Adell-ka Adell-ka komentáře u knih

Studie v růžové Studie v růžové Steven Moffat

Tohle byla dokonalost! Seriál miluju, takže tenhle komiks jsem prostě musela mít. Kniha věrně kopíruje dialogy a obrazy ze seriálu, což ovšem vůbec nevadí. Čtení jsem si užívala každým obrázkem i slovem!

24.09.2019 5 z 5

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

O tragické události potopení lodi Wilhelm Gustloff za 2. světové války jsem toho popravdě mnoho nevěděla. A díky této skvělé knize jsem se dozvěděla něco nového a navíc si užila dojemný, čtivý a taky trochu smutný příběh. Mohu jen doporučit.

20.09.2019 5 z 5

Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Moje první kniha od Colleen Hoover a musím říct, že super! Jen ke konci mi přišlo trochu zbytečně natahované a několikrát omílané rozebírání pocitů hlavních postav, ale děj mě vtáhnul a čtení mě (až na některé ty pasáže zdlouhavého popisu niterných pocitů) hrozně bavilo. A taky oceňuji nápad se soundtrackem ke knize.

14.09.2019 4 z 5

Knihkupec v Kábulu Knihkupec v Kábulu Åsne Seierstad

Skvěle napsaná kniha, která poskytuje náhled do afghánské rodiny a seznamuje čtenáře se zvyky, tradicemi a způsobem života v Afghánistánu. Autorka si mě získala knihou Dvě sestry, která byla naprosto skvělá, a tahle se mi taky moc líbila. Přestože nad mentalitou a jednáním určitých lidí popisovaných v knize zůstává rozum stát, čtení jsem si užila, jelikož mám ráda reportážní literaturu, díky které si rozšířím obzory a dozvím se něco nového. Řekla bych, že reportážní knihy obecně patří k obtížnější četbě, nicméně tato autorka dokáže napsat reportážní knihu tak čtivě, že vás to prostě baví! Takže rozhodne doporučuji.

09.09.2019 5 z 5

Tíha vesmíru Tíha vesmíru Jennifer Niven

Tak tohle bylo velké zklamání :-( Nebavilo mě to a postavy mi přišly divné a neuchopitelné. Tohle mi zkrátka vůbec nesedlo.

02.09.2019 1 z 5

Pozdrav z Itálie Pozdrav z Itálie Jules Wake (p)

Tahle kniha mě nejdřív moc neuchvátila, četla se sice dobře, ale nic extra, říkala jsem si. Ale zhruba od půlky mě to chytlo a nakonec musím říct, že je to opravdu milý příběh a přestože je to taková letní oddechovka, najdete tam i hlubší myšlenky. Příběh je vcelku promyšlený a napsaný čtivě.

29.08.2019 4 z 5

Život ve dvou Život ve dvou Nicholas Sparks

První polovina knihy mi přišla trochu o ničem, bylo to pořád dokola to samé - Vivian je mrcha a Russ jí to baští - nicméně potom se děj konečně trochu rozproudil a v závěru už jsem poznávala Sparkse, tak jak ho mám ráda ❤
Takže za mě super kniha, příjemná oddechovka, ale klidně by mohla být kratší.

23.08.2019 4 z 5

Podivuhodný život osamělého pošťáka Podivuhodný život osamělého pošťáka Denis Thériault

Hezký poetický příběh o lásce, ale víc než samotný děj mě zaujaly haiku. V knize bylo hezky vysvětleno, co to vlastně je a jak se tvoří. Jsou zde nedílnou součástí příběhu a můžu říct, že tyto krátké básničky jsem si díky téhle knize zamilovala, byť se nijak nezajímám o japonskou kulturu ani jazyk a v japonštině haiku zřejmě vyznívají lépe.
Od knihy jsem čekala něco úplně jiného, ale rozhodně nejsem zklamaná!

16.08.2019 4 z 5

Neobvyklý typ Neobvyklý typ Tom Hanks

Od téhle knihy jsem čekala hodně, vzhledem k autorovi, kterého mám moc ráda coby herce. Bohužel některé povídky byly skutečně nudné a o ničem a jiné skončily v okamžiku, kdy už to vypadalo, že se bude dít něco zajímavého. Autor se snažil o rozmanitost postav, prostředí i situací, nicméně ani to nevylepšuje nezáživnost povídek. Škoda.

16.08.2019 2 z 5

Člověk Gabriel Člověk Gabriel Kateřina Dubská

Nádherná, kouzelná, poetická kniha o životě romského muže... Velmi čtivé a řekla bych až magické čtení, které pohladí po duši, dojme i donutí k zamyšlení❤

09.08.2019 5 z 5

Na Chesilské pláži Na Chesilské pláži Ian McEwan

Tuhle knihu jsem četla poměrně dlouho na to, že je tak útlá, ale chvílemi mě to opravdu nebavilo. Při popisu hlavní dějové linky autor zachází do nejintimnějších detailů, což může na někoho působit až nechutně. S tím jsem neměla problém, spíš mě trochu nudily retrospektivní náhledy do rodin a domácího zázemí obou novomanželů. Nicméně námět je zajímavý a přiměje vás k zamyšlení.

01.08.2019 3 z 5

Než jsme byly tvoje Než jsme byly tvoje Lisa Wingate

Naprosto skvělá kniha, napínavá, strhující, smutná i dojemná. Skutečně stojí za přečtení, jen škoda toho množství zbytečných chyb a preklepů.

28.07.2019 5 z 5

Opozdilec Opozdilec Dimitri Verhulst

Tohle bylo zvláštní čtení. Knížka je tenoučká a děj velmi prostý. Námět předstírané demence za účelem zbavit se manželky a následky, které to s sebou nese, je zajímavý, navíc je v knize spousta myšlenek k zamyšlení, k jejichž pochopení mi také dopomohl doslov, nicméně závěr je takový, že mě kniha nijak příliš neuchvátila.

21.07.2019 3 z 5

Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Říká se, že všechno zlé je k něčemu dobré. V této knížce to rozhodně platí!
Alice utrpěla ztrátu paměti a zapomněla velkou část svého života. To ji vede k tomu, že se nestačí divit, co to vlastně byla za člověka a snaží se napravit chyby, které napáchala. Díky ztrátě paměti se mění v lepšího člověka, zatímco se jí vzpomínky pomalu vynořují.
Podle mě je tato kniha opravdu dobrá. Je to příběh, který se může v životě přihodit každému, má to zkrátka hlubší myšlenku a přesto to není náročné čtení, takže můžu jen doporučit!

19.07.2019 5 z 5

V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Stejně jako předchozí kniha této autorky Za zavřenými dveřmi se i tato čte jedním dechem. Obě knihy jsou napsány víceméně stejným jednoduchým stylem a hlavní myšlenka opět nemá příliš hloubku, nicméně mě děj chytil už od první stránky a čtení mě bavilo. Super oddechovka, kterou máte přelouskanou za chvilku.

06.05.2019 4 z 5

Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Chvíli mi trvalo, než jsem se do čtení zabrala a zpočátku mě moc neoslovil imaginární svět, spíš na mě působil rušivě, ale zhruba od čtvrtiny knihy mě příběh pořádně zaujal a musím říct, že autor, který patří mezi mé oblíbené, opět nezklamal. Tenhle příběh je promyšlený, krásný a dojemný.

04.05.2019 4 z 5

Oči zasypané pieskom Oči zasypané pieskom Paweł Smoleński

Tato kniha se mi nečetla lehce. Téma izraelsko-palestinského konfliktu je poměrně komplikované, přesto autor předkládá formou rozhovorů a reportáží obrázek o boji mezi Izraelci a Araby, mnohdy na život a na smrt, mnohdy však také s projevy lidskosti a porozumění. Autor knihu zpracoval opravdu precizně a líbí se mi také jeho nezaujatý pohled.

27.04.2019 5 z 5

Všechno, úplně všechno Všechno, úplně všechno Nicola Yoon

Tohle bylo taaaak krásný! Nebyl to takový ten typicky tuctový slaďák, i když tu jde o lásku dvou mladých lidí. Ale jde tu o mnohem víc. Zápletka se mi moc líbila a konec mě překvapil. Díky krátkým kapitolám a doplňujícím malůvkám se kniha čte jedním dechem. Jsem zvědavá na film! :)

16.04.2019 5 z 5

Na čáře Na čáře Vojtěch Mašek

Komiksy nečtu skoro vůbec, takže pro mě bylo čtení především podle obrázků zajímavé. Protože je v knize textu minimálně, děj plyne rychle. Kniha se mi moc líbila, grafické zpracování je skvělé a samotné téma poválečné Šumavy mě zaujalo. Doporučuji.

14.04.2019 5 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Tohle byla jedna z nejvíc ujetých knih, co jsem kdy četla (spolu s Deníčkem moderního fotra), nicméně mě to neskutečně bavilo, často jsem se smála jako blázen a ačkoli děj byl hodně spletitý, tak byl skvěle promyšlený. Za mě pecka! :)

13.04.2019 5 z 5