Acquenta Acquenta komentáře u knih

Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou Ayobami Adebayo

Krásná, emotivní kniha, zanechala ve mě spoustu stop. Mateřská láska je nejsilnější cit a tato kniha to jen dokazuje ...

16.12.2020 4 z 5

Kresby v prachu Kresby v prachu Zoë Klein

Knížka určitě nebyla špatná, jen jsem prostě sáhla vedle. Určitě je vhodná pro nadšence archeologie a Izraele , tím já bohužel nejsem, takže jsem knihu četla s nechutí, s nucením a prostě mi vůbec nesedla.

05.12.2020 1 z 5

Veselí Veselí Radka Třeštíková

Veselí bylo veselé tak, že jsem se od srdce zasmála, ale i velice smutné, že jsem knihu chtěla odložit. Každopádně děkuji Radce za příjemný příběh, ve kterém je život tak nějak normální :-) . Sice už nemáme Simonu Monyovou, ale za to máme paní Třeštíkovou. Díky za ni ! :-)

17.11.2020 4 z 5

Andělé smrti Andělé smrti Patricia Gibney

SB , který mě teda moc nezaujal. Příběh docela fajn, ale něco tomu pořád chybělo...

05.11.2020 3 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Byl to zážitek. Jako knižní puzzle, pořád stavíte a nemáte konec. Skvělý příběh. Určitě to není poslední kniha od této autorky.

21.10.2020 4 z 5

Olga Olga Bernhard Schlink

Na to, jak se mi líbil předčítač ve filmové verzi, mě tohle trochu zklamalo. Příběh byl pěkný, to ano, ale jaksi nepřitahoval , ke čtení se mi nechtělo vracet. Konečná část - čtení dopisů byla pro mě nejvíce zajímavá a smutná :-(

13.10.2020 3 z 5

Jepice Jepice James Hazel

Tohle je skvost mezi thrillery. Napínavé, čtivé, a když se k tomu všemu ještě přidá jiskřící chemie mezi hrdiny, úspěch je zaručen. Těším se na dalšího Charlieho :)

03.10.2020 5 z 5

Historie českého zločinu - Skutečné kriminální případy Historie českého zločinu - Skutečné kriminální případy Bronislava Janečková

Skvělá knížka plná skutečných příběhu bez ,, přibarvení " . Škoda, že v některých nynějších případech ( např. týrání dětí ) u nás již není trest smrti, jak tomu bylo kdysi. Smutná realita.

24.09.2020 5 z 5

Dopis do ticha Dopis do ticha Zdeněk Hanka

Knížka tenká, ta což jsem ráda, být hrubší, mám problém ji dočíst. Příběh silný a smutný, ale docela mi vadilo, že jsme neznali příčinu smrti a kolega jejich smrt oznamoval, jako kdyby mluvil o seznamu na nákup. Za mě docela divně psané.

15.09.2020 2 z 5

Temné říční proudy Temné říční proudy Sharon J. Bolton

Skvělá detektivka z prostředí Temže, napínavá a čtivá. Lacey jsem si doslova zamilovala a taky se dozvěděla něco nového: že existuje sirenomelie :)

12.09.2020 4 z 5

Nezničitelná Nezničitelná Colin Falconer (p)

Kitty byla v knize úžasná. Tvrdá a inteligentní žena se smutnou minulostí. Četlo se mi o ní dobře, příběh byl poutavý, zajímavý a nešlo se odtrhnout.

01.09.2020 4 z 5

Náš manžel Náš manžel Jo Jakeman

Moc dobře se mi knížka četla, styl psaní mi vyhovoval. děj dobrý, ale ten konec už mě opravdu nebavil, čekala jsem trochu něco jiného .-)

22.08.2020 3 z 5

Simonino tajemství Simonino tajemství Jana Benková

Mě se knížka moc líbila, čtivá, napínavá , plná chemie mezie dvěma hlavními hrdiny ...fajn letní oddechovka

06.08.2020 3 z 5

Dům na útesu Dům na útesu Rachel Abbott

Že bych se od knihy nemohla odtrhnout, se nedá říct . Bavila, ale jsou rozhodně lepší. Nicméně závěr šokující , i když opravdu nereálný.

30.07.2020 4 z 5

Porodní bábou proti své vůli Porodní bábou proti své vůli Patricia Harman

I když jsem tuto knihu četla jako první , vůbec mi to nevadilo. Děj byl přehledný, hlavní hrdinové zajímaví a příběh se četl sám. Konec úplně nádherný , tak nějak jsem to celou dobu čekala :)

20.07.2020 4 z 5

Manželský pakt Manželský pakt Michelle Richmond

Jako nápad je to dobrý. Jen , kdyby to bylo více záživné. Ano, někdy jsem se cítila v kůži manželů a příjemně mi nebylo, ale pak toho bylo tolik, že mi to přišlo opravdu nereálné a docela nudné.

06.07.2020 2 z 5

Hračkář Hračkář Liam Pieper

Chvílemi zábavná a čtivá, chvílemi nudná. Bohužel to druhé bylo častější. Konec mě ovšem překvapil . Oceňuji téma knihy a obdivuji spisovatele za to, že po takových životních zkušenostech byl schopen napsat knihu.

23.06.2020 3 z 5

Dívky z trajektu Dívky z trajektu Lone Theils

Nechápu označení ,, světový bestseller" . Za mě úplná kravina. Celá kniha vesměs o životě Nory a pak naprosto divný konec. Tohle teda ne .

19.06.2020 2 z 5

Strom duchů Strom duchů Barbara Erskine

Příběh pěkný, propojení světa duchů s reálným životem lidí bylo zajímavé, ale kniha nekonečná a moc zdlouhavá. Chtělo by to méně stránek :-)

09.06.2020 3 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Jako vždy od Roberta napínavé, čtivé, vřele doporučuji .

29.05.2020 4 z 5