akinomV komentáře u knih
Tak tohle čtení jsem si užila. Hodně mi to připomínalo Twillight ságu jen v dospělejším provedení, Na to, že je to docela bichle jsem ji četla rychle a vůbec jsem se nenudila, takže pokud nečekáte nějakou intelektuální bombu, ale příjemnou oddechovku, tak do toho :-)
Zajímavá knížka, ale nic vyloženě objevného - ale asi je to tím, že jsem se o tomto tématu zajímala i jinde. Kniha je psaná čtivě, některé pasáže jsou spíš úsměvné (povídat si a zdravit své věci...atd.), ale úplně bych knihu nezatracovala :-)
Milé povídání se zajímavými hosty, někdy bych klidně četla dál, abych se o lidech víc dozvěděla. Určitě doporučuji k přečtení.
Zajímavá detektivka z mého oblíbeného anglického prostředí. Nevím proč, knihu jsem četla pomaleji než jsem čekala, ale nakonec mě vtáhla do děje a v závěru jsem se tak začetla, že kapitoly (v této části poměrně krátké) ubíhaly neskutečnou rychlostí :-)
Historická detektivka bez extra akčních scén, ale i tak plná děje.
Knihu jsem přímo hltala i když v ní bylo jen málo pro mě nového. I tak jsem si ráda přečetla více o sestře Zorce a jak už tu bylo řečeno, škoda, že tam o ní nebylo víc. Po přečtení Miloš Havel - český filmový magnát jsem se ráda vrátila do stejné doby a prostředí a viděla vše zase z jiného úhlu pohledu. Určitě stojí za přečtení.
Velmi čtivé, zajímavé a hlavně smutné. Člověk nazývaný velkým filmovým magnátem umřel v chudobě. Bylo zajímavé číst o době před i v průběhu protektorátu, ale dost smutné čtení přišlo v popisech, co bylo dál...i to je naše historie a určitě stojí za to si o ní přečíst. I když je to zúženo na pozadí filmového světa.
Ačkoliv je to knížka spíš pro mou dceru, nelituji, že jsem si ji přečetla. Je to kouzelný příběh z Londýna, kde se trošičku a nenásilně dozvídáme o historické údálosti - o velkém požáru Londýna roku 1666. Takže já jsem se pobavila a ještě jsem se něco dozvěděla. A když už je to jak se říká "dva v jednom", tak ještě přidám, že příběh je vhodný jak pro holky tak pro kluky a to se rozhodně vyplatí :-D
Velice poklidný detektivní příběh, který se víc rozjede až ke konci. Nebylo to špatné čtení, líbily se mi zmínky o staré Praze a vykreslení tehdejšího fungování české a německé společnosti v jednom městě.
Opravdu skvěle napsaná knížka, která vydrží udržet pozornost až do konce!
Ačkoliv jsem zahlédla ne moc kladné recenze, tak nakonec se mi knížka líbila a nelituji, že jsem si ji přečetla. Je to příjemná "oddechová" detektivka, která má spád a dobře se čte. Je zajímavé, že jsem si příběh uměla představit jako film, tak třeba na něj i v budoucnu dojde - určitě se ráda podívám.
I tento druhý díl s Cormoranem Strikem se mi líbil až tedy na tu nechutnou část popisu knihy, která byla v centru dění celého příběhu. Ale jinak jsem to hltala a těším se na třetí díl :-)
Klasická detektivka z právního prostředí, skvělý Parry Mason a jeho chytrý mozek :-) Překvapivě jsem tento díl vůbec neznala a tak jsem se u něj pobavila. Neřekla bych, že je to úplně top knížka, ale bylo příjemné číst něco bez hororových prvků a spousty krve.
Oddechová detektivka, ačkoliv jsem na ni viděla špatné recenze, mně se líbila.
Trošku slabota, přitom to mělo potenciál. Občas jsem se ztrácela v dialogu (nebyla jsem si jistá kdo co řekl a musela si to skoro odpočítávat), gramatika taky občas špatná, žádné velké překvapení na konci. Mám ráda takový styl detektivek, ale tohle bylo i na mě moc slabé.
Dá se říct, že je to klasická Agatha Christie. Jednoduchý děj, zajímavá zápletka, vydařený závěr. Ráda bych to viděla i jako divadelní představení. Určitě doporučuji k přečtení.
Mám ráda tento druh detektivek, takže jsem spokojená. Žádné drasťárny, spíš oddechovka, která se četla tak rychle, až mě to samotnou překvapilo. Těším se na pokračování :-)
I když jsem pachatele odhalila dřív než v poslední kapitole , příběh mě bavil a určité nedokonalosti jsem neřešila. Je to odpočinková detektivka z malého anglického městečka, kde se všichni znají a "chodili spolu do školy"
Opět jsem se skvěle pobavila. A asi mě to bavilo víc než dvojka :-)
Četla jsem na začátku roku v angličtině a určitě si knihu ještě někdy přečtu v češtině. V té době jsem neznala Hunger games, takže jsem něměla srovnání, což teď při psaní už mám, ale možná právě proto, že jsem to srovnání neměla, tak se mi to líbilo a líbí pořád. Pro mě hodně zajímavý příběh, postavy, které mě bavily. Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat.