ADE138 komentáře u knih
Poslouchala jsem audioknihu - skvěle načtené Martinou Hudečkovou, mezi kapitolami krátký hudební (možná dobový?) předěl.
Čtivě napsané, Kateřina byla neobvyklá žena své doby - inteligentní, vzdělaná, schopná, krásná...a i když je známo, jak to s ní dopadlo - i s jejími dětmi - přesto jsem jí celou dobu držela palce. Těším se na další díly
Morgana a Morgavsa se vydávají za dalším dobrodružstvím. Sranda pokračuje!
Tohle bylo zvláštní, nesrovnatelné, hutné, vzdělávací, čtivé, děsivé....výborné!
Po přečtení mám chuť navštívit Gruzii
Nevěděla jsem nic o potápěčkách z Koreje. O poválečném vývoji v Jižní Koreji jsem měla velmi povrchní povědomí. Vím, že paní See píše o zvláštních ženách a jejich neobyčejných, exotických a pro mě i tajemných životech. Knihu velmi doporučuji. Skvělé téma, skvěle napsané!
Ne, není to nejlepší detektivka. A ani nejlepší historický román. Ano, bylo to přitažené za vlasy ...Ale téma bylo fascinující, zajímavé. Poslouchala jsem audioknihu načtenou J. Ježkovou a její pojetí možná přispělo nemalou měrou k tomu, že jsem se nemohla od poslechu odpoutat.
Tak tohle bylo výborné! Těšila jsem se na každou další kapitolu. O téhle části Španělských dějin jsem měla jen velmi povrchní znalosti. Krásný zážitek z příběhu, doplnění informací.
Po několika pokusech se začíst jsem to vzdala a poslechla si audioknihu. Skvěle načteno, pro mě přijatelnější, než tištěná kniha. Absurdita knihy bavila a zároveň děsila!
Těžko zařaditelná kniha. Překrásné ilustrace, líbivé citáty, úžasné písmo...ale bohužel asi nejsem úplně ta správná "cílová skupina".
Graficky hezky udělaná knížka pro začínající čtenáře nebo pro společné čtení rodičů a dětí.
poslouchala jsem audioknihu. Hezký zážitek. Ráda jsem si oživila tyhle známé/neznámé příběhy
Poslouchala jsem audioknihu. Byla zpracovaná jako rozhlasová hra a i když skvěle namluvená jednotlivými herci, tak dost zkrácená.
Hezké, jednoduché recepty, které většinou zvládnou i malé děti. Ilustrace mi připomínají ty Medvědy, co se potkali u Kolína :-)
Skvěle napsaná kniha, která mě nadchla. Pustit se do tohoto tématu chtělo nemalou odvahu. Můj osobní dojem při debatách se čtenáři: nejvíce pomlouvají ti, kteří by se v Listopádovém světě měli nejlíp.
V krátkých, stručných větách napsaný hutný příběh, na který asi nikdy nezapomenu. Film jsem neviděla a asi ani nechci vidět.
Zajímavé a originální postřehy z Japonska, navíc plno vtipných a hezkých obrázků. Ale kniha je spíš k prohlédnutí a pro pobavení než k nějakému systematickému vyhledávání informací o Japonsku.
Jednoduchá kresba, úsporný text...a přitom tolik vypovídající. Skvělá kniha k těžkému tématu.
Celkem známý dobrodružný příběh v komiksovém zpracování. Děj má spád, kresba mi připomíná klasické komiksy z ABC. Jo!
Tento skvěle vyprávěný příběh budu muset ještě nějakou dobu vstřebávat. Jsem ráda, že autorka věnuje pozornost málo známým událostem z tohoto razoviteho kraje.