Alaglesia Alaglesia komentáře u knih

Pláňata Pláňata Petra Dvořáková

Jsem docela zklamaná. Autorku mám ráda, přečetla jsem od ní většinu knih, ale tahle mě vůbec nebavila. Vůbec jsem se nedokázala začíst, popisy a příběh se hodně cyklili, čekala jsem zvrat nebo zápletku, ale marně. Takže za mě jenom dvě hvězdy.

04.03.2025 2 z 5

Nicky a Věra Nicky a Věra Petr Sís

Opět krásně zpracována kniha, která přibližuje čtenářům, hlavně těm dětským, život a zásluhy Nicholase Wintona.

28.02.2025 5 z 5

Bylo nebylo jedno zlomené srdce Bylo nebylo jedno zlomené srdce Stephanie Garber

Knížka mě bavila. Nové říše, neobvyklé téma, velmi čtivé. Záporný hrdina velmi sympatický. Ale po dočtení jsem byla dost naštvaná, protože se jedná o první díl ze tří a další dva díly ještě nevyšly.

28.02.2025 3 z 5

Tři Sekery Tři Sekery Kateřina Surmanová

Opět zajímavý počin autorky, který hodně přímo či nepřímo poukazuje na odkaz Kinga, ale Šepot z lesa mě bavilo víc. U této knihy jsem nebyla vtažena tolik do děje. Přesto si myslím, že postava faráře Václava a Roberta byla skvěle vykreslena. Při čtení na mě dolehla temnota příběhu jako těžká deka. Doporučuji fanouškům Kinga a nadpřirozena.

15.02.2025 3 z 5

Jsem Vincent a nebojím se Jsem Vincent a nebojím se Enne Koens

Krásná kniha o Vincentovi, který je tak trochu jiný a možná taky není. Vincenta nerad chodí do školy, protože tam zažívá šikanu. Kniha zpracovává téma velmi citlivě. Autorce se povedlo problematiku skvěle vykreslit očima hlavního hrdiny. Skvěle zpracované byly jeho myšlenkové pochody. Knihu doporučuji rodičům i dětem (od 4. ročníku).

05.02.2025 5 z 5

Hororová čítanka - I.díl Hororová čítanka - I.díl Jan Nejedlý

Tak tohle je fakt úlet. Zakoupila jsem do školní knihovny, na základě doporučení. Ale po přečtení mám z knihy rozporuplné pocity. Některé příběhy jsou nechutné, morbidní a zbytečně za hranou. Doporučuji čtenářům od 4./5. ročníku a určitě se budu ještě rozmýšlet, komu knihu půjčím. Pro slabé povahy opravdu není.

05.02.2025 2 z 5

Milionář a mnich - Skutečný příběh o smyslu života Milionář a mnich - Skutečný příběh o smyslu života Julian Hermsen

Četla jsem mnoho motivačních knih a příběhů a tento mě moc nezaujal. Dějová linka byla předvídatelná. Hlavní hrdina nešel do hloubky. Měla jsem dojem, jako by si autor sám přečetl několik knih a z nich vytvořil jednu.

05.02.2025 2 z 5

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Kniha od této autorky, která mě asi bavila nejméně. Je napsaná čtivě, zajímavá sonda do lékařského prostředí a hlavy člověka, který si svojí slabostí/závislostí pokazil život. Přesto mi hlavní hrdina lezl na nervy a příběh mi přišel zdlouhavý.

31.01.2025 3 z 5

Pátý poklad Pátý poklad Joris Chamblain

Další připad Jasminy nás zavede ke knihařce a jejímu dětství. V tomto díle se odkrývá více informací o Jasmíně a jejím životě. Opět skvěle graficky i vypravěčsky zpracované.

26.01.2025 5 z 5

Zrádci krve Zrádci krve Lynette Noni

(SPOILER) Tak tohle byla série přesně podle mého gusta. Vím, že se k ní budu vracet, natolik se mi příběh líbil a bavil. Poslední díl považuji za nezdařilejší a nic mu nechybělo. Spousta překvapivých momentů, měnící se prostředí a skvělý závěr. Vyhrála láska a lidskost, a to je nejvíc. Všechny hrdiny jsme si velmi oblíbila.

24.01.2025 5 z 5

Zlatá klec Zlatá klec Lynette Noni

Skvělé pokračování série. Mnoho věcí bylo předvídatelných. Přesto ten příběh byl skvělý. Jdu pro další díl a pevně věřím ve světlo na konci příběhu.

22.01.2025 5 z 5

Mami, pocem! Mami, pocem! Irena Hejdová

Maminka se má vrátit do práce a děti z toho nemají radost. Tak vymýšlí plán, jak jí udržet doma. Plán zahrnuje vymyšlenou angínu, falešnou rvačku, epidemii zombie a další. Kniha je vtipná. Vypravěč komunikuje se čtenářem. Má pěkné ilustrace. Doporučuji dětem 2.-4. ročníku.

21.01.2025 3.5 z 5

Supermáňa: No jasně! Supermáňa: No jasně! Ester Stará

Jednoduchý příběh pro začínající čtenáře, který nás učí, že každý z nás je v něčem skvělý. Kniha vhodná i pro děti s poruchou čtení.

21.01.2025 3.5 z 5

Tajemná kniha Tajemná kniha Joris Chamblain

I další díl Jasmíny byl skvělý. Lze číst i bez znalosti předchozího dílu. Tentokrát je zaměřen na tajemnou knihu z knihovny, kterou si půjčuje pouze jedna žena. Jasmíně se podaří záhadu vyřešit. Doporučuji čtenářům 2.-5. ročníku.

21.01.2025 5 z 5

Vlaštovka v bublině Vlaštovka v bublině Markéta Lukášková

Zpočátku jsem měla problém se do knihy začíst. Jakmile si ale hlavní hrdinka začala vzpomínat na svůj život, mě začal její příběh bavit. Velmi mě zaujalo vykreslení světa v roce 2046. Jsem zvědavá, nakolik to bude za ty roky podobné. Některé vize byly totiž děsivé.

20.01.2025 3.5 z 5

Na kočičí svědomí Na kočičí svědomí Nora Dåsnes

Skvělý komiks o dospívání dívek, o holčičích partách, o tom co je a co není cool a jaké to je se zamilovat. Doporučeno 10+, já bych doporučila 12+, od 5. ročníku, vzhledem k tomu, že se tam řeší LGBT téma.

13.01.2025 4 z 5

Zkamenělá zoo Zkamenělá zoo Joris Chamblain

Velmi originálně zpracovaný komiks vhodný pro mladé čtenářky 3.-4. ročníku. Knihu jsem pořídila do školní knihovny a nelituji. Milý příběh, zahalen tajemstvím, který donutí čtenáře číst dál a dál. K tomu kombinace komiksu a denikovych záznamů neměla chybu.

12.01.2025 5 z 5

Hrozálie se chce stát čarodějnicí Hrozálie se chce stát čarodějnicí Susanna Isern

Milá a vtipná kniha s krásnými ilustracemi. Skvělý konec, který donutí malé čtenáře přečíst si další díl.

10.01.2025 4 z 5

Gerda: Příběh velryby Gerda: Příběh velryby Adrián Macho

Kniha s krásnými ilustracemi seznamuje čtenáře s velrybou Gerdou a její rodinou. Jednoho dne se Gerda ztratí, a tak se vydává hledat a svůj domov z maminčiny písně. Zažívá různá dobrodružství, seznamuje se s obyvateli oceánu i pevniny, kterou oceán obklopuje.

07.01.2025 4 z 5

Obejmi mě, prosím Obejmi mě, prosím Przemysław Wechterowicz

Krásná knížka s laskavým a vtipným příběhem a nádhernými ilustracemi. Táta medvěd a syn chodí celý den po lese a objimají jeho obyvatele. Reakce na objetí jsou různé. Objetí se nevyhne ani myslivec. :-) kniha vhodná pro začínající čtenáře.

07.01.2025 5 z 5