Adris komentáře u knih
Pěkně a nápaditě vypracovaný román. Není prvoplánově erotický. Moc se mi líbil nápad při setkání hrdinů a jejich první krůčky. Zaskočil mě nečekaný objev na konci knihy, ale je škoda, že autorky nezasely pár semínek náznaků už od počátku knihy, aby čtenář měl určitá podezření. Je to pak napínavější.
Výhrady mám k pár monologům, které byly až moc neuvěřitelné (takhle mluvit muže nikdy neuslyšíte) a také k nedostatečnému rozvedení určitých podnětných situací. Děj je v podstatě jen v kanclu (stejně jako Alfa samec).
Jsem ráda, že jsem ji po X týdnech dočetla. Neseděl mi styl, postavy ani... nic. Spousta vnitrniho monologu.
Jedna z těch lepších erotických knih. Četla se sama, a i kamarádce se moc líbila:)
Úžasná, thrillerová kniha o domácím násilí a sebeprosazení. Rozhodně pro fanoušky Sedmilhářek.
Je to víc než jen eroťárna. Ke konci je to opravdu napínavé a také zde není jednoduchá zápletka. Jedna z TOP v tomto žánru!
Do 170 strany nic moc. Příběh mi přišlel jak podivná parodie na Harryho Pottera. Navíc tam Simon pořád vzpomínal v závorkách a hledal Baze. Myslela jsem si, že knihu odložím. Ovšem vytrvala jsem a po nástupu Baze na scénu se mi příběh četl lépe. I tak byl ale dosti předvídatelný. Konečná scéna s Mágem nedotažená. Bylo to příjemné čtení, líbila se mi gay tematika a nechyběla tomu čtivost. Ale žádná velká sláva.
Je opravdu úžasná, přečetla jsem ji na jeden zátah. Fakt povedená young adult. Recenze na mém blogu.
Hořkosladká láska dvou lidí, kteří se už nemohou lišit více. Eleanor je prostorově výraznější a s hippiesáckým stylem oblečení z rozvrácené rodiny, kde je otec alkoholik a násilník, žije v jednou pokoji se čtyřmi dalšími sourozenci a jejich koupelna nemá dveře. Park je americko-korejský kluk, z velmi spořádané a milující se rodiny. Tyto dva spojí velká teenagerská láska, kde Park s ní chce zůstat už napořád a vzít si ji (jako to udělali předtím jeho rodiče) ale ona svět vidí reálněji. Nečekejte happy end jako u klasické romanťárny ale osvěžující a zároveň bolavou četbu, stylisticky srovnatelnou s Hvězdy nám nepřály
Moc se mi to líbí, super nápad. Děti se musí dozvědět, jak to v životě je. Toto je šetrný způsob pro homosexuální páry.
Můj nejoblíbenější, i co se filmu týče. Navíc je tam hodně podrobností, co ve filmu nejsou! Stojí za přečtení:)
Ani Číslu 20, stejně, jako Kopírákovi, se nevyhla romantická linka, za což jsem ráda. Je to zajímavě kontrastní, autorka je totiž pověstná svou brutalitou v knihách. Jsem ráda, že nechává zemřít i klaďase, dodává to nádech opravdovosti.
Opět jsem uhádla viníka a opět autorce vyčtu překombinovanost:). Asi je to ale její styl. Přesto klidně doporučuji, na poslech super, trocha romantiky, klasicky americký závěr.
V psychiatrické léčebně někdo násilně vyjme císařským řezem dítě ze zdravotní sestry Tary. Inkognito do léčebny nastoupí dva policejní spolupracovníci - Connie a Bard. Mají za úkol zhodnotit místní pacienty (sériové vrahy) a personál a zjistit, kdo z nich byl takového činu schopen. Doktorka Connie postupně skrze fingované terapie naslouchá příběhům sériových vrahů a mapuje, kdo z nich se na činu mohl podílet. Jenže mají v tom prsty pouze pacienti?
Za mě velice napínavá audiokniha, baví mě lékařská prostředí i sériový vrazi. Kniha se dá číst / poslouchat samostatně, minulost Connie je zde popisována, takže neunikají souvislosti.
Co bych vytkla, je možná trošičku moc "americký" konec. A také bych více uvítala, když je v hlavní roli žena, aby audioknihy namluvila žena. Poslouchat násilně pisklavý mužský hlas, aby vystihl ženu, je zvláštní :D.
Moc nevím, k čemu byl vlastně v příběhu platný policista Bard...
Knihu jsem se pokoušela 2x přečíst, ale až audiokniha mě dokázala pohltit.
Manželský pár se přestěhuje na venkov, kde si pronajme pozemek u mokřadů, kde kdysi dávno popravili místní "čarodějnici". Helen je fascinována vším z minulosti, proto se rozhodne dát dohromady informace o životě dotyčné. Narazí na různé místní tragédie, které jakoby se pojí s rodinou čarodějnice. Jako zajímavé artefakty si nechá do nového domu nainstalovat části materiálu z míst neštěstí (např. trám ze stromu, na němž byla čarodějnice oběšena). A nevědomky tak staví ve svém domě bránu do jiného světa.
Kniha je i lehce detektivní a thrillerová. Bude bavit i čtenáře napínavých knih. Za mě zase paráda v podání paní Ježkové. Poslouchalo se to samo. Stejně jako Zimní lidé!
Dnes jsem celý den četla příběh Avina bratra Joshe a kamarádky Jules. Josh a Jules se nenávidí, ale postupně se dokáží spřátelit (dejme tomu), protože spolu začnou pracovat. Postupně se jejich vztah rozvíjí ve stylu (nepřekvapivě) hato to love, což je vždycky mega zábavné.
Líbil se mi citát z knihy: ,,Opakem lásky není nenávist, ale lhostejnost. Láska a nenávist hoří stejně vášnivým plamenem." (Parafráze ode mě:)).
Řekla bych, že polovina knihy mě bavila, byla čtivá, na poměry této série jednoduchá, žádný komplikovaný mafiánský pletichy na pozadí, i když nějaké to tajemství z minulosti tam je, aby to mělo i napětí, ale není to stejně propracované, jako v 1. dílu.
Líbilo se mi, že dostal prostor i vývoj vztahu mezi Joshem a Alexem, Alexem a Avou a objeví se i Bridget s Rhysem.
A Christian pozná Stellu (už se mega těším na 4. díl! Vypadá to na zápletku se stalkerem ).
Bohužel je Josh něčím, jak by to řekla... Red flag? Toxic? Jop. Erotika ve stylu "skoro znásilnění" a ještě pak ve scéně, kdy to bylo použito jako krutá pomsta, tak to fakt není můj šálek čaje.
Josh je hodně agresivní typ, tak trochu mě občas napadlo "slizoun". Udělal něco, co vzhledem k Julesiné minulosti nechápu, že autorka dovolila. A pak dolézal jak ten stalker/slizoun. Fakt sobeček, sebestřednej. Takže jsem na rozpacích, jak to hodnotit. Bavilo mě to moc.. Jen ten Josh je pro mě "fuj".
Kniha, která je hlavně v podobě útržků audioknihy často propíraná na Tiktoku a Reels - každý booktober si jistě vybaví některé z hlášek Rhyse, jako "You're mine" , " Umím zabíjet na 79 způsobů" nebo tak:). Okolo této knihy byl a je prostě velký hype a celkově je tato série velmi oblíbená. Nicméně, já tento díl četla asi na pětkrát. Nějak mě nevtáhla - anebo vtáhla, ale vždy jen kouskem a pak mě to zase nezajímalo. Chtěla jsem ji však dočíst, protože hodlám v sérii pokračovat. Něco na ní prostě je. Tento díl nebyl napínavý, jako první, žádné mafiánské pomsty, je to víc hrané na romantiku. A za mě je tam teda brutálnější erotická linka, hlavně nakonci. Snad str. 329, jestli se mi to vypálilo do sítnice dobře:D. Asi nesmazatelně. Pokud máte rádi Deník princezny a představujete si, jaká by byla její "nasty" verze, tady ji máte.
Sedmý díl se mi zdál kratší, než ostatní. A také mě nějak moc nepřitáhl zápletkou. Buď už jsem "předetektivkovaná" nebo to byl opravdu slabší díl. Každopádně mě to "nenutilo" poslouchat každou volnou chvíli a až do noci, abych věděla, jak to dopadne.
Viděla jsem, že má Josie zatím 15 dílů v Americe, tak uvidíme, co přinesou ty další.
Teď čtu Děsy Leigh, a to je teda zatím nuda. Naopak tato kniha mě bavila víc. A přitom je to taky "jeden na jednoho". Ovšem Guy je odříznutý na mýtince v lese, kdežto Leigh je uprostřed ulice. Takže příběh s Guyem působí intimněji a strašidelněji. Navíc se jedná o cca 200 stran a to ůplně stačí. Za mě - doporučuji.
1. část mě bavila a byla zajímavá. 2. část jsem nedočetla, nemusela být. V originále jsou to 2 knihy, rozdelené. Mně stačila jedna, tak snad to není podvádění, když si dám, že jsem ji četla :D. Tak trochu dilema.