Allla9 Allla9 komentáře u knih

Elvíra Elvíra Dagmar Kludská

Mě se knížka líbila. Elvíra se dokázala vcítit do situací a pocitů ostatních. Ale sama v živote dost tápala.

04.06.2022 4 z 5

Muž z lidu Muž z lidu Chinua Achebe

Podvádí se všude a ve všem, ale v lásce se to nevyplácí.

31.05.2022 4 z 5

Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Dílo Karla Čapka je právem vysoce hodnoceno a oceňováno. Zanechá v člověku hluboký dojem a přinutí každého k zamyšlení.

31.05.2022 5 z 5

Rozsudek smrti vykonán Rozsudek smrti vykonán Petr Šámal

Hodnotím způsob zpracování. Nevím, jak se objektivně vyjádřit k jednotlivým příběhům, proto to nedělám, ale je mi z nich smutno.

29.05.2022 5 z 5

Není zlato co se třpytí Není zlato co se třpytí Olga Spalová -Srbová

Moliérovy hry jsou úžasné. Toto převyprávění mě zklamalo.

27.05.2022 2 z 5

Oko za oko Oko za oko Laura Griffin

Nezbývá mi, než konstatovat, že jsem si našla novou autorku, od které budu číst vše, co od ní vyjde.

27.05.2022 5 z 5

I krása může zabíjet I krása může zabíjet Wendy Holden

Krása má mnoho podob. Stejně jako láska. A je pravda, že nic není černobíle. Knížka je úžasná a určitě si přečtu i další autorčina díla.

23.05.2022 5 z 5

Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Opět hodnotím plným počtem hvězdiček a těším se na další knihy tohoto autora.

21.05.2022 5 z 5

Magické dítě Magické dítě Joseph Chilton Pearce

Poučná kniha, kterou jsem četla s přestávkami. Seznámíme se zde s vývojovými fázemi v životě dítěte, s tím, co ho nejvíce ovlivňuje, co je nejlepší pro rozvoj tvůrčího myšlení. A hlavně o důležitosti volné hry.
- Nikdy není pozdě začít si hrát. Všichni jsme totiž magické děti.

20.05.2022 5 z 5

Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Hezky napsaná knížka, kterou čtete jedním dechem. Šumavská vesnička, odtržená od světa, si žije svým poklidným životem. Sem přijíždí Linda, aby pátrala po kořenech svých předků.

18.05.2022 5 z 5

Daň z orgasmu Daň z orgasmu Lenka Teremová

Ludmila bojuje s rakovinou děložního čípku. A stále hledá velkou lásku.

15.05.2022 3 z 5

15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Mě se knížka líbila a bavila jsem se. Příjemné čtení u kterého se nemusí moc myslet.

15.05.2022 5 z 5

25 gramů štěstí 25 gramů štěstí Massimo Vacchetta

Skutečný příběh veterináře, který svůj život zasvětil péči o zraněné a malé ježky. Krásná a dojemná kniha.

12.05.2022 5 z 5

Léčitelé, jasnovidci a mágové: Moje svědectví o tom, jak jsem je potkal Léčitelé, jasnovidci a mágové: Moje svědectví o tom, jak jsem je potkal Jiří Kuchař

K některým kapitolám v této knížce jsem se opakovaně vracela. O něco více se mi pootevřel svět lidí, kteří jsou obdařeni neuvěřitelnými schopnostmi. Zajímavě a hlavně poučné.

10.05.2022 5 z 5

Tajný život stromů Tajný život stromů Peter Wohlleben

Z knihy na nás dýchá láska k přírodě.. Autor nám předává mnoho životních zkušeností. Každý, kdo má rád přírodu, si těchto rad váží.

09.05.2022 5 z 5

Ami, chlapec z hvězd Ami, chlapec z hvězd Enrique Barrios

Krásná a jemná knížka. Je plná lásky a úcty ke všemu na světě a ve vesmíru.
- "Ne všechno, co vypadá ošklivě, je zlé a ne všechno, co je krásné je zase dobré."
- Základem celého vesmíru je láska.

08.05.2022 5 z 5

Nikdo není doma Nikdo není doma Tim Weaver

Mistr záhad a neuvěřitelných zvratů v ději - prostě opět skvělý Tim Weaver.

07.05.2022 5 z 5

Tchyně a uzený... Tchyně a uzený... Simona Monyová (p)

Tak toto bylo jako ze skutečného života. A i zde platí, že se ti vše jednou vrátí.

06.05.2022 5 z 5

Dárek Dárek Sebastian Fitzek

Tak toto je přesně ten tip knih, které vyhledávám. Celou dobu jste v napětí, stále se něco děje, nemůžete se od četby odtrhnout s vůbec se nenudíte. A vše spěje ke konci, který by jen málokdo očekával.

01.05.2022 5 z 5

365 dní 365 dní Blanka Lipińska

Kniha splnila, co jsem od ní očekávala. Nenáročnou četbu, u které se nemusí nad ničím přemýšlet a pobavím se. Přečtu si i další dva díly.

27.04.2022 4 z 5