adelv komentáře u knih
Díky bohům za Tolkiena, jak otce, tak syna. Húrinovy děti jsou srdceryvná pověst ze Starých časů, člověk stále doufá a doufá v příznivý konec, ale dočká se jen dalších neštěstí. Nicméně je to krásné dílo a zajisté patří mezi nejlepší příběhy Středozemě.
Papírová města mi od Greena přijde asi jako nejpoutavější knížka. I když začátek je trochu nudný a konec takový odfláknutý, část s vodítky, hledáním Margo a cestou po východním pobřeží byla výborně zpracovaná. Přestože je to kniha o teenagerech (pro teenagery?), je tam opět jako v Aljašce a Hvězdách spousta krásných myšlenek.
Výborný pomocník ke studiu architektonické terminologie!
Tak tohle je taková zbytečná knížečka, kterou si člověk prolistuje za 10 minut, zjistí, že tam jsou jen hlášky vytržené z kontextu a ničím neobohacen ji odloží do knihovny. Nápad pěkný, ale takhle to nefunguje. Ty dvě hvězdičky jsou za provedení knížky.
Kdo miluje antiku, mýty a napínavé příběhy jistě bude knihou nadšen jako já! Plus jako bonus se budete chtít stát archeologem (a kdo by taky nechtěl!).
Moje nová bible! Nemám slov, úžasná kniha, geniální spojení tolika příběhů a tolika realit.
Kniha rozhovorů pro obdivovatele Dalího, nahlédnutí do nitra génia.
Dlouho jsem se pídila po této knize a jsem ráda, že jsem ji nakonec sehnala. Výborně napsaný, zajímavý příběh z netradičního prostředí s netypickými hlavními hrdiny.
Asi jsem si tuhle knihu představovala úplně jinak. Ale i tak to bylo příjemné čtení.
Knihy tohoto rázu nebývají mým šálkem čaje, nicméně příběh Hazel a Guse mě ohromil i dojal. Jde na něm znát, že je zaměřený na mladší čtenáře, některé části mi nevyhovovaly, ale i tak se mi četl hezky.
I když mi do Středozemě otevřel dveře Pán Prstenů a byl mou naprostou srdeční záležitostí dlouhé roky, Hobita jsem zaregistrovala až po prvním dílu filmového zpracování, letos koupila knihu a byla naprosto šokovaná sama sebou, že jsem se k němu nedostala dřív. Hobit je povinnost pro každého, naprosto ú c h v a t n ý příběh!
Jáma a kyvadlo a jiné povídky je opravdu pěkná knížka. Ne všechny povídky v knize jsou však skvělé, některé mě vyloženě nudily a jejich dočtení mě obtěžovalo.. :)
Velkolepá trilogie, Společenstvo je sice rozvláčný začátek příběhu, nicméně je to úžasná kniha.
Má nejoblíbenější část Pána Prstenů. Je oproti Společenstvu o něco napínavější, neboť Mordor se blíží a bitvy začínají.. :)
Nejlepší z nejlepších. Kdo by po dočtení nechtěl do Středozemě..!
Dojemný příběh, na který po přečtení nikdo nezapomene.
Nádherná kniha, stejně jako většina Remarquových děl. Od začátku upoutá, na konci dojme.