adelazelenkova adelazelenkova komentáře u knih

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Velmi známý a starší příběh, ke kterému jsem se dostala až takto pozdě. Od autorky mám přečtené snad všechny ostatní a kdybych je porovnala, musím říct, že se mi jiná díla od Jojo líbila trochu více.. tento příběh je velmi smutný, ale autorka i přes těžké téma nezapomněla na vtipné pasáže u kterých jsem se velmi nasmála. Z hlavní hrdinky udělala silnou osobu, která nikdy neztrácí optimismus a proto se mi knížka líbila. Mnohem lepší než filmové zpracování.

15.12.2023 4 z 5

Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Krásné letní, oddechové čtení. Romantická kniha, která je přesně určena pro holky :). Oddechovka, která v sobě ukrývá nenáročný příběh, sympatické postavy a prostředí, ve kterém se odehrává. Pokud hledáte něco jednoduššího na letní dny, mohu jen a jen doporučit. Kniha se čte sama, je moc hezky napsaná. Těším se na další díly.

23.08.2023 5 z 5

Lovkyně Lovkyně Kate Quinn

Musím se přidat k pozitivním hodnocením na tuto knihu! Opravdu jedna z nejlepších, která se mi během roku dostala do rukou. I když je kniha vyprávěna třemi postavami, příběh je propojený a neustále přináší nové informace. Kniha mě vtáhla od prvních stránek. Neustále se chcete dozvídat pravdu, jste napnutí co přinese další stránka. Moc se mi líbila romantická vsuvka Jordan. Tu postavu jsem si oblíbila hned na začátku a čím více jsem poznávala další, tím více jsem si příběh oblíbila. Musím ale přiznat, že do poloviny knihy mě moc nebavil příběh Niny, ačkoli byl velmi zajímavý. Raději jsem zůstávala v přítomnosti :). Moc doporučuji těm, kteří chtějí historické téma propojit s milostným příběhem.

27.12.2021 5 z 5

Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Podařený druhý díl! Smrtku jsem přečetla během chvilky, proto jsem byla zvědavá co přinese pokračování. Druhý díl byl pro mě více zajímavější - nové postavy, nové příběhy. Příběh napínavý až do samotného konce. Konec samotný bylo jedno velké “waw”. Určitě ve světě smrtek zůstanu a rozhodně se pustím do posledního dílu.

27.12.2021 5 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Od knihy jsem čekala něco více, i proto, že vyhrála Knihu roku. Knížka se ale čte dobře, rychle. Příběh je zajímavý, určitě ve mně něco zanechal.. Ale musím hodnotit 4*. Během čtení jsem měla v některých kapitolách problém s autorčiným vyjadřováním. Buď autorka popsala událost jednou větou, nebo se na můj vkus pustila až do příliš zdlouhavého popisováni. V nějakých pasážích jsem se i ztrácela. Z postav jsem si nejvíce oblíbila Barku s Julkou. Každopádně si přečtu i další díly.

01.03.2021 4 z 5

Alicina síť Alicina síť Kate Quinn

Další povedený příběh od autorky. Napínavý děj plný zvratů, překvapeni a novych informaci o špionáži během první světové války. Prolínají se zde dva příběhy, které se střetnou téměř na počátku. Více se mi líbil pohled do minulosti, přišel mi více napínavý, zajímavý. Ten aktuální příběh mi leckdy přišel trochu nereálný, nebyly zde ani žádné překážky, zádrhely v dějí. I tak se kniha čte velmi dobře, nutí čtenáře neustále pokračovat v dějí. Více se mi ale líbila kniha Lovkyně od autorky, která mi přišla více propracovaná. I tak ale obě doporučuji.

25.10.2023 4 z 5

Jako hvězdy v temné noci Jako hvězdy v temné noci Jojo Moyes

Tato kniha od Jojo opět nezklamala. Rychlé čtení, hezký příběh, který ve mně něco zanechal. Každopádně jsem od autorky četla lepší díla, proto musím hodnotit 4*. Začátek příběhu byl na mě moc zdlouhavý a trochu i nudný, trvalo mi docela dlouhou dobu než jsem se začetla. Od konce jsem čekala možná trochu více. Ale jak říkám, pěkná čtivá kniha!

16.03.2021 4 z 5

Zrádci Zrádci Jiří Šulc

Moje druhá kniha od Jiřího Šulce. Opět nezklamala. Historická témata mám ráda, hezky se to četlo. Začátek knihy je trochu zamotaný. Je tam hodně postav, než jsem se zorientovala kdo je kdo, uběhlo docela dost stránek. Ale příběh zajímavý, napínavý. Dobře popsaná tehdejší doba.

02.03.2021 5 z 5

Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

Autorka navázala přesně tam, kde skončila. Styl psaní opět velmi čtivý, leckdy napínavý, ale za mě trochu zdlouhavý.. každý díl se odehrává v určitě časovém období, vypráví mnoho příběhu a popisuje krutosti, ale i radosti každé doby. Právě propracovanost postav s dobou se mi na prvních dvou dílech moc líbilo, bohužel v tom třetím jsem se toho nedočkala. Příběh má už pouze dva hlavní hrdiny, jejichž osudy jsou propojené, zažívají podobné věci a z tohoto důvodu by mohla být kniha o mnoho stránek kratší. Nejvíce oceňuji opět autorku za výborné vykreslení doby, bohužel mi zde ale chyběly napinavejsi příběhy postav, které v minulých dílech zdobily celé příběhy. Zde postavy hrály až druhou roli. Třetí díl proto hodnotím jako nejslabší, ale pořád velmi dobře, protože autorka především druhým dílem nastavila laťku hodně vysoko. Celá trilogie je bezesporu jedna z nejvíce povedených a já tímto autorce děkuji.

01.09.2024 4 z 5

Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

Hezké, oddechové a jednoduché čtení. I když je vám úplně jasné od samého začátku jak příběh dopadne, chcete číst dál. Kniha je příjemně napsaná, jako samotné postavy. Od prvních stránek si je zamilujete. Příběh je velmi nenáročný, doporučuji si ho přečíst jako velmi hezkou oddechovku, u které nemusíte vůbec přemýšlet a jen si užíváte prostředí vinice a mnoho vína a šampaňského.

20.04.2024 4 z 5

Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Zajímavý a čtivý poválečný příběh s malým počtem postav. I když je smyšlený, dopodrobna popisuje události, které se po skončení války odehrávaly v pohraničí. Kniha je napsaná jednoduše, rychle se proto čte. Postavy jsou vykreslené sympaticky, stejně tak prostředí. Knihu hodnotím jako velmi povedenou.

07.10.2022 5 z 5

To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Další povedený příběh od Colleen. Kniha je rozdělena na dva příběhy - minulost a současnost. Za mě by mi stačil jen příběh ze současnosti. Ten z minulosti mi přišel takový nudnější, nic moc se tam nedělo. Nějaké popisné pasáže mi přišly až moc, proto jsem i přeskakovala řádky. Každopádně hodnotím knihu velmi pozitivně. Téma je opět silné, stojí za přemýšlení. Jsem ráda že v tomto případě se autorka držela logické roviny a neskončila příběh pohádkově. Hodně mi tato kniha připomíná Odvrácená tvář lásky, která je má nejoblíbenější. Hodnotím 4*.

18.07.2022 4 z 5

To nejlepší z nás To nejlepší z nás Nicholas Sparks

Moje první kniha od autora a musím říct, že úspěšná! Znám film, který patří k mým nejoblíbenějším. Vždy u něho brečím, proto jsem byla zvědavá, zda ve mně vyvolá kniha stejné pocity. A opravdu vyvolala. U poslední stránky jsem slzy již zadržet nedokázala. I když je pro někoho konec až moc “jako z pohádky” a nereálný, mě naprosto dostal. Bylo to dojemné zakončení krásné knihy. Stejně jako film, tak i knihu mohu doporučit na klidné letní čtení. Určitě vás také zasáhne.

17.06.2021 5 z 5

Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

(SPOILER) Další skvělá kniha od Colleen! I když byl začátek trochu pomalejší, i tak mě kniha vtáhla do děje a já musela pořád číst. Příběh je jednoduchý, žádné komplikované zápletky, málo postav, ale i tak mě kniha vůbec nenudila. Obdivuji autorku za další originální téma, které mě naprosto dostalo a celou dobu čtení jsem nad problémem musela přemýšlet. Škoda jen, že Morgan zničila ty dopisy :).

14.04.2021 5 z 5

Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Velice hezký a zajímavý příběh. Na začátku knihy jsem měla co dělat, abych knihu neodložila. Moc mi nevyhovovaly krátké věty, jednoduše psané.. ale začetla jsem se a jsem za to ráda. Kniha se čte opravdu hodně rychle, měla jsem hned přečteno. Nejvíce mě na knize zaujalo pozadí, do kterého je příběh zasazen. Moc se o Frankově diktatuře nemluví, jsem ráda, že alespoň vznikají historické romány. Téma sirotčince mě neskutečně zasáhlo. Je to snad první kniha, kde mě více zaujalo prostředí než hlavní postavy. Ty jsou zde taky hezky vykreslené a jejich celkový příběh je úžasný z toho důvodu, že máme porovnání od lidi z úplně jiných koutů. Kniha vás bude nutit pořád číst, protože všechna tajemství vychází na povrch po kouskách. Také musím pochválit konec. I když někomu připadá “až moc” mně se líbil a jsem ráda, že se autorka pokusila o “wau” efekt, který se ji zde docela povedl. Pokud si chcete rozšířit pohled na historii Španělska, doporučuji si knihu přečíst.

02.04.2021 5 z 5

Devatenáct dopisů Devatenáct dopisů Jodi Perry

Taková klasická romanťárna na letní čtení :). Kdo ovšem není romantik, nemá u téhle knihy šanci. Trochu předvídatelný konec. Ovšem jedna z mála knih, kde mi to nevadilo. Poklidné čtení s hezkým příběhem.

01.03.2021 5 z 5

Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

Bohužel za mě jedna velká nuda. Za celou dobu se prakticky nic nedělo. Zápletka na autorku velmi slabá. Knihu proto řadím mezi ty méně povedené. Colleen má určitě mnohem lepší. Nijak mi nesedla ani postavy, ke konci jsem na jméno Samson byla už alergická. Jediné plus bylo, že autorka má dobrý styl psaní a stránky tak rychle ubíhaly. Doporučuji spíše mladším, nenáročným čtenářům.

19.05.2023 3 z 5

Byla jsem doktorkou v Osvětimi Byla jsem doktorkou v Osvětimi Gisella Perl

Byla jsem doktorkou v Osvětimi je jeden z nejsilnějších příběhů z koncentračního tábora, které jsem měla možnost přečíst. Nejprve bych chtěla vyzdvihnout odvahu autorky, že krátce po válce se odhodlala k sepsání příběhu, nad kterým se budete neustále zamýšlet a říkat si, jak tohle svět mohl dopustit. Její slova dokumentují ženský blok, život v něm a život v místní nemocnici, která byla spojená s doktorem smrti. Každá kapitola v knize vás zasáhne, řádky budete muset číst stále dokola abyste opravdu uvěřili slovům, která tam jsou napsaná. Na knihu budu ještě dlouho vzpomínat, protože na takovéto události se nesmí zapomínat.

19.10.2022 5 z 5

Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Naprosto úžasný první díl! Do knížky jsem se začetla již od prvních stránek. Příběh se četl hrozně rychle, autorčin styl psaní je tak výborný, žádné zbytečné pasáže. Romantická linie byla hezky napsaná, několikrát jsem se zasmála. Dokonce i slza ukápla. Hawke mě naprosto okouzlil, dokonce až tak moc, že jsem byla jeho pravou identitou zaskočena, popravdě jsem to nečekala. Pořád jsem si říkala kdy přijde nějaký zvrat a tohle byl šok :). I Poppy je skvělá, i když chce mít jen svoji pravdu. Těším se na další díl, nejvíce mě mrzí, že zatím nevyšel.

25.02.2022 5 z 5

Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Na tuto sérii jsem se moc těšila. Bohužel mě zklamal hned první díl. Čekala jsem trochu víc. Přijde mi, že děj není v některých částech dotažený do větších podrobností. Autorka se držela hodně při zemi. Každopádně nápad dobrý, jen průměrně zpracovaný.

01.03.2021 3 z 5