Aivinka Aivinka komentáře u knih

Boží hrob Boží hrob Jay Kristoff

Druhý díl byl snad ještě lepší než ten první. Jay Kristoff se umí rozepsat, má dokonalé postavy a pečlivě promyšlený svět, který vás pohltí už od první stránky. Mia je sympatická postava, které odpustíte klidně i pár vražd.

21.09.2020 5 z 5

Bez srdce Bez srdce Marissa Meyer

Bylo opravdu zajímavé sledovat život mladé Srdcové královny. Marissa si opravdu umí vyhrát s detaily, to už potvrdily Měsíční kroniky. Potěšilo mě, že se i nadále věnuje pohádkové tématice trochu jinak. U konce jsem si dokonce i poplakala, takže za mě opravdu krásné čtení na chladné večery.

21.09.2020 4 z 5

Mé jméno je Nikdo Mé jméno je Nikdo Kristen Orlando

Čekala jsem víc, mnohem víc a moje očekávání tuhle knihu nejspíš zabilo... Nebylo to úplně špatné, jen mi tam chyběla ta akce. Sakra, je to o špionech, tohle mi ale přišlo, jako 300 stran probírání nanic života hlavní postavy.

07.09.2020 3 z 5

Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Čekala jsem víc, mnohem víc. Příběh byl jako vystřižený z podprůměrného romantického filmu, který dávají na Barandově a k tomu nebyl ani patřičně rozepsaný (což nevím jestli nebylo spíš štěstí, protože se obávám, že kdyby byla kniha rozepsána zdlouhavěji, odložila bych ji).
Jméno knihy a obálka naláká, ale příběh zklame. Nemůžu říct, že bych u knihy vyloženě trpěla, není to můj šálek kávy, ale dalo se to vypít. Na volné nedělní večery jako oddychová četba určitě splní svůj účel.

28.08.2020 1 z 5

Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Ze začátku jsem si příběh užívala, ale když odešel výcvik, začala jsem se pekelně nudit... Kniha není napsaná špatně, právě naopak, asi jen nejsem cílovka.

23.08.2020 3 z 5

Kocour Bob a jeho životní moudrost Kocour Bob a jeho životní moudrost James Bowen

U některých pasáží mi tekly slzy a to doslova. S kocourem Bobem jsem prakticky vyrůstala a moc mě potěšily tyhle drobné střípky z jeho života. Hezké odpočinkové čtení k páteční kávě.

22.08.2020 5 z 5

Výhled na hvězdy Výhled na hvězdy Brandon Sanderson

Druhý díl byl stejné úžasný jako ten první. Musím říct, že autor si dokáže opravdu vyhrát s detaily příběhu.

28.07.2020 5 z 5

Chlapec v bílé místnosti Chlapec v bílé místnosti Karl Olsberg (p)

Od příběhu jsem čekala něco úplně jiného. Chvílemi mě štval Manuelův postoj ke všemu. Věřím, že kdyby někdo přišel o paměť, chtěl by se o svém životě dozvědět všechno, ale nemyslím si, že by patnáctiletý kluk odmítl možnost žít ve fantasy světě, který podle všeho miluje.

19.07.2020 4 z 5

Zkáza a naděje Zkáza a naděje Leigh Bardugo

Úžasné zakončení. Jedna z mála knih, kdy jsem si oblíbila záporáka. Jsem dokonce spokojená i s koncem.

09.07.2020 5 z 5

Nový čas Nový čas Ida Jessen

Krásný příběh, něco úplně jiného. Do jisté míry poučný a srdcervoucí, ale trvalo mi trochu déle, než jsem se v příběhu zorientovala.

06.07.2020 4 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Z prvního dílu mám lehce smíšené pocity. Vůbec to nebyla špatná detektivka, právě naopak. Bála jsem se, že mi bude chybět pohled vraha nebo oběti, které by doplnilo napětí, nakonec ho však vůbec nebylo zapotřebí. Jediné, co mi v knize chybělo a co já osobně vyžaduji, je příběh vyšetřovatele. Pokud si nezamiluji detektiva, je všechno straceno. Joona je dobrá postava, jen bych ocenila, kdyby jsme se s ní trochu více seznámili.

02.07.2020 4 z 5

Mapa dní Mapa dní Ransom Riggs

Co k tomu mám říct? No prostě wow! Další senzační díl plný napětí a ten konec? Nemůžu se dočkat dalšího dílu, autor zřejmě rozjíždí novou stránku podivnosti a rozšiřuje tak svůj geniální svět.

02.07.2020 5 z 5

Na kraj světa Na kraj světa Theo Addair (p)

Nebyla to úplně klasická fantasy, ano ta cesta a vůbec dostat se k jádru věci, to bylo zdlouhavé a místy moc nezáživné, ale i tak si myslím, že má kniha potenciál. Hlavné závěr knihy jsem hltala až do posledního písmena.
Theo Addair je úžasný spisovatel. Ráda si přečtu i druhý díl.

30.05.2020 4 z 5

Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Musím říct, že jsem se toho ze začátku bála, ale pak mě to neskutečně pohltilo. Moc povedený díl, rozuzlení jsem sice trochu čekala, ale i tak mě dokázalo překvapit.

30.05.2020 5 z 5

Koruna času Koruna času Natalja Ščerba

Začátek byl opravdu trochu slabší, ale i tak se jedná o krásné zakončení celé série.

16.05.2020 4 z 5

Květy slunce Květy slunce Rupi Kaur

Přišla mi lepší než mléko a med, některé myšlenky jsou opravdu krásné a stojí za to se nad nimi zamyslet, některé jsou tlačené na sílu a hrané na city, což knížku dost sráží.

13.05.2020 3 z 5

Časogram Časogram Natalja Ščerba

Nevěřila jsem, že by tohle mohl být nejlepší díl série, ale už od poloviny knihy jsem pochopila, proč tomu tak je. Moc povedený díl plný zvratů a napětí.

10.04.2020 5 z 5

Jonathan Strange & pan Norrell Jonathan Strange & pan Norrell Susanna Clarke

Nádherná kniha. Úplně jiný styl fantasy, než ten na který jsem zvyklá a přesto povědomý. Musím říct že jsem si užila každou stránku, každý příběh jednotlivé postavy. Jediné, co bych knize vytkla, je dost zmatený konec. Ani teď nedokážu říct, jestli kniha skončila dobře nebo špatně a co se vlastně stalo. Ani to mi ale nezabrání dát plný počet hvězdiček. Mistrovské dílo.

04.04.2020 5 z 5

Slza Slza Lauren Kate

Od knihy jsem moc neočekávala a dost mile mě překvapila. Bohužel se obávám, že za pár týdnů si z knihy nebudu pamatovat nic. Pobaví, ale neohromí.

25.03.2020 4 z 5

Moriarty Moriarty Anthony Horowitz

Úžasné. Nemám slov prostě dokonalé! Nechápu proč to má tak malé hodnocení. Příběh he svižný a krásně psaný, postavy jsou silné a uvěřitelné a vyvrcholení je geniální.

19.03.2020 5 z 5