Acquenta Acquenta komentáře u knih

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Mě se knížka moc líbila. Spisovatelka prostě umí psát tak, aby zaujala čtenáře.

24.05.2020 3 z 5

Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Vraha jsem sice odhalila hned na 20. straně, ale i tak to byl fajn zážitek. Až na konec, zdál se mi trochu překombinovaný.

18.05.2020 4 z 5

Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Krása jako vždy od Jojo...

03.05.2020 4 z 5

Zakázané ovoce Zakázané ovoce Jojo Moyes

To je snad první kniha od Jojo, které dávám tak málo hvězd. Začátek mě na ni bavil nejvíc, příběh Lottie a Gyuie byl čtivý , což se o zbytku knihy nedá říct. Bohužel :(

11.04.2020 3 z 5

Byla to tichá dívka Byla to tichá dívka Michele Campbell

Čekala jsem od příběhu víc. Byla to klasická americká science fiction.

14.03.2020 2 z 5

Děvčata z Osvětimi Děvčata z Osvětimi Sylwia Winnik

Strašně emotivní a srdce lámající zpovědi. Už asi nikdy nezapomenu na všechen ten osud dětí, hlavně Helenku a malého Ireneusze :-( . Opravdu strašné, šílené, nepochopitelné...že se tohle všechno doopravdy dělo...tato kniha by měla být povinnou četbou na školách, aby si dnešní mladí vážili toho, jak a kde žijí :-(

27.02.2020 5 z 5

Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

V jedné chvíli nenávidíte rozmazlenou dceru, v druhé chvíli nenávidíte její matku a pak vlastně ani nevíte, na čí straně jste. Kniha docela o ničem, čtenáře napíná a napíná a když se konečně dostanete ke konci, tak se ani nedozvíte, jak to vlastně bylo. To se moc nepovedlo.

23.02.2020 2 z 5

Záblesk života Záblesk života Jodi Picoult

Na Jodi teda hodně slabé, ale zřejmě to bylo tím, jak byla kniha psaná. Dobře se to nečetlo, lepší je klasika - od začátku do konce :-) Ale příběh pěkný.

19.02.2020 3 z 5

Nabarvené ptáče Nabarvené ptáče Jerzy Kosiński

Je neuvěřitelné, jak všechny ty hrůzy a násilí chlapec ustál. Vlastně jsem se ke konci ani nedivila tomu, jak pak sám dokázal ublížit ostatním. Samotný příběh krutý, ale číst se to dá, čekala jsem to mnohem horší. Nicméně si pořád říkám, kde na to autor přišel....tolik sadistických myšlenek ...:(

10.02.2020 4 z 5

S naprostou jistotou S naprostou jistotou Adam Mitzner

Opravdu dobrý námět na knihu , to cením, ale kniha mě začala bavit až v druhé polovině, když se v ní objevil Tyler. Nicméně jsem hned od začátku poznala, kdo je, to bylo dost jednoduché. Stejné dialogy mi nevadily, naopak mi to přišlo zajímavé, jednou je číst ze strany Elly a jednou ze strany vraha :)

04.02.2020 3 z 5

Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Krásné, opravdu krásné. Jojo mě opět nezklamala, totální doják :)

30.01.2020 5 z 5

Dědina Dědina Petra Dvořáková

Humorné, čtivé, zajímavé. Na vesnici žiji odmala , ale neznám nikoho, kdo by vedl stejný život jako v knize. V dnešní době se vede moderní život i na těch vesnicích :-) Čtení bylo fajn :-)

17.01.2020 3 z 5

Arabská krev Arabská krev Tanya Valko

Kniha by mohla mít o 100 stran méně, válka byla opravdu hrozná a je mi líto všech těch lidí, ale čtení už bylo zdlouhavé a nekonečné. Stále nepochopím, jak se může někdo dobrovolně rozhodnout žít v téhle zemi....

13.01.2020 3 z 5

Arabská dcera Arabská dcera Tanya Valko

První díl se mi docela líbil, v druhém mě potěšilo, že Marjánka měla víc štěstí na muže než její matka, ale přesto mi tahle tématika nikdy blízká nebyla a nikdy nebude.

07.01.2020 3 z 5

Poslední polibek Poslední polibek Adriana Macháčová

No...co na to říct...chvílemi jsem měla pocit, že čtu jakousi detektivku od žáka základní školy, pak mě to zase na chvíli chytlo a pak opět obrat o sto stupňů. Mě to nesedlo :-/

27.12.2019 2 z 5

Olivie se snaží Olivie se snaží Emily Phillips

Fajn oddechovka. Styl psaní se četl dobře, příběh smutný, ale občas i humorný, čekala jsem, že se nakonec povede...a ono...ale špatné to nebylo :-)

13.12.2019 3 z 5

Tajemství letního odpoledne Tajemství letního odpoledne Kate Morton

Příběh hezký, ale pořád mě nemohl oslovit. Kniha se četla dost dlouho, jediné, co mě dostalo, byl konec. Opravdu nečekaný a krásný :)

29.11.2019 3 z 5

Co zbylo z mojí sestry Co zbylo z mojí sestry Nuala Ellwood

Tato kniha byla plná smutku a deprese. Bylo to tak pochmurné čtení, že jsem si mezi ním musela dělat velké přestávky. Na druhou stranu od začátku napínavé, co kapitola, to člověk nevěděl, jak to vlastně je a pořád nad tím musel přemýšlet. Konec strašně smutný....už dost, jdu na nějakou komedii...:-)

05.11.2019 4 z 5

Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Perfektní nápad na kriminální příběh. Kaštánky byly hodně originální a je pravdou, že od přečtení knihy se na ně budu dívat tak trochu jinak :-). Super :-)

03.11.2019 4 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Autorka opravdu Hanou nasadila vysokou laťku a tu těžko něčím přesáhne. Kniha se mi zdála zvláštní, příliš mnoho jméně, příliš mnoho příběhů, zttacekat jsem se v tom a moc mě to nebavilo. Ale konec mě zaujal hodně, vlastně celá druhá část knihy mě bavila o mnohem víc :)

24.10.2019 3 z 5