ala.mihalikova ala.mihalikova komentáře u knih

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Mě se knížka líbila, čte se sama a člověk se u ní odreaguje. A přesně to od knížky očekávám.

19.12.2012 5 z 5

Paní jezera Paní jezera Andrzej Sapkowski

Tak tenhle díl byl pro mě za trest. Nudné, zbytečné, zdlouhavé pasáže o ničem. Kniha mohla skončit bitvou na Strygge a bylo by to fajn. Takhle jsem musela trpět u dalších stránek. Klidně bych polovinu knihy vyškrtala.

28.05.2021 2 z 5

Věž vlaštovky Věž vlaštovky Andrzej Sapkowski

Rozhodne lepsi nez dil predesly. Libil se mi styl vypraveni. Obcas to bylo zdlouhavy. Ale
nadchnul me konec na lede. Ale i tady jsem se dokazala chvilemi ztracet v case.

23.05.2021 4 z 5

Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Příběh byl úžasný, plný napětí a překvapení,. a trochu i romantiky. Četlo se to samo, příběh svižně utíká a není tam pasáž, kde bych se nudila. Nejvíc se mi líbil vztah mezi hlavními hrdiny. Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat.

01.02.2014 5 z 5

Město padlých andělů Město padlých andělů Cassandra Clare (p)

Opet to bylo strhujici, zajimavy, plny napeti i lasky. Konec byl teda trosku pro me sok a jsem zvedava jak to bude pokracovat. Cetlo se to krasne, samo od sebe.

23.04.2013 5 z 5

Drsné sny Drsné sny Jakub Mařík

Tohle byl úžasný díl. Četla jsem to jedním dechem. Super akce, vtipný i napínavý. A Kladie boží.

27.09.2022 5 z 5

Půlnoční klenot Půlnoční klenot Richelle Mead

Já jsem z tohohle dílu nadšená. Líbí se mi nápad sledovat stejný děj z pohledu jiné postavy. I když mi to ze začátku dělalo trochu problém si to uvědomit. Tenhle díl byl napínavější a vysvětlil mi věci, které mi přišli v prvním díle zvláštní a už chápu aspoň proč. Příběh Miry byl zábavnější, dobrodružnější, záhadnější a plný překvapení. Škoda, že pokračování už není přeložené.

31.05.2021 5 z 5

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Neuvěřitelný zážitek. Tisíckrát lepší než minulý díl. Ke konci jsem už nemohla ani dýchat, jak jsem hltala stránky a čekala, co se stane. Tenhle díl byl opět neuvěřitelný - plno zvratů, překvapení, dobrodružství. Konec se mi líbí. I když mám pocit, že stále nevím, jak to teda Aelin s Chaolem má. Těším se na další díl. I když se bojím, že už to bude trochu jiné, když už každý jde svoji cestou.

19.02.2017 5 z 5

Třetí hrob přímo před nosem Třetí hrob přímo před nosem Darynda Jones

Wau, jedním slovem to bylo úžasné. Tenhle díl mě asi bavil ze všech nejvíc. Nejspíše proto, že vyšetřování bylo napínavé, plné zvratů a překvapení. A závěr - nemám slov. Knížka se mi strašně zalíbila. Byla humorná, napínavá, překvapující, šokující a občas i romantická. Četla se sama a nešlo se od ní odtrhnout. Dalšího dílu se už nemůžu dočkat. SPOILERY Tedy z části kde Walker mučí Charley, mi běhal mráz po zádech. Zjištění, že postřelený nebyl Reyes ale Garrett, mi úplně vyrazilo dech. A že je mrtvý byl šok. Obdivuji autorku, jak zachází se zvraty. Nejednou jsem zírala jak blázen, co dokázala vymyslet.

17.04.2016 5 z 5

Hra o trůny 1 Hra o trůny 1 George R. R. Martin

Kniha se četla úplně sama, chvílemi to byl nervák. A bylo těžký se od ní odtrhnout. Příběh má náboj a nečekaný vývoj. Určitě si tam každý najde svou oblíbenou postavu. Rozhodně doporučuji!

12.10.2013 5 z 5

Město ztracených duší Město ztracených duší Cassandra Clare (p)

Rozhodne to stalo za to. Byl to nervak a napinavy. Moc se mi to libilo a nemuzu se dockat pokracovani. Pribeh byl strhujici.

24.04.2013 5 z 5

Mrtví do soumraku Mrtví do soumraku Charlaine Harris

Odlehčené čtení. Rozhodně se mi tahle verze líbila víc než seriál. Četlo se to samo a nemusela jsem u toho přemýšlet. Pěkná oddechovka.

31.01.2019 5 z 5

Klíč k určování kouzelných tvorů Klíč k určování kouzelných tvorů Tony DiTerlizzi

Příjemné pohodové čtení. Zajímavé pojetí skřítků. Líbila se mi.

06.01.2019 5 z 5

Jestřáb & Rybářka Jestřáb & Rybářka Simon R. Green

Úžasný příběh. Strašně mě bavil. Byl napínavý i vtipný. Líbí se mi ten nápad fantasy detektivky. Hlavní hrdiny jsem si zamilovala. Bylo fajn, že to nebyl žádný zamilovaný párek a fungovali spolu bez problémů. Příběh mě dost zaujal a hltala jsem ho fofrem. Rozhodně doporučuji a jdu se vrhnout na další díly.

10.10.2017 5 z 5

Křivé ostří Křivé ostří Martin D. Antonín (p)

U knihy jsem se neskutečně bavila. Četla jsem ji jedním dechem a příběh mě vtáhnul dovnitř. Postavy jsem si zamilovala. Příběh byl plný akce, vtipu, zvratů, zákeřností... no zkrátka všeho. Nedovedu říct, jakou postavu jsem si oblíbila nejvíce. Zda Trin a její úžasné schopnosti, Jenika se svým vychováním, trpaslíky a jejich způsoby... Docela mě mrzelo, když najednou příběh skončil a o postavách se toho člověk už moc nedozvěděl. Líbilo se mi, jak se čtenář zamiloval do postav a oni najednou z ničeho nic pochcípali. Knihu rozhodně doporučuji. Pobavila mě a hodně jsem u ní relaxovala. Co na tom, že byla plná krve, boje a utrhnutých končetin. Byla prostě super.

29.09.2017 5 z 5

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Upřímně uvažuji nad hodnocením a nejsem si jistá. Knížka mě docela zklamala. Oproti minulým dílům tohle byla docela nuda. Hlavní postavy mi autorka oddělila od sebe a už to nebylo tak úžasné jako před tím. Vytratila se akce, napětí, tajemno, vlastně vše, čím mě předešlé knížky ohromily. Části o čarodějnicích mi vyloženě lezly na nervy a nebavily mě. Kvůli nim jsem knížku opravdu nečetla. Vztah mezi Chaolem a Dorianem se rozpadl a to mě docela mrzelo. Sorschu jsem si neoblíbila, spíš naopak. A Celeana mi tu ze začátku přišla jak úplná chudinka. Že se to konečně rozjelo asi v polovině bylo super. Ale už jsem se ke čtení tak nehrnula. Co musím ale uznat, že závěr byl luxusní a konečně to bylo to, co se mi líbilo v předešlých dílech. Možná mě zklamalo to, že jsem od tak tlusté knížky čekala stejnou úroveň jako u předešlých dílů a těšila jsem se na to až moc. Bohužel se tak nestalo. Ale za těch posledních sto stránek, které konečně stály za to, dávám čtyři hvězdičky. A jsem zvědavá na další díl, jen doufám, že nebude takový jako tento.

09.02.2017 4 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Tak tenhle díl byl ještě lepší. Vztahy mezi trojicí hrdinů byli překvapivé, komplikované ale i zábavné. V této knížce nechybělo nic - romantika, zvraty, dobrodružství, napětí a i trochu toho smutku. Docela mě mrzí, jak dopadl vztah mezi Chaolem, ale nedá se nic dělat. Ale ten konec, to byl šok. U téhle knížky mi ukápla i slza. Doporučuji.

26.01.2017 5 z 5

Třpytný dvůr Třpytný dvůr Richelle Mead

To byl neuvěřitelný zážitek. Autorka mě opět přesvědčila, že nemá problém s tím, čtenáře zaujmout, překvapit, šokovat a pobavit. Hlavní postavy jsem si zamilovala a bavil mě příběh mezi nimi. To napětí a romantika. Četla jsem to jedním dechem. Na knížce jsem nenašla nic, co bych jí mohla vytknout. Byl to úžasný příběh a já jsem z něj totálně unešená.

07.01.2017 5 z 5

Magie mrtvých Magie mrtvých Ilona Andrews

Z téhle knížky mám rozporuplné pocity. Dle komentářů jsem od toho čekala mnohem víc. Upřímně až do 100 stránky jsem měla co dělat, abych to vůbec přelouskala. Nebýt toho, že jsem si knihu koupila, odhodila bych jí a už se k ní nevrátila. Ze začátku jsem byla zmatená z toho světa, který nebyl nijak popsán. Styl psaní mi nesedl a byla to celkem nuda. Příběh začal být jakž takž zajímavý až od druhé poloviny. Ale ani to nedokázalo zlepšit celkový dojem knihy. Rozhodně jsem četla mnohem zajímavější, akčnější a napínavější knihy. Občas jsem měla pocit, že autorka to psala snad pod vlivem alkoholu. Tři hvězdičky dávám jen kvůli Curranovi. Další díl si raději nechám ujít.

11.03.2016 3 z 5

Poslední hlídka Poslední hlídka Tomáš Petrásek

Líbily se mi části, kde se bojovalo. Jinak pro mě byla knížka nudná a dočíst jí mi dalo zabrat. V jednu chvíli jsem to už chtěla vzdát.

28.09.2015 2 z 5