Alaglesia Alaglesia komentáře u knih

Tisíce planoucích sluncí Tisíce planoucích sluncí Khaled Hosseini

Tahle kniha se mi dostala do ruky náhodou na doporučení kolegyně z práce. Autor mě svým barvitým vyprávěním okamžitě vtáhl do děje. Vzhledem k tomu, že jsem nevěděla, co se mi dostalo do ruky, neustále jsem si myslela, že to bude oddechová četba. Rány osudu, které utrpěly hlavní hrdinky mi doslova rvaly srdce a nejedna slza mi při čtení ukápla. Vřele doporučuji.

Střet králů Střet králů George R. R. Martin

Další díl Hry o trůny za mnou a já se nemůžu dočkat pokračování. Zaujala mě především dějová linie, kolem Zdi, že je zeď v ohrožení a hlavně osud Jona. Jsem zvědavá na další osud Brana a Aryi. Zítra asi naběhnu do knihkupectví pro další díl. Hodnotím 100%, protože v dnešní době mnoho zdařilých knih už nevychází.

Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Po přečtení Tisíce planoucích sluncí jsem s nadšením sáhla i po tomto titulu. Začátek byl vynikající a četba strhující, v půlce knihy nastal zvrat, dějová linie už neměla takový spád, byla to docela nuda. Návrat hrdiny do rodného Kábulu, a to co se tam odehrávalo, už knihu nezachránilo. Proto hodnotím pouhými 60%.

Bouře mečů Bouře mečů George R. R. Martin

Zatím nejlepší díl ze série, kde dostaly prostor do té doby postavy vedlejší. Uchvátil mě příběh Jona a docela jsem si oblíbila Jamieho. Už se nemůžu dočkat, co bude následovat.

14.12.2016 5 z 5

A celý život budem šťastný... A celý život budem šťastný... * antologie

Oddechová knížka, kterou jsem přečetla během jednoho dne. Některé povídky byly povedené, některé nudné, ale všechny byly ze života....

Hostina pro vrány Hostina pro vrány George R. R. Martin

Musím dát za pravdu většině a přiznat, že tento díl byl zatím z celé série nejslabší. Martinovi nelze upřít vynikající vypravěčský styl, který vás zatáhne do děje, ale v tomto díle děj plynul líně a velice pomalu. Martin si chystá půdu zřejmě pro něco většího. Krásně si to nachystal, takže se těším....jak to bude dál....

14.12.2016 5 z 5

Dlouhý pochod Dlouhý pochod Richard Bachman (p)

Jedna z nejhorších knížek od Kinga, co jsem četla. Nevím, jestli je to tím, že mám za sebou Temnou věž a ostatní mi už připadá jako slabý odvar jeho tvůrčích schopností, přesto to nevzdávám a pokračuji v četbě jeho děl dál. Tahle knížka mi přišla jako dobrý nápad...viděla jsem v tom nadsázku, jak jsou lidi dneska zfanatizovaní různými typy soutěží jako Vyvolení, atd. I zde postávají u silnice fanoušci a je jim jedno, když jim před očima někoho odstřelí. Líbily se mi myšlenkové pochody hrdiny, to King vykreslil pěkně, ale závěr. Celou dobu člověk čeká hlavně na závěr a on to takhle odfláknul! Ode mě pouze čtyři hvězdy, má na víc!

Povídky o mužích Povídky o mužích * antologie

Oddechové čtení na cesty. krátké a výstižné povídky. Některé zdařilé více, některé méně. Líbil se mi mužský pohled na určité věci.

Tos přehnal, miláčku Tos přehnal, miláčku * antologie

Edice krátkých povídek mě nadchla, proto jsem předpokládala, že i v téhle knize najdu povídky usměvavé a oddechové. Povídky se mi ale nelíbily, byly spíše depresivní, nudné a rozhodně ne oddechové.

Šťastné a veselé… 2 Šťastné a veselé… 2 * antologie

Jedna z lepších povídkových sérií. Nejvíce se mi líbila povídka Mám to ve svých rukou a Anděl na půdě.

Ženy vidí za roh Ženy vidí za roh * antologie

Další série českých povídek. Nejvíce se mi líbila povídka Chceš čaj? Příběhy byly usměvavé i k zamyšlení.

14.12.2016 3 z 5

Já o koze, on o voze… Já o koze, on o voze… Simona Monyová (p)

Super knížka, první od této autorky, kterou jsem četla a určitě se vrhnu na další. Čtivý, jednoduchý příběh, který mi zpříjemnil jedno odpoledne. U některých scén jsem se nasmála, něco mi připomínalo mě a mého manžela, a když jsem mu některé pasáže odcitovala, souhlasně se uculoval.

14.12.2016 4 z 5

Blonďatá stíhačka Blonďatá stíhačka Simona Monyová (p)

Průměrná oddechová knížka. Hlavní hrdinka mě rozčilovala svoji hloupostí a naivitou. Přes všechny rány osudu jsem ráda, že autorka ponechala otevřený konec a hrdince tak šanci šťastného konce.

Závan klíčovou dírkou Závan klíčovou dírkou Stephen King

Konečně je zpátky ten starý King. Tenhle styl vyprávění miluju. Navíc kombinace fantasy, scifi a hororu je výborně skloubená. Miluju svět Temné věže a příběhy, které se v tom světě odehrávají. Měla jsem obavy, aby ten příběh nebyl násilný a úplně mimo, když King sérii Temné věže už ukončil. Ale nebyl. Navíc, jak psal v předmluvě, kniha se dá číst i bez znalosti ságy Temné věže. Jsem opravdu nadšená, knihu jsem, přečetla jedním dechem a určitě si zaslouží pět hvězd.

Láska v New Yorku Láska v New Yorku Iva Pekárková

Kniha mě moc nenadchla. Povídky většinou končily velice pesimisticky. Vypravěčský styl autorky je průměrný. Doporučila bych tak ke kávě, když si chcete něco přečíst. Možná ale článek v nějakém časopisu by byl lepší.

14.12.2016 1 z 5

Povídky o lásce Povídky o lásce Michal Viewegh

Kniha o různých podobách lásky. Myslím, že neurazí, ale ani dvakrát nenadchne. Od autora jsem četla už lepší.

Tanec s draky Tanec s draky George R. R. Martin

Děj plynul pozvolna, ale byl velice čtivý. Líbily se mi osudy některých postav a jsem velice zvědavá, jak to bude pokračovat. Na posledních 50 stránkách likviduje zase hlavní postavy a já jen pevně věřím, že ne všechny zemřely!

14.12.2016 5 z 5

Prázdne miesto Prázdne miesto J. K. Rowling (p)

Vypravěčský styl autorce nelze popřít. Do děje mě kniha vtáhla snadno. Problémem bylo velké množství postav, takže chvilku trvalo, než jsem se zorientovala. Také jsem postrádala napětí a gradaci děje. Přesto kniha nebyla špatná a svým způsobem se mi líbila. Není to ale kniha, kterou bych si přečetla podruhé.

Dallas 63 Dallas 63 Stephen King

Kniha se mi líbila. Téma cestování v čase je moje oblíbené a románek George a Sadie byl velice silný. Tajně jsem doufala, že vše dopadne dobře, Kennedy bude zachráněn, Sadie se aklimatizuje v současnosti a všichni budou šťastni až do smrti. Realita byla ale jiná, pravdivá a je dobré, že King nakonec ukončil příběh takto. Knihu hodnotím mezi ty zdařilejší Kingovy výtvory, ale stále u mě vede Temná věž.

14.12.2016 4 z 5

Tchyně a uzený... Tchyně a uzený... Simona Monyová (p)

Knihy Simony Monyové mě velice baví. Je to oddechové čtení, témata jsou různá a hlavně ze života. Při čtení této knihy jsem byla vděčná, že žádnou tchýni nemusím řešit :-) Očekávala jsem happyend, ale samozřejmě život není samý happyend, tak to skončilo podle reality. Doporučuji. Film jsem neviděla - nemohu porovnat.