který mě vtáhne do děje. Zato mi to přišlo neosobní a vůbec jsem se nedokázala začíst. Ač krátké, tak pro mě děsně dlouhé:o(

26.10.2020 1 z 5

Vzdelaná Vzdelaná Tara Westover

Celkem dlouho mi trvalo se do knihy začíst, ale pak to přišlo. Drsné, silné a pro mne nepochopitelné.

20.08.2020 4 z 5

Rabín v pátek zaspal Rabín v pátek zaspal Harry Kemelman

Moc mě to nebavilo. Ještě, že to bylo tak krátké. Pro mne slabý rozjezd a pak se mi to táhlo. Ale do výzvy se hodila :o)

18.06.2020 2 z 5

Čas odejít Čas odejít Jodi Picoult

Po knize Prostá pravda jsem se těšila na další příběh, který z anotace zněl velmi zajímavě. Nicméně tento mě vůbec nebavil a nezaujal. Do půlky to šlo, od půlky se mi to vleklo. Chtěla jsem knihu dočíst na základě komentářů a čekala jsem, že si sednu na zadek, ale pro mne to bylo zklamání. Nechci spoilerovat, ale tento žánr není můj oblíbený. Každopádně ale konec byl opravdu překvapení :o)

24.10.2019 2 z 5

Bílý tygr Bílý tygr Aravind Adiga

Díky výzvě jsem si tuto knihu vybrala a jsem za to ráda. Moc mě bavila :o)

21.06.2019 5 z 5

Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Tak tahle kniha od Keplera se mi vůbec nelíbila. V půlce mi vlastně bylo jedno jak to dopadne. Musela jsem se hodně nutit do čtení, díky výzvě jsem přečetla :o)

20.02.2019 1 z 5

Syn Syn Jo Nesbø

Druhá nedočtená kniha od Nesboa ... opět jsem se nezačetla a další již zkoušet nebudu.

14.01.2019

Nehoda Nehoda C. L. Taylor

Napínavý psyhothriller. Kniha se četla sama, i když zápletka byla předvídatelná. Jedinou výtku mám vůči hlavní hrdince, která mi přišla dost nesympatická.

28.11.2018 4 z 5

Jak drahé je zdarma? Jak drahé je zdarma? Dan Ariely

Za mne dobrý. SLovo ZDARMA se mnou také dělá divy :o) Tak snad si z toho něco do budoucna vezmu a přestanu utrácet!

27.07.2018 5 z 5

Hrob v ledovci Hrob v ledovci Arnaldur Indriðason

Nejsem příznivec konspiračních teorií, ale příběh mě bavil. Po knížce jsem sáhla kvůli nedávné návštěvě Islandu, který mě naprosto uchvátil. Objížděli jsme i ledovec Vatnajoekull, proto jsem si to mohla i živě představovat. Potěšilo mě, že i to (již zmiňované) tykání mi nevadilo tolik jako u knížky Jezero, kvůli kterému jsem ji odložila, jelikož jsem se ztrácela v postavách. Určitě další islandskou zkusím.

27.07.2018 3 z 5