Afilada komentáře u knih
Jedna z nejlepších knih od Viewegha. Je vidět, že autor životu rozumí a umí to kvalitní formou předat.
Křehká poezie něžné lásky na pozadí strašného válečného konfliktu
Nudný až únavný příběh bez napětí, bez gradace, bez katarze. Skvělý marketing ale udělal z této knihy "hit". Ani film nebyl lepší.
Nejde o erotickou knihu. Zcela věcně uvádí historický vývoj zobrazování pohlavnosti.
Kdysi nedosažitelná kniha, nyní (v dobrém slova smyslu) plážové čtení.
Milo Manara nádherně kreslí, takže za to plný počet bodů. Z hlediska erotiky poměrně cudné dílo, vhodné i pro mládež s dosud nepříliš rozvinutou sexualitou.
Serpieri umí úžasně malovat, příběh je (zdánlivě) druhotný, znepokojivé potěšení pro oko i duši.
Kniha není vhodná pro prudérní čtenáře. Je fajn, že se již nejedná o (u nás) zakázanou literaturu. Jedna z biblí moderní erotické literatury.
Tohle není erotická literatura, tohle je příručka na sex.
Milo Manara umí kreslit, dávám mu všechny hvězdy. Příběh je trochu "na jedno brdo", ale to vlastně vůbec nevadí.
Nádherný jazyk, přiblížení drsného života v čarokrásné Zakarpatské Ukrajině cca před sto lety. Podmanivý dramatický příběh dobra a zla, pravdy a lásky. Není však pravdivý. Nikola byl ve skutečnosti bandita, násilník a vrah, nicméně Olbracht jako správný zakládající člen strany (komunista 1921-1929) jeho příběh po bolševicku převrátil zcela na ruby, takže vznikla další národní legenda.
Také je třeba uvést, že v letech 1945-1949 působil Olbracht jako cenzor, který vyřazoval z knihoven "závadné" knihy.
Nicméně literát to byl dobrý a tato kniha a příběh patří do naší národní pokladnice.
Z knihy mám husí kůži, aktuální temná situace ve Venezuele překonává i ty nejstrašnější obavy. Je zřejmé, že ani bolševizmus 21. století nefunguje. Rozpad hodnot, boj všech proti všem, státní teror. Příběh je přitom vyprávěn křehkou, fyzicky slabou ženou (38). Lze doporučit všem, kteří ještě blouzní o "spravedlivé" společnosti "socialistického" typu Venezuela/Kuba a zároveň ze všeho viní Unii Ameriky.
Objevná kniha, je dobré se opakovaně utvrdit v tom, jak fungoval sovětský model.
Člověk by to mohl pod vlivem aktuálních kremelských dezinformací třeba i zapomenout.
Klasika, i za války lidé milují, či mají milostné problémy. A ti zdánlivě nejslabší se nakonec ukážou jako nejsilnější.
Ani poutavé, ani erotické, nuda je slabé slovo, autorka neumí psát !