Ailee Ailee komentáře u knih

Draugova oběť Draugova oběť Åsa Larsson

Závěr mě trochu obměkčil, takže nakonec dávám čtyři hvězdičky. Ne, že by příběh byl špatný, naopak, ale od nějakého čtvrtého dílu mi značná část postav začala neskutečně lézt na nervy. Nejvíc asi nafoukaná Iris. A hlavní záporáci byli značně natvrdlí. Znovu bych se ke knize asi nevracela, ale je pravda, že já už jsem dalece mimo cílovou skupinu, takže ji musím tak i brát. Pro děcka určitě super.

27.05.2019 4 z 5

Ledová země Ledová země John Flanagan

Takový vycpávkový díl s uměle doplněnou akcí s černým rytířem jen proto, aby se něco dělo. Nebylo to moc šikovné. Ale kniha je kraťoučká, takže to rychle uteklo a další díly budou určitě opět lepší. :-)

25.05.2019 4 z 5

Trnitá řeč Trnitá řeč Leigh Bardugo

Klasické pohádky tak trochu jinak! Převyprávění několika pohádek do světa, kterého známe z Šesti vran nebo Griši. Některé jsou zajímavější, některé méně, ale rozhodně je plusem, že si tyto podivné pohádky můžete přečíst, aniž byste k tomu nutně museli číst předešlé série.

07.05.2019 4 z 5

Zkouška Zkouška Joelle Charbonneau

Rozhodně zajímavý první díl s koncem, který nutí sáhnout po dalším díle. Samotné testování bylo dost surové a pořád si neodkážu představit, že by tohle někdo dovolil, ale kdo ví, jak bychom se chovali po takové válce, jaká se na Zemi odehrála v Ciině světě.

04.05.2019 4 z 5

Zmizení Sáry Lindertové Zmizení Sáry Lindertové Kateřina Šardická

Ne úplně můj šálek, ale bylo to dobré. Hodně tajemné.

03.05.2019 4 z 5

Eldest Eldest Christopher Paolini

Skvělé pokračování skvělé série. Celý Odkaz je prostě srdcovka a dodnes se stydím, že jsem to vlastně ještě ani nedočetla! Paoliniho styl psaní je barvitý a svižný a sám autor je velmi sympatický člověk. Škoda, že toho od něho nevyšlo víc.

17.04.2019 5 z 5

Karmínové pouto Karmínové pouto Rosamund Hodge

První dvě třetiny se jednalo a zajímavý příběh, ale v té poslední se "zajímavé" změnilo v "divné", stejně jako u Kruté krásy. Ty konce jsou na mě možná zvláštní a jiné prostě moc. Nemluvě o neustálém opakovaní faktů, které nám autorka už jednou, dvakrát, třikrát, čtyřikrát atd. řekla.

01.04.2019 3 z 5

S vědomím konce S vědomím konce Molly Crow (p)

Svižné, jednoduchá dějová linka a vtipné. Možná místy trochu křečovitě, ale i tak to byla příjemná jednohubka. Knížka sice vypadá útle, ale stránek se tam vměstnalo dost! :-)

26.03.2019 4 z 5

Turnaj na Gorlanu Turnaj na Gorlanu John Flanagan

Kdo má rád Hraničářova učně, nesmí tohle vynechat. Asi to není lepší než sám HU, ale je to dobré. A možná bych dokonce doporučovala to číst až PO učni, protože pak sice člověk přijde o pár překvapení, zato se ale víc nasměje. Závěr slabší, jak samotný střed knihy, ale vzhledem k tomu, že musí sedět na následující události, to ujde.

20.03.2019 4 z 5

Elementum Elementum Jiří Dittrich

Na mě moc pomalé. Mělo to své kouzlo a zajímavý nápad, ale mám raději rychle ubíhající příběhy.

10.03.2019 3 z 5

Eragon Eragon Christopher Paolini

Kdysi dávno jsem Eragona četla na střední, ještě v době, kdy měl mít pouze tři díly. Kvůli času jsem však skončila sérii někde v první třetině Brisingra a dlouhé roky se k ní nedostala. Teď jsem se konečně odhodlala a začala číst znova. A opět jsem byla stejně neuvěřitelně unešená. Eragonův příběh mě chytl za srdce a nepustil. Ne nadarmo jsou draci moji nejoblíbenější magičtí tvorové. Prostě srdcovka s bohatým dějem, světem a postavami, které si zamilujete.

23.02.2019 5 z 5

Mé jméno je Nikdo Mé jméno je Nikdo Kristen Orlando

Jednoduchá dějová linka a rychle odsypávající celkem uvěřitelný děj. Žádné velké překvapení ani nečekané zvraty, vlastně je kniha dost předvídatelná. To co se stalo na konci mě zaskočilo, happy end jen napůl, ale protože děj utekl tak strašně rychle, asi jsem se neodkázala do knihy dostatečně vžít, aby vyvolal ty správné emoce.

14.02.2019 3 z 5

Magie v utajení Magie v utajení Ellie Boswell (p)

Když to budu posuzovat podle toho, pro kterou věkovou skupinu je to určeno, tak byla kniha skvělá. Ale protože já už jsem jí značně odrostla a ani jsem na až takovou oddechovku neměla moc náladu, tak pouze za tři.

12.02.2019 3 z 5

Spřeženci noci Spřeženci noci Darren Shan (p)

Trošku zdlouhavé, ale dobré. Pro někoho, kdo to ještě nečetl určitě spousta překvapení. I pro mě! pár věcí jsem zapomněla:-D

08.02.2019 4 z 5

Pád do temnot Pád do temnot Vilma Kadlečková

To co mě na prvních dílech tak fascinovalo, zde už začíná být otravné. příliš mnoho otázek, žádné odpovědi, nikdy si nemůžete být jistí, kdo kope za jaký tým a co ve skutečnosti doopravdy chce! :-/ Tím se stalo, že kniha mě v polovině přestala bavit a dlouho trvalo, než mě zase chytla. I ty postavy... jakoby šly jednu dobu sami proti sobě. Nevím, nechávám mysl otevřenou a nedělám závěry. Ale jestli budu muset čekat až do posledního dílu, který dokonce ještě ani nevyšel, abych se aspoň něco dozvěděla... to to snad vzdám před koncem!

30.01.2019 4 z 5

Dlouhý sprint s ozvěnou Dlouhý sprint s ozvěnou Miroslav Žamboch

Tuto knihu jsem si koupila, protože jsem chtěla zkusit něco jiného a českého. Bohužel hned doma mě naštval fakt, že třetinu knihy zabírá JEN bibliografie autora. Prosím? TŘETINU?!
Druhý fakt, který jsem z anotace na přebalu knihy nepoznala, je ten, že se jedná o novelu Dlouhý sprint A povídku Ozvěna. V tu chvíli jsem knihu odložila s tím, že ji prodám, aniž bych ji četla.
Nakonec se mi jí zželelo a přečetla jsem alespoň novelu Dlouhý sprint. Líbil se mi svět, do něho byl děj zasazen. Líbila se mi i hlavní postava, ale co ten uspěchaný, až na kost oškubaný děj? Takové škody!

30.01.2019 3 z 5

Lovci z přítmí Lovci z přítmí Darren O'Shaughnessy

Jeden z těch až ne tolik zajímavých. Dlouho se nic neděje, pak je tam jedna kraťoučká napínavější vsuvka, aby se neřeklo, a pak rychlý akční konec. Ale možná až moc rychlý. Takový odbitý na to, co vlastně pro celý příběh znamená!

27.01.2019 3 z 5

Máj Máj Karel Hynek Mácha

Má to své kouzlo, to se musí nechat.

24.01.2019 4 z 5

Smečka ze čtvrtého pokoje Smečka ze čtvrtého pokoje Mariam Petrosjanová (p)

Podivná kniha se spostou podivných postav. Nevím, jak to popsat. Čímsi ta kniha byla ohromně uhrančivá a fascinující. Na druhou stranu... o co tam vlastně slo? Spousta postav, jejichž účel se v ne/ději úplně ztrácel. Dějová linka, která prakticky neexistovala. Ale zas trn jazyk? Ty popisy a dech života toho podivného domu? To bylo blaho. Na tuhle knihu musí být člověk naladěn, aby si ji užil. Já v sérii však asi pokračovat nebudu.

20.01.2019 3 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Bajky byly povedené a skutečně pěkné, takové milé pohádky pro děti s odkazem na svět Harry Pottera. Už méně mě bavily poznámky k jednotlivým bajkám. škoda, že je těch bajek jen pár.

16.01.2019 4 z 5