Ailee komentáře u knih
Rychlé, svižné a od začátku se pořád něco děje. A ten konec! I když už jsem mimo cílovku, tak jsem z něho byla naměkko. :-)
Druhý díl mě asi bavil o něco méně než první, ale to mohlo být tím, že v knize je spousta odkazů na děj z prvního dílu, který jsem si bohužel už tolik nevybavila. Doporučuji číst oba díly najednou. Každopádně ten sladký epilog mě prostě přesvědčil, že MUSÍM dát čtyři hvězdičky. Jediná škoda, že Nix trochu ztratila ze své osobnosti. Zdála se mi v tomto díle taková... uťápnutější.
Krátký a příběh jednoho muže s toulavým srdce, který se nečekaně zamiluje, jen aby svou lásku zase ztratil. Zajímavé, přímé a s hlubokým podtextem. Na to, že klasiku moc nemusím, to šlo.
Další skvělý díl, i když mi přišlo, že se trochu vlekl, a ten konec taky mohl být napínavější. A celkově... občas jako kdyby si postavy svými slovy i činy odporovaly, i když ne nijak závažně. Ale vzhledem k tomu, jak to skončilo, jsem velice zvědavá na pokračování. A dám se do něho hned!
Nebylo to špatné, ale kromě první části, Poutníka, ani nijak záživné. Nejedná se čistě o "povídky". Vlastně to je Eragonův příběh, jen... jinak. První, Poutník, je vize zprostředkovaná Eldúnarí draků. Druhý, Čarodějnice, je návštěva jisté osoby přímo u Eragona v novém dračím doupěti, a třetí, Červ, je legenada, kterou Eragonovi vypráví Urgalové. Zatímco Poutník je napínavý a poukazuje na možnost dalšího příběhu, zbylé mi přišly skoro zbytečné a o ničem. Ale za přečtení ta jednohubka stála.
Nebylo to ono. Asi mi nesedlo to střídání mezi Adamem a Mercy. Ubylo zábavy a Mercyiných hlášek, i když se to Adamova skupinka snažila dohnat. Zbytečně zamotané, zbytečně ukecané.
Kouzle první lásky s hořkosladkou příchutí. Je to tak kraťoučké, že se do toho člověk nemůže hlouběji ponořit, ale i tak ho to donutí k zamyšlení. A to já na klasiku moc nejsem.
Po prvním čtení jsem hodnotila za tři, dnes, když jsem si dala repete, protože chci v sérii konečně pokračovat, zvyšuji na čtyři hvězdičky. Jako dějová linka, to, co tam mělo být napínavé a vážně, za moc nestálo. Ale ten zbytek, jak se Merit seznamovala se světem upírů, a jak se do něho zaplétala, to už bylo zajímavější. Takový... prolog. Prolog k dalším dílům. Věřím, že se mám na co těšit.
Tak tohle mě zklamalo. Ne, že by kniha byla špatná. Bylo vlastně celkem dobrá, ale absolutně nevyužila svůj potenciál! Takových případů, které mohly být zajímavé, napínavé a dramatické, ale nikdy z toho nic nebylo. Jako kdyby se autorka snažila příběh odbýt, aby se s ním už nemusela zabývat. Což je strašná škoda, protože Ahsoka je oficiálně moje nej postava z celého SW universa.
Začátek byl dost zdlouhavý a podivný, takže jsem knihu skoro odložila, ale naštěstí jsem vytrvala dost dlouho, i když jsem si na něco zajímavějšího musela počkat skoro půl knihy. Byl to takový dlooooouhý prolog. Ale pak se to rozjelo a do dalších dílů to slibuje mnohem větší zábavu. Nakonec za čtyři, i když jsem přemýšlela nad trojkou za tu nudu na začátku.
Přečteno jako audiokniha.
Nevím, jestli je to tím, že to poslouchám a nečtu, ale prostě mě to zatím skutečně nikterak zvlášť nezaujalo. Co se vlastně v tomhle díle stalo? Dávám tři, protože si myslím, že jsem chvílemi nedávala moc pozor, takže mi mohlo něco zajímavého uniknout. Ale asi to není něco, k čemu bych se chtěla někdy znovu vrátit.
Já vám nevím, skoro nic se v celé knize nestalo, nikam dál jsme se skoro neposunuli. Nebylo to špatné, ale nechytlo mě to tak, že bych se od toho nedokázala odtrhnout.
Takový... prázdný díl. Ale přesto se to četlo straně rychle a hrozně jsem se nasmála. Konec opět hop hop a je hotovo, ale prostě se mi to líbí. Mercy je postava, která by vás bavila, i kdyby psala kuchařku!
Knihy byly přeci jen trochu dlouhé, kvůli čemuž se děj začínal už trošku vléci. Přeci jen všechno kouzelné a tajemné, celý ten svět už mi byl známý. A když přišla ta hlavní chvíle, na kterou jsem čtyři díly čekala, nevěřila jsem, že již je to ono. Bylo ještě tolik stránek do konce! A tak mi to málem uteklo. A pak? Spousta a spousta stránek melancholie, kterou jsem se nechtěla prokousat, protože jsem věděla, že pak už bude skutečně konec. No... že bych rovnou začala od začátku? :-)
Nečekala jsem, že mě to bude až tak bavit. Kniha je dost na hranici toho, co obvykle čtu. Ne že by mě až tak zaujal děj, ten byl jednoduchý a přímočarý, ale samotný styl vyprávění, to bylo chytlavé.
Kdybych byla dítě, jistě by mě příběh fascinoval. Jako malá jsem kreslenou filmovou Alenku viděla snad tisíckrát! Ale nyní je to jen podivný příběh, jehož význam mi uniká. Jsem tím možná za knižního barbara, ale kniha je skutečně pro drobata, kterým jistě učaruje.
Slabší než předchozí díl a konec tak zvláštně vyšuměl, ale ono je vždycky těžké napsat něco, co předchází již napsanému ději. Autor má omezený manévrovací prostor. Možná škoda, že samotný závěr, který se týká už i Willa, byl jen popsán Haltem, že to nebylo rozvedeno víc v ději.
Příběh byl pěkný, ne moc originální, ale zajímavý. Avšak kniha mě nijak nechytla tak, abych neměla tendenci se k ní pořád vracet. Ráda jsem si to přečetla, ale podruhé už nemusím.
Smála jsem se a brečela a na to, že je kniha absolutně mimo můj žánr, jsem si ji neuvěřitelně užila. To, jak hlavní postavy přijímají svět, zatímco jsou ze všech stran prázdně litovány...
Ač mě poslední z povídek hodně zaujala, nedokázala mě přesvědčit, abych na hvězdičkách přidala. Ano, je to dobré, ale asi mi nesedl ten styl. Uvidíme, jak se mi budou líbit romány, místo povídek.