Allla9 Allla9 komentáře u knih

A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Krásná kniha u které litujete, že již skončila.

12.12.2021 5 z 5

Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Další velice zdařilá série.

01.09.2021 5 z 5

Muž bez minulosti Muž bez minulosti Tim Weaver

Opět neotřelé téma. Od knihy se nedá odtrhnout, takže vše ostatní musí počkat. Každé rozuzlení knih od tohoto autora je zajímavé a nečekané.

07.08.2021 5 z 5

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Z knihy si lze vzít ponaučení, že není radno chtít ovládat zákony přírody. Vše máme brát tak, jak je dáno.

19.06.2021 5 z 5

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Smutná, ale krásně napsaná kniha.

05.05.2021 5 z 5

Malý muž a velká žena aneb Vlak dětství a naděje Malý muž a velká žena aneb Vlak dětství a naděje Věra Sládková

Seriál se mi líbil ještě o něco více než kniha. Oboje si zaslouží plný počet hvězdiček.

24.03.2021 5 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Odhaduje se, že Stalin během své hrůzovlády vyvraždil přes dvacet milionů lidí. Knížka je napsaná s neuvěřitelným citem. Doporučuji k přečtení.

22.07.2019 5 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Tak toto je přesně styl humoru, který mám ráda. Moc jsem se bavila.

11.04.2019 5 z 5

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Kruté - vojáci proti sobě posíláni s bodci, nezabiješ, budeš zabit. 1. sv. válku znám z vyprávění. Hrozná zvěrstva.

09.11.2017 5 z 5

Lovec přízraků Lovec přízraků Viktorín Šulc

Drsné skutečné případy. Smekám před prací kriminalistů.

28.04.2024 5 z 5

Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Málem mě odradil zvláštní začátek, ale jsem ráda, že jsem vydržela. Nádherná kniha.

15.04.2024 5 z 5

Jako hvězdy v temné noci Jako hvězdy v temné noci Jojo Moyes

Děj knihy se odehrává v roce 1937 v Kentucky. Východní Kentucky je dodnes jednou z nejchudších a nejkrásnějších oblastí Spojených států. Příběh skupiny žen, které se zapojily do programu Koňské knihovny mě zaujal vtáhl do děje. Velice zajímavá a poutavá kniha.

11.04.2024 5 z 5

Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Život a práce kriminalisty pana Mareše. Kniha stojí za přečtení.

04.12.2023 4 z 5

Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Štěpán Javůrek

Skvělá kniha. Autor píše velice poutavě, takže čtu vše, co napsal. Pevně věřím, že bude i třetí díl. Kniha si to zaslouží a vlastně si to zasloužíme i mi čtenáři.

22.11.2023 5 z 5

Svatojánské ořechy Svatojánské ořechy Lenka Chalupová

Poutavá kniha od mé oblíbené autorky. Opět zajímavé téma. Kniha je napínavá a mě nezbývá nic jiného, než ji doporučit.

03.11.2023 5 z 5

Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Tuto knihu jen tak lehce nedostanete z hlavy. Hodně vás zasáhne. Stojí za přečtení.

21.04.2023 5 z 5

Poslední tah Poslední tah Mary Burton

Napínavé. Těším se na další pokračování této série. Našla jsem další autorku, od které si budu chtít všechno přečíst. Dokáže vtáhnout do děje a má vše dobře promyšlené.

22.02.2023 5 z 5

Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění Matthew Walker

V této knize bylo o spánku napsáno vše, co lze o něm napsat. Hodně jsem se poučila. Pro sebe jsem si vzala předsevzetí - v žádném případě spánek nezanedbávat.

03.08.2022 5 z 5

Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Opět hodnotím plným počtem hvězdiček a těším se na další knihy tohoto autora.

21.05.2022 5 z 5

Slušní lidé Slušní lidé J. P. Delaney (p)

Strhující čtení, které vás přesvědčí, že ne každý slušný člověk se zaslouží toto oslovení.

05.03.2022 5 z 5