Ála41 Ála41 komentáře u knih

Blonďatá stíhačka Blonďatá stíhačka Simona Monyová (p)

Vím, že jsem ji kdysi četla, přečetla, ale vzhledem k tomu, že už si vůbec nepamatuji, o čem byla, nebylo to zřejmě vůbec nic extra. Od spisovatelky jsem četla asi 4 knihy, ale jediná, která stála za to, byla Tchyně a uzený.

23.12.2018 1 z 5

Opiju tě rohlíkem Opiju tě rohlíkem Simona Monyová (p)

Jako dočetla jsem ji, ale nijak zvlášť extra se mi nelíbila.

23.12.2018 1 z 5

Kniha líných radostí Kniha líných radostí Tom Hodgkinson

Jo, šlo to, některé kapitoly jsem četla s chutí, některé nedocetla a některé přeskočila úplně... Vzhledem k tomu,ze to není příběh, lze si z kapol vybrat jen něco, zkrátka najít si tam to svoje. Četla jsem o prazdninach na pláži u moře a jo, bylo to fajn tím prolistovat.... Udelam s touto knihou radost někomu dalšímu, dám jí do knihobudky.

Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Moje oblíbená klasika, stale se ke knize čas od času vracím a vracet budu.

Kajínek Kajínek Petr Jákl

Moc si nevím rady, jak to popsat... Když jako tu knihu a film beru jako prostě příběh, pak je to prima čtení... Jenze když jsem pak četla od Kajinka,, Můj život bez mříží,, je to strašný, proste kde jsou nějaké lidské hodnoty? Poctivost už nic neznamená? Film Kajínek, kniha je na knop stejná, podává hlavní postavu v podstatě jako hrdinu, v hlavní roli krásný, svalnatý, drsný chlap, až se mnohým ženám podlomi kolena... Takze kdyby to byl smysleny příběh, jo tak proč ne, ale vzhledem k realitě, po přečtení Života bez mříží... Ne... Takhle to není správné....

Můj život bez mříží Můj život bez mříží Jiří Kajínek

Nelíbila se mi, ani jsem nedocetla.... Nejsem fanoušek pana Kajinka... Sáhla jsem po knize pouze že zvědavosti, ale zbytecne, akorát jsem se rozcilovala.

23.12.2018 ztráta času

Orlík - děsivý hřbitov aneb 122 otázek pro vraha Orlík - děsivý hřbitov aneb 122 otázek pro vraha Vratislav Horák

V rámci problematiky fakt dobrá kniha, hodně drsná, hodně specifická, originální... Někteří lidé, to je hnůj, fakt ze jo... Mam ráda i film Sametovi vrazi, proto mě zajímala tahle kauza a vlastně kniha... Není to milé a oddychove čtení.

23.12.2018 5 z 5

Příběhy skutečné odvahy Příběhy skutečné odvahy Bear Grylls (p)

Sledovala jsem autorovi,, seriály,, o přežití v drsné přírodě... Proto jsem sáhla i po této knize a nezklamala... Rozhodně to ale není oddechové lehké čtení (pochopitelně).

Chlápek od vedlejšího hrobu Chlápek od vedlejšího hrobu Katarina Mazetti

Zpočátku mi kniha přišla taková průměrná, neurazí a nenadchne, s přibývajícími stránkami se mi líbila víc a víc a musím napsat, že kniha je pěkná. Chápala jsem, proč se Benny nakonec rozhodl vztah ukončit, Desire nebyla schopna ani trochu mu pomoct, přizpůsobit se... Chápala jsem ovšem i její důvody, fakt mě dost zajímá, jestli budou schopni najít nějakou zlatou střední cestu.. Konec je takový otevřený a úplně vybízí k přečtení druhého dílu... Budu ho rozhodně shánět... Krásný příklad toho, že láska si fakt nevybírá toho, kdo se k nám hodí... Jestli to Benny a Desire zvládnou skloubit, pak už asi každý pár.... Knihu jsem si,, vypůjčila,, v knihobudce, takže velký dík tomu, kdo ji tam odložil.

Tři bratři Tři bratři Zdeněk Svěrák

Mám strašně ráda film i knihu, obojí, po dlouhé době mi přišlo, že byla konečně opět natočená krásná česká pohádka... Propojení 3 pohádkových motivů a doplněné písněmi... Za mě super. Kniha má nádherné ilustrace.

22.12.2018 5 z 5

Kolja Kolja Zdeněk Svěrák

Pěkná kniha. Nejprve jsem viděla film, v knize to je vše stejné jako ve filmu. Četla jsem ji v létě u vody a to bylo fajn...

22.12.2018 3 z 5

Bílá Masajka Bílá Masajka Corinne Hofmann

Knihu jsem četla až po filmu... Obojí asi stačí jednou. Hlavní hrdinku jsem moc nechápala, ale hezký romantický i smutný příběh.... Zkoušela jsem i další díl, ale nebavil mě.

20.12.2018 3 z 5

Terezínský deník 1941–45 Terezínský deník 1941–45 Eva Roubíčková

Smutné, někdy jsem se v tom trochu ztrácela... Moc jsem nechápala vztahy, které Eva navazovala s muži... Ale je to deník, ne roman, takže stojí za přečtení.

20.12.2018 2 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Veliké reklamy, největší hit, ale já jsem asi divná... Zhruba 3 krát jsem se zkoušela začíst a vůbec mi to nešlo, mě to prostě nebavilo. Třeba někdy další pokus vyjde, ale stále mám možnost ve své knihovně sáhnout po zajimavejsim....

18.12.2018 1 z 5

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Mě se strašně líbila....

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Od této autorky jsem četla,, Dobře mi tak,,.. Ta se mi nelíbila,,, Bábovky,, byly mnohem lepší. Taková oddechovka. Dobře se čte a jednou stačí. K Vánocům očekávám,, Veselí,, a těším se na ni, tak snad nezklame....

Lucky Luk 1. + 2. díl Lucky Luk 1. + 2. díl Lenka Lanczová

Ačkoli je to asi šílene, ale kniha mě strašně baví. 30 na krku a k této knize se stále vracím ráda a s chutí. Asi nedokážu pochopit čím to, ale je to taková srdcovka z mládí.

Arabská žena Arabská žena Tanya Valko

Mě se kniha četla dobře, bavila mě. I když jsou na tuto tématiku mnohem kvalitnější knihy, tahle se číst dá. Vadilo mi jméno hlavní hrdinky, nevím proč, ale Dorota je příšerné a hlavně mi připadala jako taková chudinka a to nemám ráda... Navazuje na to další díl,, Arabská dcera,, a ten jsem vzdala hned na začátku, ta mě vyloženě nebavila, ale kdo ví, kdybych se zacetla déle..

Nakresli mi vítr Nakresli mi vítr Eva Urbaníková

Když jsem knihu kupovala, myslela jsem, že to bude příběh z vězení, něco jako novodobé,, Přítelkyně z domu smutku,,.... Že bude popsán pobyt ve vězení, ale je tam toho málo, spíš je to o životě ženy než se tam dostala a jak se tam dostala. V tomto trochu zklamání, ale kdybych neměla nějaké očekávání, asi by se mi líbila moc, příběh je to čtivý.

Ztracené Ztracené Eva Urbaníková

Super kniha, moc me bavila. Skvělý nápad... Je to fakt k zamyšlení.... Vztah Evropany a Araba.... Všude dost podobný,, scénář,,... Někdy lituji rodinu (rodiče) těch žen, které si nedají říct... V knize čas od času listuji i opakovaně.