Alilka komentáře u knih
Spadla mi brada při hledání informací... Petra Klabouchová i tuto knihu napsala na motivy skutečných událostí a skutečných lidí..., má můj neskutečný obdiv jak dokázala tyto události zpracovat, včetně nepokojů a demonstrací po masakru v Luxoru... Na wikipedii jsem se také dočetla, že George Edward Stanhope Molyneux Herbert, 5. hrabě z Carnarvonu (*26. června 1866, zámek Highclere, Hampshire, Velká Británie – †5. dubna 1923, Káhira, Egypt) byl britský šlechtic a egyptolog, který proslul financováním vykopávek Howarda Cartera v egyptském Údolí králů, završených v roce 1922 nálezem Tutanchamonovy hrobky. A nejen to... V Brně se na výstavišti do konce září 2022 koná výstava Tutanchamon, jeho hrobka a poklady, tak tu si rozhodně nenechám ujít, protože poprvé od samotného objevu Tutanchamonovy hrobky je zde výstava, která umožňuje svým návštěvníkům znovu objevit poklady a pohřební předměty přesné v takovém uspořádání, jak byly odhaleny v roce 1922.
Zpočátku jsem se nemohla začíst..., ale najednou mě kniha pohltila... Je to výborná kniha! Krásně to napsal Killingjoke, jen bych se opakovala, jo a brala bych klidně pokračování. Teď jdu surfovat internetem a hledat další informace... :-D
Ano, opět skvělá kniha. Je mi ctí mít ji ve svojí knihovně.
přečteno jedním dechem... Kniha se mi líbila až na pár pravdou nepodložených a zbytečných fabulací. Je sice v úvodu i na konci zdůrazněno, že je psána podle filmového scénáře, ale přece... Pokud je to životopisný film, tak proč fabulovat podezření jako skutečnost. (Nevěřím umláceným koťatům, ani tomu, že byl skutečně gay.)
Výborně napsaná kniha, která mi otevřela oči a při jejím čtení jsem zjistila, že jsem o té době měla doteď zkreslené představy. Opět kniha, která by měla být povinnou četbou...
Nádherná kniha o chlapci s Aspergerovým syndromem. Chápu, že né všem se může kniha líbit, ono totiž těm "Aspíkům" se taky přezdívá "chytrý fracek". Mám takového človíčka v rodině, takže vím z vlastní zkušenosti, že život s ním není jednoduchý, ale i přesto je nádherný... Důležité je rozumět mu a hlavně ho pochopit, stejně jako tuto úžasnou knihu.
Také jsem knihu dostala v audio verzi od České pošty za doručený balík. Viewegh mě baví..., nikde v knize nevidím šovinistu, ale pořádně naštvaného chlapa, který doma ženě trpí sedm let dulu, které také všechno financuje a navíc zřejmě ani netuší, že je to lesba a za jeho zády se mu vysmívá..., hi,hi Knihu beru, že byla napsána s velkou nadsázku, ve skutečnosti to snad ani není možné aby normální rodina takto žila.
Ano, jedním dechem. Vyhovují mi ty kraťoučké kapitoly, vždy si řeknu ještě jednu a přečtu jich tak několik. Skvělé napsaná kniha, moc dobře se čte.
Bezvadná kniha či spíše takový pracovní sešit, který slouží jako základ pro rodinnou kroniku. Nabízí prostor pro souhrnné zaznamenání rodinné historie, objevených faktů a informací. Po vyplnění může sloužit jako ukázka hledání předků, dokument toho, kam až se podařilo v rodinné historii dopátrat. Přehledně lze zaznamenat jednotlivé generace a k nim navázané záznamy z matričních knih, údaje o místech, kde předci žili a působili nebo jakému povolání se věnovali. Jsem zvědavá jak daleko se mi podaří knížku zapsat svými záznamy.
Chtěla jsem něco přečíst mamince a náhodou jsem ve svojí knihovně objevila malou útlou knížečku, která má jen 148 stránek. Ani nevím kde se u nás vzala, ale asi jsem jí někde koupila za 10 Kč podle nálepky na zadní straně obalu. Byla jsem zvědavá o čem to bude. Začala jsem tedy předčítat a wow, bylo to úžasné čtení, pomalinku po kapitolách při každé návštěvě maminky. Kdo knížku četl, určitě mi uvěří, že jsem se na další čtení vždy moc těšila. Knížečka mi živě připomněla moje dětství prožité u babičky na vesnici a i mě se tenkrát zdálo, že stromy rostou až do nebe. U poslední kapitoly si moje maminka už trošku zdřímla a já si proto mohla dovolit povolit uzdu svým emocím a závěr knihy proplakat. Určitě se k této knížce ještě někdy vrátím a doporučím k přečtení svým dětem, dospívajícím vnučkám, známým a ostatním knihomolům.
Právě jsem knihu dočetla, nemohla jsem se od ní vůbec odtrhnout, napínavý děj mě nutil využít každé volné chvilky a louskat jednu kapitolu za druhou... Jsem zvědavá na Oběti ráje, zrovna leží přede mnou, tak jdu na to... Mám obě knihy půjčené z knihovny a je o ně velký zájem, takže jsem si je musela zarezervovat. :-D
Skvěle napsaná kniha, opravdu se čte sama... Doporučila a půjčila mi jí dcera, že je kniha moc fajn a měla pravdu. Daniela Krejčíka jsem poprvé zaregistrovala nedávno v pořadu 7 pádů Honzy Dědka, a říkám si to je super kluk, herec, upřímný, usměvavý s černým humorem (jak jinak), který mám ráda a že taky už vím kdo je partnerem Matěje Stropnického, kterému fandím. A že život na (starém) zámku není žádná sranda o tom žádná... Oba mají můj obdiv. :-)
Chvilku mi trvalo než jsem se začetla..., ale pak už to jelo. Při čtení jsem se bavila, ale taky mi bylo do breku, např. kapitola PES, tak tu jsem dočetla fakt se slzami v očích. Je to skvělá kniha o lidech a hlavně partě dětí, kteří dospívají na Žižkově v době normalizace. Knihu můžu jen doporučit a já už jdu louskat knihu Klikař Beny, která na tuhle knížku volně navazuje. Těším se...
Kniha opět nezklamala. Přečteny zpočátku jen dvě kapitoly, pak na čtení nějak nebyl čas. Včera jsem knihu vzala opět do ruky a přečetla za jeden večer. Děj knihy je prostě o životě a vztazích bez jakýchkoliv příkras. Martin tentokrát v sendvičové situaci mezi autistickým klientem, kterého dostal na starost a naučil se ho mít rád a na druhé straně se sebestřednou přítelkyní, kterou miluje i nenávidí... Těším se na další knihu autora, tentokrát možná z jiného prostředí, když Martin už ve stacionáři nepracuje.
Mám ráda staré knihy, tahle je opravdu milá a laskavá..., příběh plynul jako by mi ho vyprávěla moje babička... Zaujaly mě i připojené povídky..., závist to je opravdu hrozná nemoc, která ničí jak samotného závistivce, tak všechny z jeho okolí. Mám radost, že naštěstí v mém okolí nikdo na závist netrpí..., pokud ano, tak o něm nevím...
Vzpomínky úžasného člověka, který ještě na Střední škole propadl horám, jak on sám říká propadl kameni a naučil se ho číst. Po vojně odjel do Tater, aby se tam stal nosičem na Téryho chatě. Kapitolu Nosič, ve které popisuje náročný výšlap s nákladem na zádech, kdy měl nabaleno kolem pětatřiceti kilo,( i když v období bez sněhu nosil i padesáti a dokonce i sedmdesáti kilové náklady), v kruté zimě, sněhové vichřici a hlubokém sněhu, jsem s ním doslova prožívala a fandila mu, aby to zvládl. Tenkrát mu naštěstí přišel naproti zkušený chatár, aby mu pomohl... Jiní, kteří ten den taky šlapali nahoru, výšlap nezvládli... Z Františka se stal zkušený nosič, horolezec a taky chatár na Téryho chatě. Jako chatár a záchranář horské služby si taky prožil svoje. Kniha je velice zajímavá a určitě stojí za přečtení.
Tato kniha se mi četla docela těžce... U všech aspergerů to takto bohužel nefunguje a né každý s aspergerem je génius, ani ti géniové jako Einstein nebo Tesla či Cavendish to neměli v životě jednoduché. Obdivuju ty co dokázali vystudovat vysoké školy a udělat si řidičák, to jsou zřejmě ti co u nich hraje prim matika... Dave si také získal můj obdiv, i když Kristen rozhodně o moc větší a Dave měl v životě velké štěstí, že našel a měl úžasnou ženu.
Upřímná InTymní zpověď..., bavila jsem se, i když už patřím do kategorie "starší generace". :-D Některé situace se holt opakují v každé době. Co mě potěšilo je fakt, že jsem se dozvěděla jak vznikl název knihy Losos v kaluži a taky proč vznikla Panda v nesnázích, ty mě totiž také moc bavily.
Příjemná oddechovka přečtená jedním dechem. Oddechovka ve které se humor střídá s hlubokými myšlenkami..., ráda si jí někdy přečtu znova.