Allla9 komentáře u knih
Zajímavé vyprávění plné osobních prožitků. Líbí se mi autorův pozitivní přístup k životu.
Nejvíce mě zaujala ta část knihy, která se zabývá dětmi.
Umět se odpojit od myšlenek, vyčistit si hlavu a zklidnit se. Kniha nás v podstatě učí meditovat.
Příběh pro děti, který si rád přečte i dospělý. Putování po galaxii vás uchvátí.
"Vše je nádherné, v každém okamžiku ... pro toho, kdo se umí dívat."
V mnohém si můžeme vzít z kočky příklad, ať již se jedná o soustředění, ohebnost, ale i jejich odhodlání je obdivuhodné. Občas je potřeba se uvolnit a užívat si. Spoléhat se na svoji intuici. A ani není na škodu si dát občas šlofíček a jen tak si zdřímnout, jako kočka. Předení, to dostane každého z nás. Jejich spokojenost se přenáší i na nás. Prostě vzít si příklad z kočky a užívat si dne.
Ono se řekne, nestěžovat si, ale dodržet to není někdy jednoduché. Dobře napsaná poučná knížka.
Hezký příběh. Promlouvá k nám svou láskou, touhou po smíření, odpuštění a pochopení.
Jsem na vážkách, jak knihu hodnotit. Určité pasáže se mi moc líbily, ale místy jsem byla na rozpacích. Takže za mě tak střed.
Krásná vzpomínka na dětství. Knížku mám stále ve své knihovničce.
Trefné postřehy. Nad mnoha fejetony jsem se pobavila, ale i mnohé zajímavosti jsem se dozvěděla.
Dobře se četlo, ale zklamalo mě náhlé ukončení knížky. Zasloužilo si více stráněk a ne jen krátké shrnutí děje.
Pokaždé jiné osudy a pokaždé stejně smutné čtení.
Příběh dvou sester je plný napětí a tajemna. Vtáhl mě do děje a musím přiznat, že až do konce jsem netušila, jak vše dopadne.
Zajímavě napsané. Líbilo se mi, a jakou láskou je popisovaná příroda, moře ... a jak autorka dokáže stupňovat napětí. Přečtu se od ní i ostatní knihy.
Stále jsem čekala na nějaké větší napětí a ono nepřišlo. Jinak se četlo dobře, ale podle názvu jsem očekávala více.
Poučná knížka. Každý by měl znát základy finanční gramotnosti.
Již dlouho jsem nečetla tak poutavou a kouzelnou knížku. Jednotlivé příběhy mě doslova pohltily a nedovolily mě knihu odložit. Celkový dojem znásobují i ilustrace (Karel Jerie). Doufám, že paní Francová bude v další tvorbě pokračovat.
Moc hezky napsané. Z autora čiší láska k přírodě. Boji o její zachování věnuje celý svůj život. Z knihy jsem poznala mnoho nového a ledacos pozapomenutého jsem si připomněla.
- "Každý hloupý kluk dokáže rozšlápnout brouka, ale ani všichni profesoři dohromady nedokážou žádného brouka sestrojit," - Arthur Schopenhauer