ADE138 komentáře u knih
Návrat po letech, tentokrát jsem Soudné sestry poslouchala jako audioknihu, načtenou paní Zuzanou Slavíkovou. Audio zpracování se povedlo vývorně, zejména stařenka Oggová neměla chybu.
Supr!
Dějiny Afgánistánu od padesátých letech po začátek nového tisíciletí vyprávěné pomocí osudu dvou žen. Velice smutné, ale poučné.
Typická knížka Lenky L.
Přečteno za jeden den. Super.
Doufám, že na další knihu nebudeme muset čekat další pět let ;-)
Návrat k T. Pratchettovi po více než 20 letech.
Stráže! Stráže! jsem tentokrát ale poslouchala jako audioknihu.
Noční hlídku, Knihovníka, Lorda Vetinariho, Lady Berankinovou nejde nemít rád.
Knížku načetl Jan Zadražil.Skvěle jsem se bavila, na poslech jsem se těšila.
Dobrá práce, pane Zadražile! Sir Pratchett i Jan Kantůrek by z vás měli radost...
Tato knížka je klasika, kterou jsem četla několikrát. Nově jsem ji ale slyšela jako audioknihu, načtenou Vojtou Dykem. Naprosto úžasný. Když jsem ale slyšela tu část, kde promlouvá Hlubina myšlení, nejvýkonnější počítač všech dob... Tak teď bohužel vím, kdo to doopravdy je: Propadejte panice!!!
Očekávala jsem sladkobolný příběh z červené knihovny. To se mi i částečně splnilo, ale v tom nejlepším slova smyslu. Skvěle napsaný příběh o lásce, vztazích, možnostech a příležitostech. Využitých i promarněných. Krásné...
Úplně jiná kniha, než jsem očekávala, ale dobře napsaná, čtivá. Originální příběh - i když jen o tom, jak moc se mohou lišit pohledy, názory a prožití jedné a té samé události.
Poslouchala jsem audioknihu - skvěle načtené Martinou Hudečkovou, mezi kapitolami krátký hudební (možná dobový?) předěl.
Čtivě napsané, Kateřina byla neobvyklá žena své doby - inteligentní, vzdělaná, schopná, krásná...a i když je známo, jak to s ní dopadlo - i s jejími dětmi - přesto jsem jí celou dobu držela palce. Těším se na další díly
Moc krásné. Domnívám se, že pan Horáček musí mít rád knížky Daisy Mrázkové. Knížka vypadá jak z její školy :-)
Moc se mi líbilo téma a scénář. Takových knih moc nevychází. Bohužel jsem se ztrácela v kresbě. Občas jsem nevěděla kdo je kdo:(
Komiksové zpracování klasické řecké tragédie. Kresba postav mi připadla trochu nepřehledná, ale komiks měl skvělou atmosféru a dobře zvolený font písma.
Knížečka pro nejmenší o tom, co všechno sluníčko dokáže. Osobitá kresba i humor. A mě se líbila :-)
K tomuto komiksu se určitě budu vracet. Moc mě bavil
Krásně ilustrovaný příběh o knížkách a jejich hrdinech. Text vhodně doplňuje obrázky. Děti baví hlavně při hlasité předčítání
Napínavý dobrodružný příběh. O období, o kterém vypráví, toho moc nevím. Více než samotný příběh mě bavil a zajímal popis způsobu života, zvyky a kultura.
Kniha je určena pro děti od 9 let. Příběh není špatný, obrázky poetické a snové. Ale pro děti mi vhodný nepříjde. Na 9 - 12 leté je moc jednoduchý, pro mladší děti pak je příliš strašidelný, objevují se vulgární slova, plavčík Kruťas ze Soumraku je hodný svého jména.
Tuto knihu od Alexejevičové jsem četla nejdéle, několik týdnů. Přiznám se, ruské mentalitě nerozumím, ale ty příběhy mě fascinovaly, dojímaly i rozčilovaly. Maximálně doporučuji...
Čtivě napsaný životopis jednoho z nejtalentovanějších vizionářů naší doby. Fascinující, co může jednotlivec dokázat, jak pro svou vizi nadchnout a získat lidstvo. Kniha končí tuším v roce 2015, Jsem zvědavá, jak to bude s Teslou a Space X dále. Každopádně začala jsem sledovat vše, co se těchto firem i EM týká.
Pokračování knihy Panský dům. Příběh se mi líbil víc, byl sice méně romantický, ale díky událostem z první světové války byl napínavější, čtivější a zajímavější.
Co je velké zklamání je množství chyb, překlepů a stylistických paskvilů... namátkou: "Pořád ještě o Paulovi neměli žádné známky života."
Uvítala bych - a myslím, že nejsem sama, kdyby Knižní klub místo lepení zlatých medailí Světový bestseller na obálky svých knih raději zaplatil kvalitního editora.
Znala jsem film, ale přirozeně film neobsáhne tolik, co kniha. Nedá se říct, že je skvělá - protože není. Je smutná, děsivá a dobře napsaná. Jako audiokniha - namluvil V. Beneš - je přesná.