Adliczka Adliczka komentáře u knih

Na mystickém jezeře Na mystickém jezeře Kristin Hannah

Knihu hodnotím jako oddechovku na letní dny. Četla jsem po Velké Samotě, která pro mě byla top, takže jsem ani nic lepšího nečekala. Jsem vděčný čtenář, ale asi už na mě bylo moc to přeslazené vyjadřování lásky mezi hlavními hrdiny.

11.08.2020 4 z 5

Stehlík Stehlík Donna Tartt

Za mě moc dobrá kniha. Byl to náhodný výběr v knihovně. Jelikož miluju silné knihy, tahle mě upoutala na první pohled :)) Sice jsem některé pasáže vynechala, jelikož byly zdlouhavě popisovány, ale i přesto ji hodnotím jako čtivou a pohlcující. Atmosférou mi to připomělo nějaký amer. film z filmovýho klubu na čt2 :))).

24.11.2018 5 z 5

Kouzelník ze Lhasy Kouzelník ze Lhasy David Michie

Rozhodně doporučuji k přečtení všem, kdo vyhledavá duchovně laděnou literaturu. Je to má první kniha od autora. Pro mě byl děj velmi svižný a děsně napínavý. V příběhu se prolínají 2 časové roviny a závěr každé kapitoly z jistého údobí zahalí autor do velkého napětí. Já tedy byla napnutá jak kšanda. A to co vám kniha dá po duchovní stránce, je rovněž velmi přínosné.

04.03.2017 5 z 5

Na sto kusů Na sto kusů Lucy Dillon

Za me super, krasny pribeh. stridani casovych rovin bylo fajn oziveni. Podobny pribeh jsem nedavno take zazila (az na tu rakovinu), takze to pro me bylo docela zrcadlo.
Kazdopadne doporucuji.

13.07.2015 5 z 5

Jarčina píseň Jarčina píseň Jaromíra Hüttlová

Fajn knizka pro mlady holky...cist to je jako koukat se na film pro pametniky. A to me bavi.

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Dalsi ze knih, ktere jsem odlozila hned na zacatku, protoze me to proste nechytlo.

08.07.2015 1 z 5

Rosemary má děťátko Rosemary má děťátko Ira Levin

Vyborny pribeh, ovsem konec me zklamal.

Skleník Skleník Brian Wilson Aldiss

Neni scifi jako scifi...nekde jsou roboti a rakety, ale sklenik je pro me "organicky a zivocisny". Vyborna cetba.

Robin Robin Zdena Frýbová

Velmi zajimave a vesele cteni pro ty, kdo take maji foxteriera, jak hrubosrsteho, tak hladkeho, jako mam ja. Vyborna knizka!

Tři bratři z Mydlovaru Tři bratři z Mydlovaru Karel Sellner

Tak a tohle je totiž "moje" kniha :))) protože já jsem Roudnická :)) Dlouho se zajímáme o historii našeho rodu a konečně se k nám tahle knížka dostala. Musím říct, že jsem ji přečetla jedním dechem, atmosféra doby by se dala krájet. Je to takov romantická pohádka z doby Ferdinanda a dejme tomu, že tak nějak to s těmi našimi předky bylo :) Díky pane Sellnere za pracování :)

07.07.2022

Porodní bába od řeky Hope Porodní bába od řeky Hope Patricia Harman

Fajn příběh popisující život a "práci" porodní báby v první polovině století. Případů porodů bylo v knize požehnaně, takže úplně nevím, jestli mě to bavilo, ale bylo to zkrátka předmětem příběhu (když je to o porodní bábě, že? :))

11.08.2020 4 z 5

Závist Závist Sandra Brown

Pro me zatim jedina kniha od teto autorky. Vetsina ctenaru pise, ze se da dej predpokladat. Ja mam obcas delsi vedeni, takze me nektere zvraty v deji velmi prekvapily. Jinak super kniha, ccte se velmi dobre a nechtela jsem ji odlozit. A navic je pribeh zasazen do prostredi knizniho nakladatelstvi.

02.09.2016 5 z 5

Betonová zahrada Betonová zahrada Ian McEwan

Tematicky velmi zajimava kniha, tabu temata, super. Je to má první kniha od tohoto autora a rozhodně doporučuji.

09.08.2016 5 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Souhlasim s predchozim komentarem. Je to vtipna oddechovka. V kazde vete je nejaky for, az mi to prijde vlastne moc. Knihu jsem ani nedocetla, protoze me to prestalo bavit. Co se nametu tyce, tak to dle mych pozadavku neni moc promyslene. Dohani se to hromadou vtipnych slovnich obratu, ktere vas po case mohou prestat bavit. A to byl ten duvod, proc jsem knihu odlozila.

21.07.2016 3 z 5

Na konci mlčení Na konci mlčení Charlotte Link

Tak tak, i já jsem knihu četla jedním dechem. Zajimavý, poutavý příběh jedné skupiny lidí, kteří si říkali přátelé. Velmi doporučuji.

23.08.2015 5 z 5

Severozápad Severozápad Zadie Smith

Oproti knize "O krase" taky od stejne autorky me tato kniha zklamala. Nelibil se mi styl, jakym to bylo napsane. Opravdu oproti tamte knize uplne neco jineho.

09.07.2015 1 z 5

Roky šťastia Roky šťastia La Vyrle Spencer

Krasna knizka..cetla jsem v cestine, kde se jmenovala pouze Roky. Teda doufam...:)

Mistr a Markétka Mistr a Markétka Michail Bulgakov

Tak pri cteni teto knihy jsem docela trpela, uz jen proto, ze to bylo povinne. Vazne me to nebavilo.

08.07.2015 1 z 5

Gabra a Málinka: Povedené dcerky Gabra a Málinka: Povedené dcerky Amálie Kutinová

Nejkrasnejsi pribehy meho detstvi. Zhltla jsem vsechny dily. Gabra a Malinka jsou fakt dobra dvojka.

08.07.2015 5 z 5

Medardova kápě aneb Pranostiky očima meteorologa Medardova kápě aneb Pranostiky očima meteorologa Jan Munzar

Krasne stare pranostiky vznikajici mnoho a mnoho let, ktere sbirali generace a generace na zaklade zkusenosti. Jsou prolozeny mnoha zajimavymi poznatky pocasi, prirodnich jevech, o drivejsim hospodareni na poli,...