Abikk Abikk komentáře u knih

Temné vábení Temné vábení Loreth Anne White

Velmi povedený začátek thrillerové série. Děj ubíhal rychle a skoro do konce mi to neseplo, ale jakmile to přišlo, řekla jsem si YES. Tohle jsem dlouho očekávala, čekat až do konce a nešlo přestat číst. Určitě pro mne za dlouhou dobu výborné a napínavé čtení :o)

04.12.2022 5 z 5

Vrány Vrány Petra Dvořáková

Neuvěřitelně silný a smutný příběh jedné rodiny, který bohužel je reálný. A ten konec .... uuufff, ale zároveň wow ....

10.03.2021 5 z 5

Sekta Sekta Martin Goffa

Tento díl hodnotím jako průměrný. Hledání ztraceného vnuka staré paní začalo velmi slibně, ale konec nebyl to pravé ořechové. Byl tam tak trochu nastíněn hrdina jiné série a jsem zvědavá, zda se i Marek Vráz v ní objeví. Detektivka tak trochu jinak a s jiným koncem.

23.11.2024 3 z 5

Muž z chatrče Muž z chatrče Martin Goffa

Druhý díl série s Markem Vrázem mi nepřišel tak zajímavý jako první díl, ale napínavé to bylo. Koukala jsem, že knihy jsou krátké, tak mi tato série bude krásně ubíhat ušima :o) Třetí díl čeká ...

22.11.2024 3 z 5

Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

Jsem spokojená, opět :o) Tento díl byl velmi napínavý, i když mi zpočátku fňukání Trinity přišlo dětinské. Tak snad se znovu dostane mezi novinářskou smetánku a už se nedostane do spáru sériového vraha :o)

29.10.2024

Očistec Očistec Tina Frennstedt

Díky audiotéce jsem se dostala i ke třetímu dílu této napínavé série. Mám ráda knihy podle skutečných událostí a Odložené případy :o) Moc se mi líbí a těším se na další díl.

18.09.2024 4 z 5

Oko Oko Bernard Minier

Trochu jsem bála dle anotace, co mne čeká. Na horory nekoukám ani je nečtu, nebaví mne. Ale takovýchto témat, kdy vrah napodobuje vraždy spisovatelů či scénáristů jsem viděla i četla hodně, tak jsem se nebála a šla do toho. Nicméně přišlo ke konci velké zklamání. Příběh je to zajisté napínavý a drsný, ale bohužel rozuzlení mi to zkazilo. Ráda bych také upozornila ty, kteří knihu ještě nečetli, že bohužel v komentářích se vyskytují dva důležité spoilery, které nejsou za spoilery označeny a může to dojem z knihy zkazit. Já už to léta kvůli tomuto nešváru nedělám, kazí mi to zážitek z knihy a jsem za to opět ráda. Komentáře čtu zásadně až po dočtení/doposlouchání :o)

08.07.2024 3 z 5

Když jsi odešel Když jsi odešel John Marrs

Dobrý, zajímavý, zapletený a to rozuzlení .... spokojenost :o)

26.06.2024 5 z 5

Eugenie: Příběh české hoteliérky Eugenie: Příběh české hoteliérky Jana Poncarová

Jako mnozí tu jsem se na knihu těšila, neb mám ráda příběhy podle skutečných udalostí, ale jsem zklamaná. Kniha by se měla spíš jmenovat Příběh ženy českého hoteliéra, protože ona jako hoteliérka se objevila na pár stránkách. Dále linka s Johnem .... ošizené ... stejně tak její děti ... cesta do Ameriky ... Zvláštní a rozporuplné, proto za mne 2,5*

16.05.2024 3 z 5

Symetrie odplaty Symetrie odplaty Tim Weaver

Jednohubka na pár desítek minut. Za mne zbytečné, nedodělané s otevřeným koncem ...

21.02.2024 2 z 5

Náhradník Náhradník Henry Charles Albert David

Musím říct, že také jsem se nijak o královskou rodinu nezajímala. Pak ale přišla má obliba v poslouchání audioknih a bohužel pouze takto jsem schopná dát biografii :o) Souhlasím s Leona333, těch nářků byla kniha plná až k pousmání. Musím říct, že Harry na mne působil jako jelito (jít na párty v nacistické uniformě, ...) a asi je dobře, že se na trůn nedostane. Kniha mě bavila a pobavila, nicméně zůstávám nezaujatá. Není co závidět a z novinářů mi bylo opravdu na blití ... Počkám si až někdo namluví Pomstu a pak si udělám obrázek, kdo jsou Harry a zvláště Meghan zač.

21.02.2024 5 z 5

Stín ve dveřích Stín ve dveřích Tim Weaver

Zcela se ztotožňuji s komentářem Hakate. Hodně zvláštní byl tento díl. Jestli se chtěl Weaver pokusit o něco jiného a překvapit, mne to nenadchlo. Alespoň nám konečně částečně přiblíží příběh Hayleyho.

05.01.2024 3 z 5

Útěk z afrického pekla Útěk z afrického pekla Barbora Koudelková

Pokaždé, když dočtu takovýhle příběh, řeknu si, že další už číst nebudu. Ale pokaždé jsem naivní jako ty holky a jdu do toho :o) Po větě: "... poznala jsem, že se něco děje, Ken se pokusil tvářit bezstarostně, ale už jsem ho dva dny znala ...", jsem to chtěla vzdát a dát přednost kvalitnější literatuře. Nicméně to, že mám audioknihu zdarma v rámci klubu v Audiotéce, malému počtu stran a zrychlenému poslechu, mne donutilo doposlechnout až do konce. Kdyby to nebylo podle skutečné události, označila bych knihu za celkem slušný thriller. To co se odehrávalo kolem tisíců dolarů mi hlava nebere ani poté, co jsem si vše našla na internetu. Tento zmedializovaný příběh mě minul a nikdy jsem o něm neslyšela. Jsem ráda, že druhý díl není k dispozici zdarma, protože zcela jistě bych se nechala opět zlákat :o), i když ten už bude trochu o něčem jiném, než o naivní mladé slípce, co se zamiluje do černošského prince, kterého nikdy neviděla. Doufám, že se kniha dostane k co nejvíce ženám, které mají podobné sny.

03.01.2024 2 z 5

Ochráním tě Ochráním tě Peter May

Dle hodnocení ostatních knih Petera Maye (krom mé oblíbené série Ostrova Lewis), jsem se smířila s tím, že půjde o slabší dílo. Mně se to nakonec celkem líbilo, protože jsem díky komentářům neměla velké očekávání. Takže pokud nečekáte drsný thriller z Hebrid, stojí za přečtení. Já osobně poslouchala audioknihu a moc příjemně se poslouchala.

08.12.2023 3 z 5

Šokující pravda o smrti studentů z Djatlovovy expedice Šokující pravda o smrti studentů z Djatlovovy expedice Johann Schneider

(SPOILER) Další kniha o tragické události smrti studentů cestou na Horu smrti. Proč byli tito studenti tak nebezpeční, co věděli/viděli, že pravdu ruský režim tutlal a přísně tajil? Musím říct, že ze všech, co jsem četla, je tato asi nejlepší. Sice si autor udělal závěr sám na základě dlouhodobého průzkumu, opět je to jen domněnka, ale pro mne asi nejpřijatelnější verze toho, co se opravdu stalo. Doporučuji, kniha je krátká, doplněná o řadu fotografií, které jsou známé z internetu a jiných publikací.

06.12.2023 4 z 5

Rozbité okno Rozbité okno C. M. Ewan (p)

Audiokniha - Celkem slibný začátek, který skončil bohužel jen u akčních scén a zvratů, těch tam tedy bylo do konce až až. Věčně se opakující "co kdyby" a dlouhé úvahy hlavního hrdiny a plácání všeho dokola dějem, bylo dost iritující. Tomovo stále opakující se podvědomí mi hodně lezlo na nervy. Spousta nelogických scén, např. celá rodina pomlácená, dcera s natrženou slezinou vydrží čtyři dny bez jídla a pití? Jako jo, asi adrenalin dokáže udělat z lidí nesmrtelné:o) Kdyby byla kniha zkrácena o pár kapitol, tak jde o celkem dobrý thriller. Mám ráda tento druh thrillerů z opuštěných končin, domů atd. Tady jsem ale až do konce trpěla. Ani snaha vypravěče nedodala knize napětí, ač se snažil sebevíc. Když už mi zbývaly do konce jen dvě kapitoly, zjistila jsem, že mě čeká ještě nekonečná necelá hodina. A jako třešnička na dortu byl přeslazený epilog. No za mne ne.

28.09.2023 1 z 5

Kdo odejde, už se nevrací Kdo odejde, už se nevrací Shulem Deen

Hodně zajímavý příběh zběha chasida. Každý by měl právo se rozhodnout, jak chce žít svůj život. Bohužel tato komunita to trestá až nelidským způsobem. Nelze se ale divit, když vlastně nic jiného nepoznali a nezažili.

07.09.2023 4 z 5

Věř mi Věř mi J. P. Delaney (p)

(SPOILER) Toto byla katastrofa. Do půlky jsem se vyloženě nudila, pak se mi to celkem začalo líbit, ale trvalo to asi tak dvě tři kapitoly. Strašně překombinované - byla to ona, ne byl to on, byla to ona, ne byl to on .... stále dokola, až mi to vlastně bylo jedno, kdo to byl. Klidně by jí mohl v Paříži požádat o ruku a mohlo to mít rychlý konec .... Herecké prostředí mě nudilo a jediný, kdo mi byl trochu sympatický, byl Patrick. Nevím, zda dám ještě autorovi šanci, přece jen "červených knih" mám v TBR spoustu. Za mne 2.5* za ten střed.

21.06.2023 2 z 5

Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Na základě komentářů jsem se trochu s obavou pustila do čtvrtého příběhu s Kim a mne naštěstí nezklamal. Užila jsem si ho až do samého konce. Zajímavý námět, trochu brutální, ale to tomu dodalo "koule". Vraha jsem uhádla až skoro na konci :o)

06.10.2022 4 z 5

Sestry Sestry Bernard Minier

Patý případ Servaze a opět vynikající.

14.06.2021 5 z 5